Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Fisher
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

Czy jest sposób aby wersje 1.10 Gold cofnac do patcha 1.05 i spolonizowac?

Bo chce usłyszec Woody po polsku

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Przykro mi ale z mojej wiedzy wynika, że "woody" po polsku usłyszysz tylko w wersji Jagged Alliance 2,5 UB, bo tam jest polski dubbing, natomiast we wszystkich innych wersjach usłyszysz "woody" po angielsku i ewentualnie słowo pisane po polsku (tak jest na przykład w spolszczonej wersji Gold 1.10.

Na moją aktualną wiedzę wersję Gold 1.10 możesz spolszczyć na dwa sposoby.

1. Możesz spolszczysz wersję Gold na poziomie około 70% i będziesz wtedy grał na zasadach wersji 1.10 albo

2. Możesz spolszczyć wersję Gold do poziomu 100% ale będziesz wtedy grał na zasadach wersji 1.05 PL

W obu wypadkach save'y z twojej pierwotnej gry będą działać, ale i tak "woody" będzie po angielsku mówione, natomiast będzie pisane po polsku "kołku".

I jeśli się nie mylę to mod 1.13 spolszcza też wersję 1.10.

Ostatnio zmieniony 10 lip 2010 10:22 przez Starchris, łącznie zmieniany 2 razy

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Na całe szczęście w JA2 spolszczenie było tylko kinowe (jak kto woli, mi się niesamowicie nie podobają polskie głosy w UB).

Chris pisze:
W obu wypadkach save'y z twojej pierwotnej gry będą działać, ale i tak "woody" będzie po angielsku mówione, natomiast będzie pisane po polsku "kołku".

Będą działać, ale broń i wyposażenie może się nieco różnić. Z tego co pamiętam, pomiędzy 1.05 a wyższymi wersjami były pewne zmiany w tej kwestii, choć oczywiście niewielkie.

*
Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Mi również bardzo nie odpowiada polski dubbing w JA 2,5 UB i cieszę się niezmiernie, że w innych wersjach pozostał oryginalny angielski głos. Z tego co mi wiadomo to pierwotnie Jagged Alliance 2 miał być z polskim dubbingiem ale po licznych protestach polskiej społeczności zrezygnowano z tego pomysłu.

W wersji 1.05 przede wszystkim jest stary system punktów akcji dotyczący pojedyńczego strzału. Shotgun'y, karabiny snajperskie (Dragunov, M24) mają po 13 PA na strzał i niektóre pistolety również. Jest również błąd, który polega na tym, że jak najemnik uzyska 100 punktów w jakiejś dziedzinie to przechodząc przez sektor gra się wywala do windowsa. Ale chyba patch 1.05 to naprawia.

Ostatnio zmieniony 12 lip 2010 14:46 przez Starchris, łącznie zmieniany 2 razy

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie