Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę   1, 2  Następna
Autor Wiadomość
micand1989
Post : 30 gru 2010 13:25
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1584
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Ten temat poświęcony jest amunicji i ciężkich do znalezienia przedmiotów

każdy przedmiot który można "wpakować" do slotu wyposażenia (dużego lub małego) - można "sklonować"!!!
poniżej instrukcja "krok po kroku" jak się klonuje przedmioty (bardzo łatwa)


Na przykładzie magazynka 9mm (15 szt):

1. bierzesz dwa magazynki (mogą być nie pełne, wystarczy żeby był z jedną kulką) wkładasz je do slotu (dużego bądź małego)

2. szukasz człowieka "z ladą" , czyli takiego któremu można coś sprzedać lub kupić (barmani, Tony, Jake na złomie, Sklepy w Rudessie, itp). Ważne żeby otworzyła się "lada sklepowa".

3. łapiesz te 2 magazynki (najlepiej i najszybciej z wciśniętym klawiszem "SHIFT")

4. podajesz je sklepikarzowi

EFEKT:
podając dwa magazynki zostanie o jeden mniej niż podałeś w slocie, i ilość którą podałeś będzie na sklepowej ladzie. RAZEM będziesz miał 3 magazynki.
No i analogicznie dla 8 magazynków zostanią w slocie 7 szt a 8 będzie na ladzie sklepowej . RAZEM 15 magazynków.


Ten wynalazek działa tylko na sprzęt który da się "upchnąć" w ilości większej niż 1 w slocie.
(magazynki wszelakiego rodzaju, granaty, "ogórki 40mm"-czyli ammo do granatnika, zastrzyki (bardzo przydatne), pso-1 scope (trudne do znalezienia) i co tam chcecie.

DZIAŁA W WERSJACH: JA2, JA2UC, JA2.5UB (bo tylko w te grałem) nie wiem jak w innych...jak macie doświadczenie to proszę dopisać do tematu.


Miłej gry i PZDR

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
lukasamd
Post : 30 gru 2010 13:26
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5317
  • Dołączył: 31.05.2006


Przeniosłem do działu ogólnie o Jaggedach, bo tyczy się kilku gier.
Trzeba będzie wypróbować w jakichś modach :)


*
  WWW
Andrew Vysotsky
Post : 04 sty 2011 09:49
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral
  • Posty: 79
  • Dołączył: 21.10.2010


W New JA, przynajmniej u mnie, nie działa.

_________________
Obrazek
Ignorancja jest pychą, a pycha ignorancją.


*
  WWW
micand1989
Post : 04 sty 2011 15:59
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1584
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


micand1989 pisze:

DZIAŁA W WERSJACH: JA2, JA2UC, JA2.5UB


w wersji "Nowe klasyczne Jagged Alliance 2" również działa - SPRAWDZONE WŁASNORĘCZNIE

~Andrew Vysotsky
którą wersję masz na myśli pisząc NEW JA2??

_________________
Obrazek
Obrazek


Ostatnio zmieniony 04 sty 2011 16:00 przez micand1989, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
beblogz
Post : 02 lut 2011 08:26
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 22
  • Dołączył: 02.02.2011


Ciekawa opcja, bo jakoś tego nie zauważyłem. A grał ktoś może w JA2 v1.03? I działa chyba tylko na tej wersji.
Zdobywamy lotnisko w Drassen, zbieramy wszystkie przedmioty zostawiając 1 (np. używaną apteczkę) - trzeba koniecznie przeszukać wszystkie miejsca - i idziemy dalej, najlepiej aż do kopalni. Od teraz wystarczy nam 1 człowiek. Wracamy na lotnisko i będąc na mapie zabieramy pozostawiony przedmiot (inwentarz). Dopiero teraz wchodzimy do sektora i zaraz wracamy z powrotem na mapę. Wchodzimy na inwentarz sektora, a tu niespodzianka: losowo wybrane przedmioty spośród ogólnie dostępnych w sektorze (np. paliwo, apteczki, taśma klejąca, parę dolców...) Operację można powtarzać do znudzenia.
Niezmiernie rzadko się zdarza, że nie zostaje nic - zazwyczaj z naszej winy. Czasem podobnie dzieje się w środkowym sektorze Drassen - dość często można znaleźć zakrwawiony nóż ukryty w śmietniku. W innych sektorach - ale bardzo rzadko - błąd też zadziała.


*
 
micand1989
Post : 02 lut 2011 10:25
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1584
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


beblogz pisze:
. A grał ktoś może w JA2 v1.03? I działa chyba tylko na tej wersji.
Zdobywamy lotnisko w Drassen, zbieramy wszystkie przedmioty zostawiając 1 (np. używaną apteczkę) - trzeba koniecznie przeszukać wszystkie miejsca - i idziemy dalej, najlepiej aż do kopalni. Od teraz wystarczy nam 1 człowiek. Wracamy na lotnisko i będąc na mapie zabieramy pozostawiony przedmiot (inwentarz). Dopiero teraz wchodzimy do sektora i zaraz wracamy z powrotem na mapę. Wchodzimy na inwentarz sektora, a tu niespodzianka: losowo wybrane przedmioty spośród ogólnie dostępnych w sektorze (np. paliwo, apteczki, taśma klejąca, parę dolców...) Operację można powtarzać do znudzenia.


1. Czy sprawdzałeś w innych miastach/sektorach oprócz Drassen??
2. Napisałeś że "losowo wybrane przedmioty spośród ogólnie dostępnych w sektorze" - masz na mysli że wszystkie które można było znaleźć w sektorze, czy tylko jeden albo dwa "śmiecie"??
3. Czy sprawdzałeś ten trik na jakieś nowszej wersji JA2?? np 1.05 PL?

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
beblogz
Post : 02 lut 2011 10:45
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 22
  • Dołączył: 02.02.2011


Kolejne odpowiedzi:
beblogz pisze:
W innych sektorach - ale bardzo rzadko - błąd też zadziała.

Z naciskiem na "bardzo rzadko". Trzeba mieć trochę szczęścia.
beblogz pisze:
losowo wybrane przedmioty spośród ogólnie dostępnych w sektorze (np. paliwo, apteczki, taśma klejąca, parę dolców...)

Z naciskiem na "spośród". Nie pamiętam ile ich jest w ogóle. Czasem 1 osoba ma jeszcze 2-3 puste sloty, a czasem nie zabierze wszystkiego, bo jeszcze coś zostanie. Załóżmy, że jest 20 przedmiotów, więc raz może być 5, a raz 15 - podane liczby to tylko przykład.
beblogz pisze:
A grał ktoś może w JA2 v1.03? I działa chyba tylko na tej wersji.

Mam do dyspozycji wersje 1.03, 1.04 PL, 1.05r PL, 1.06, 1.07, którąś wczesną Gold (jako samodzielne wersje płytowe lub patche). Błąd dostępny raczej tylko w 1.03, bo w innych nigdy się nie uaktywnił. Jednak wystarczy tymczasowo podmienić plik JA2.EXE i nazbieramy sobie nieco towarów.
A wydawało mi się, że napisane jest jasno i przejrzyście...


*
 
micand1989
Post : 02 lut 2011 11:07
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1584
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


beblogz pisze:
A wydawało mi się, że napisane jest jasno i przejrzyście...


Dzięki za wjaśnienie. Właśnie o to mi chodziło :-)
:)

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
micand1989
Post : 10 mar 2011 18:58
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1584
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Drodzy forumowicze i forumowiczki

Piszcie czy działa to na wersjach w które gracie aktualnie lub graliście. Ja nie jestem w stanie wszystkich wersji sprawdzić i proszę o pomoc w uzupełnieniu listy wersji Jaggedów. Proszę dopisywać wersję gry oraz ewentualny tytuł moda bądź części gry. Proszę o kopiowanie tej listy wraz z uzupełnieniem własnym.

JA2
-1.05 PL - TAK


JA2,5 UB
-1.06 - TAK


JA2 UC
-1.05 - TAK


JA2 New Classic
-1.33 - TAK

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
Jaahquubel
Post : 10 mar 2011 19:02
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan
  • Posty: 1126
  • Dołączył: 28.05.2007
  • Skąd: Z Trakony


Ale JA2,5UB skąd? Polskie z Extra Gry, z CD-Action, czy angielskie z Gold, czy jakie?


*
  WWW
micand1989
Post : 10 mar 2011 20:45
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1584
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Jaahquubel pisze:
Ale JA2,5UB skąd? Polskie z Extra Gry, z CD-Action, czy angielskie z Gold, czy jakie?

<ciach!> <ciach!> <cenzura> (jak sam powiedziałeś, regulamin JACenter zabrania piractwa) -Stridingshadow

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
Andrew Vysotsky
Post : 25 maja 2020 13:13
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral
  • Posty: 79
  • Dołączył: 21.10.2010


Pomóżcie bo nie działa! Może coś źle robię? Jak podaję dwa magazynki to na ladzie są dwa w czerwonym kółeczku przekreślonym a trzeci faktycznie w slocie z którego je wyjąłem ale zacieniowane. Jak chwytam te w kółeczku to tez w slocie znika. Jak wychodzę z transakcji bez dotykania, to te dwa z lady wracają do slotu i trzeciego już tam nie ma... :?: :( :(

_________________
Obrazek
Ignorancja jest pychą, a pycha ignorancją.


*
  WWW
Andrew Vysotsky
Post : 25 maja 2020 14:08
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral
  • Posty: 79
  • Dołączył: 21.10.2010


Chyba jeden magazynek mi się sklonował, ale więcej nic. Czy to impreza jednorazowa w każdym barze? A może raz dziennie czy jak? :\

_________________
Obrazek
Ignorancja jest pychą, a pycha ignorancją.


*
  WWW
Andrew Vysotsky
Post : 25 maja 2020 15:30
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral
  • Posty: 79
  • Dołączył: 21.10.2010


Próbowałem to powtórzyć, ale nic nie wychodzi. Są dwa magazynki na ladzie w czerwonym kółku przekreślonym i jeden zacieniony w slocie, z którego były przeniesione na ladę (razem trzy). Potem co bym nie robił znów wracają do slotu a ten zacieniony znika i znów są dwa. Nie pojawia się w sektorze :(

_________________
Obrazek
Ignorancja jest pychą, a pycha ignorancją.


*
  WWW
micand1989
Post : 27 maja 2020 17:13
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1584
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


A próbowałeś w innym sklepie u innego sprzedawcy...oprócz barów?

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2  Następna