Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
KotGandalf
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy

Cześć wszystkim! Przy okazji witam wszystkich forumowiczów, to mój pierwszy post tutaj.

Przepraszam, jeśli jest gdzieś o tym wspomniane, ale nie potrafię znaleźć.

Jako iż ostatni raz grałem w JA2 jakieś 10 lat temu i to na wersji raczej waniliowej, to być może coś mnie ominęło i się pozmieniało, ale nie potrafię zmusić Fatimy aby zaprowadziła mnie do rebeliantów. Owszem - zabiera ode mnie list, i wychodzimy razem z pierwszej części Omerty, ale zatrzymuje się na środku drogi w kolejnym sektorze, nie doprowadziwszy mnie do samego budynku przed którym stoi Dimitri. Ten z kolei nie mówi konkretnie nic sensownego i nie chce się przesunąć. Dodam tylko, że fatima zabiera niestety ode mnie list. Próbowałem najemnikami z +70 dowodzenia.

Zainstalowałem wersje steam JA2 Wildfire PL, na to zainstalowałem ja2_mods_on_wildfire a na to dorzuciłem ja2_1.13_beta_polish po czym wykonałem instrukcje z README i przekopiowalem jeszcze raz folder ADDON a poźniej usunąłem tam jeden plik. Wydaje mi się, że wszystko zrobiłem dobrze, gra działa, troche po polsku trochę po angielsku ale nic się poza tym nie rozjeżdża.

Przeszedłem już parę pojedynków i sektorów, ale repka w Omercie to ledwo 20 procent, czy może to jest przyczyną takiego stanu rzeczy czy może coś mi się zepsuło? Może wersja beta 1.13 nie jest jednak taka dobra i lepiej zainstalować od nowa na stabilnej 7xxx? Może jednak lepiej instalować 1.13 na oryginalne ja2 - to bez wildfire?

z góry dziękuję za informacje

pozdrawiam
Radek

*

Hanzea
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Wygląda to na psucie się skryptu/kodu przemieszczania się Fatimy. Tylko czym jest spowodowane to ,nie wiem niestety.
Bym spròbował przybliżyć Dmitriego do Fatimy, np. zaatakować (do granic przytomności i wyleczyć dopiero kiedy fatma nadejdzie) go wcześniej niż rozmowa z Fatmą, by był bliżej po przejściu jej do sektora partyzantów. Może przekombinowane, ale tak bym spròbował jeżeli tylko taki "bug" jest w instalce.

*
Hanzea
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Hanzea pisze:
instalce.

*
KotGandalf
Szeregowy

aj aj liczyłem, że może jednak ruszy to dopiero jak będe miał 100 % poparcia w Omercie czy inny mechanizm. Jeśli to jednak jakis bug to zostaje mi tylko przeinstalować i spróbować jeszcze raz np na innej wersji.

No nic dzięki Panowie.

*

KotGandalf
Szeregowy

A powiedz mi czy to mogło być spowodowane tym, że nie zainstalowałem tych całych tilesetów? Teraz o tym przeczytałem dopiero. Rzeczywiscie lokacje niektore byly dziwnie obsypane badziewiem i moze tam coś zablokowało Fatime? Co prawda stała na drodze i nie wyglądała stricte jak by była czymś zablokowana, ale ścieżki npc to bywają specyficzne

*

Hanzea
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

A płynnie się przemieszcza Fatima na sektorze partyzantòw, czy widać jakieś zacięcia, czy skoki w jej poruszaniu się?

*
marcinl0
Sierżant
Sierżant

Co sam bym zrobił:
1 przeinstalować dla pewności iż niczego nie brakuje
2. zawsze generuje impa z min 45 dowodzenia - może tu jest przyczyna

*

marcinl0
Sierżant
Sierżant

3 i wisdom impa zawsze daje na max 85

*

KotGandalf
Szeregowy

Hejka, rzeczywiście to chyba było przez brak zainstalowanych Tiles'ów jednak. Co prawda nie sprawdziłem tego na wersji BETA (niestety) ale na wersji 7xxx wszystko jest git.

Hanzea, nie zauważyłem niczego podejrzanego w jej ruchach, ale rzeczywiście domek rebeliantów był zasypany tymi glitchowymi śmieciami i przejście było na 1 kratke. Ja głupi myślałem, że tak ma być bo niby po bombardowaniu :D ale gdzieś w podświadomości mi to nie pasowało. Część wrogów respiła się w tym labiryncie i nie mogłem zebrać z nich itemków.

Problem rozwiązany, temat uważam za zamknięty.

Dzięki Panowie za wsparcie.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie