Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 250 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 17  Następna
Autor Wiadomość
Dalkar
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Może są Leny mniej i bardziej inteligentne? :D

*

Popuś
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

U mnie Len też się nie rozwijał... Wyjątkowo wnerwiające, bo choć doświadczenie ma dość wysokie i jeszcze dałoby się przeżyć, to już np. um. medyczne czy strzelectwo mogłby sobie czasem podnieść... Nie wiem jak to zrobiłeś, że Ci się szkolił...

*
Dalkar
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

No niestety ale prócz odzywek u mnie występował ten sam problem zahamowania umiejętności. Co najśmieszniejsze - TYLKO Len tak mi się blokuje. Nie wiem czemu - żaden mod czy dodatek nic nie zmienia ;/

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Ładnie to tak mnie obgadywać podczas mojej nieobecności? :P

Ah tak. Podejrzewam, że Len jest po prostu stary i dlatego się nie rozwija. Chociaż z drugiej strony Gus jest od niego o wiele starszy a i tak się uczy.

*
Dalkar
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Ale mimo wszystko to Gus ma większe doświadczenie w akcjach. W końcu to on był naszym zwierzchnikiem w Deadly Games a to o czymś świadczy.

*

nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

No ale to gra i czy najemnik wyglada na 100 czy na 5 lat moze sie rozwijac. Wszystko zalezy od kaprysu tworcow gry.

Cytuj:
Ładnie to tak mnie obgadywać podczas mojej nieobecności?

Lepiej cwicz te umiejetnosci strzeleckie ;) .

*

Dalkar
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Ale mimo wszystko - Ira ma 83 int a mój IMP 85 i ona się rozwija szybciej chociaż gram nią mniej huh? Może jest coś na zasadzie skryptów? Tak jak np w 1.13 widziałem, że koło Almy szybciej ćwiczą się merce w strzelaniu to może i na najemników można założyć takie coś? Tym bardziej, ze każdy poświadcza, że starał się te skille rozwinąć i nic z tego. A Turbulls mimo wieku i dużo wyższego poziomu zaawansowania szybciej zdobywa pkt.

*

nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Dalkar pisze:
Ira ma 83 int a mój IMP 85 i ona się rozwija szybciej chociaż gram nią mniej huh? Może jest coś na zasadzie skryptów?

Zawsze podczas gry odnosilem wrazenie, ze szybkosc rozwoju w duzej mierze zalezy od inteligencji. Ira ma jej sporo, a z reguly tak jest, ze tworzac imp-a ograniczamy ta ceche na rzecz skillow bardziej "bojowych". Inteligencji tez nie da sie podwyzszyc (przynajmniej ja nigdy takiego przypadku nie zanotowalem). Mozna ja co najwyzej stracic np. strzalem w glowe.

*

Dalkar
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Tak - ale ja ZAWSZE ustawiam na 85 int a ona ma 83 i mniej walczy - więc dlaczego szybciej awansuje z niższego niż mój poziom na dwukrotnie wyższy? To jest jak dla mnie nielogiczne - bo mój IMP więcej robi. :-<

Mnie się czasem podnosiła jak trenowałem inne umiejętności przez praktykę - ale 86 to było max zazwyczaj ...

*

nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Dalkar pisze:
Tak - ale ja ZAWSZE ustawiam na 85 int a ona ma 83 i mniej walczy - więc dlaczego szybciej awansuje z niższego niż mój poziom na dwukrotnie wyższy? To jest jak dla mnie nielogiczne - bo mój IMP więcej robi.

No na to Ci juz nic nie poradze. Widac taki kaprys tworcow i antyczna, bo juz 9-letnia konstrukcja gry. Chyba ich trzeba spytac o zdanie ;) .

*

momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

nemrod pisze:
Zawsze podczas gry odnosilem wrazenie, ze szybkosc rozwoju w duzej mierze zalezy od inteligencji. Ira ma jej sporo, a z reguly tak jest, ze tworzac imp-a ograniczamy ta ceche na rzecz skillow bardziej "bojowych". Inteligencji tez nie da sie podwyzszyc (przynajmniej ja nigdy takiego przypadku nie zanotowalem). Mozna ja co najwyzej stracic np. strzalem w glowe.

mojemu impowi podniosła się o całe 3 PKT.
spadać to spada, ale przeważnie wrogom :P
clap clap clap BRAVO :P

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

Dalkar
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Wypadałoby zrobić nalot ( pod przykrywką zlotu ) na ich siedzibę :D dorwiemy głównego programistę i nam wszystko wyśpiewa a jak nie to Reaper z nim pogada sam na sam :D

nemrod - ja nie chcę żebyś coś z tym zrobił tylko się zastanowił czy szybkość awansowania niektórych postaci zależy od skryptów. Nie znam się na tym ale takie sytuacje właśnie skłaniają mnie do refleksji w tą stronę :)

*

Popuś
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Postacie zdaje się mają ukrytą cechę szybkości uczenia się.
Poziom inteligencji czasem udaje się podnieść, ale generalnie zawsze wychodziło mi to przez przypadke :D

*
nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Dalkar pisze:
takie sytuacje właśnie skłaniają mnie do refleksji w tą stronę :)

Przy okazji wyrabiaja opinie o niektorych najemnikach ;) . Ja sie trzymam wersji, ze to tworcy ustawili postacie tak, a nie inaczej, bo jaka inna mopze byc tego przyczyna?

*

Dalkar
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Heh przeprowadziłem w domu kolejny test :D wszedłem do Almy 2 najemnikami - świeżo z dostawy bez wcześniejszej walki w Arulco - raz rozegrałem to Lenem a raz był to Magic i nietrudno zgadnąć kto dostał 1 do um. strzeleckich chociaż ma ich o 11 więcej a inteligencję ma o 3 niższą ... no nie da rady :D to musi być tak jak nemrod stwierdził, że to ustawione :)

A tak btw to nawet spodobał mi się MD - duża inteligencja, nawet niezły lekarz i um. strzel wcale nie na bardzo niskim poziomie a nawet odzywki ma fajne :D

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 17  Następna