Plutonowy |
|
-
-
|
Być może to nienowa sprawa, ale 1. jak sprawdzić aktualne dokładne doświadczenie najemnika w JA2 i JA UB i JA1 - ew. ile mu w ułamku brakuje do następnego poziomu. Jest to szczególnie istotne przy konwersji do JA UB przy decyzji czy warto jeszcze "na siłę" pograć pociągnąć grę w JA2 aby jeszcze "dobić" ułamek doświadczenia. 2. I czy przy konwersji pamiętany jest dokładny z ułamkiem poziom doświadczenia z JA2 iż niewiele brakuje do następnego poziomu-przykładowo 8 z 7 poziomu na 8 jest w JA2 7,99, czy przy konwersji doświadczenie jest resetowane w dół i zaczynamy w JA UB od "zerowego" poziomu 7.00 a to co było z trudem zdobyte 0,99 w JA2 powyżej 7 przestaje istnieć przy konwersji do JA UB -jaki przyjęto tu system.
To samo tyczy się statystyk tylko tu jest bardzo szeroka skala 0-100, a przy doświadczaniu zawężona tylko 1-10 zatem poprawna konwersja doświadczenia z ułamkiem przy Ja2 -> JA UB byłaby o niebo ważniejsza.
Warto też zwrócić uwagę że przy starcie "fresh" najemnicy w JA UB z reguły mają wyższe doświadczenie niż w JA2. Może to prowadzić do paradoksalnej sytuacji że po całej grze w JA2 przy konwersji do JA UB dostaniemy de facto słabszego najemnika - jeśli go w JA2 odpowiednio przedtem nie "napompowaliśmy" przed samą konwersją do JA UB.
W modach jak Straciatella jest opcja pokazująca w przybliżeniu poziom doświadczenia jako "poszarzenie".
|
|