Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
lost
Post : 20 lis 2012 20:34
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral
  • Posty: 48
  • Dołączył: 21.11.2011


Mam pytanie. Czy możliwe jest stworzenie od podstaw NPC, a najlepiej RPC i umieszczenie go w grze, zamiast edytowania istniejącej już postaci?

_________________
Obrazek


*
 
Starchris
Post : 20 lis 2012 21:26
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


W 1.13 bez problemu można to wykonać. W oryginalnym JA2 tylko poprzez zmianę w kodzie źródłowym i nie jest to już takie proste.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
lost
Post : 20 lis 2012 21:52
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral
  • Posty: 48
  • Dołączył: 21.11.2011


Super, bo właśnie o UB 1.13 mi chodzi. Istnieje jakiś poradnik może być po angielsku, jak tego dokonać? Robię coś małego dla polskiego community, bo o polskich żołnierzach i kilku rzeczy jeszcze nie mogę ogarnąć :)

_________________
Obrazek


*
 
Starchris
Post : 20 lis 2012 22:04
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


Poradnika żadnego nie ma, ale myślę, że bez problemu sobie poradzisz patrząc na to jak starzy RPC zostali wdrożeni zakładka po zakładce. W głównym folderze 1.13 jest program "Merc Profile Editor.exe". Wolne miejsca zaczynają się od miejsca 178. Otwórz ten program i działaj.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
micand1989
Post : 21 lis 2012 05:44
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1578
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Modyfikując RPC - zmieni się tylko twarz, atrybuty, wyposażenie, charakter, prawda?

Dodając nowego RPC - czy nie trzeba czasami dodawać, oprócz podstawowych rzeczy, dialogów i wypowiedzi?

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
lost
Post : 21 lis 2012 06:21
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral
  • Posty: 48
  • Dołączył: 21.11.2011


ustalmy co jeszcze odpowiedzialne jest za dialogi i będzie super ;)

_________________
Obrazek


*
 
Starchris
Post : 21 lis 2012 11:19
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010



_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
lost
Post : 22 lis 2012 10:35
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral
  • Posty: 48
  • Dołączył: 21.11.2011


Nienajlepiej. Dodałem nowego RPC za pomocą Merc Profile Editor i edytora map, ustawiłem go na sektorze startowym w UB i kaboom zepsułem Jaggeda. Straciłem głosy wszystkich postaci, gra się wiesza, zniknął przycisk następnej tury. Jakaś rada, co mogłem zrobić źle?

_________________
Obrazek


*
 
micand1989
Post : 22 lis 2012 16:37
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1578
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


lost pisze:
co mogłem zrobić źle?

Chyba wszystko :P

Nie chcąc Cię dobijać to musisz reinstalke zrobić :\

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
lost
Post : 22 lis 2012 20:38
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral
  • Posty: 48
  • Dołączył: 21.11.2011


Zrobiona. Szkoda tylko w pełni przygotowanego sektora. Co zrobić, żeby w przyszłości uniknąć takiego problemu?

_________________
Obrazek


*
 
micand1989
Post : 22 lis 2012 21:36
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1578
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


lost pisze:
Szkoda tylko w pełni przygotowanego sektora. Co zrobić, żeby w przyszłości uniknąć takiego problemu?

Pliki z nowymi przygotowanymi mapami (bo pisałeś że robisz to w UB) są w katalogu z twoją kampanią. Są to pliki XX.dat (gdzie XX oznacza nazwę sektora np H8.dat)

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie