|
| Major |
 |
-
-
-
|
Ten temat poświęcony jest zużyciem punktów akcji przy przeładowaniu granatnika.
Przy użyciu tej procedury można wystrzelić w jednej turze 2 granaty 40mm (dalej nazywane przeze mnie "OGÓRKAMI") oraz załadowaniem do broni 3-go ogórka w jednej turze.
Testowałem tą procedurę na wersji JA2 Urban Chaos, JA2 oraz JA2.5UB
Procedura
1. dobrze jest mieć załadowany granatnik 2. jeżeli wrogów jest kilku a ty masz granatnik to warto go użyć 3. po wystrzeleniu tego ogórka który był załadowany należy wziąć jedną sztukę z ekwipunku>> 4. NIE WOLNO NIC BRAĆ DO SLOTU RĄK (bo wtedy stracimy 1 pkt akcji na wycelowaniu w miejsce do którego strzelaliśmy) 5. nacisnąć prawym myszki na broń do której chcemy załadować>> 6. podłączyć \ przeładować 7. POD ŻADNYM POZOREM NIE WYŁĄCZAĆ PANELU BRONI (wtedy nie zabierze nam 5pkt akcji za przeładowanie) 8. można wystrzelić 2 ogórek 9. po wystrzeleniu ładujemy kolejny i nie wyłączamy panelu broni (kolejne 5 pkt w kieszeni)
Operację na 3 sztukach jaką zaprezentowałem powyżej testowałem na najemniku z 25 pkt akcji o pełnej energii z bronią M16A2/M203. Ta operacja NIE WYJDZIE na granatniku ręcznym (M79, i jego odpowiednikom z innych wersji ponieważ mają większą liczbę pkt akcji potrzebną do wystrzału)
Polecam w grze Urban Chaos ogórki o zwiększonej sile rażenia (nie wiem jak dokładnie się nazywają, ale to te z żółtą opaską). Nie mają dużej siły, ale za to zabierają bardzo dużo energii i robią mniej hałasu niż ten podstawowy ogórek, co pozwala na lekki element zaskoczenia).
Myślę że przyda się to do urozmaicenia taktyki.

|
|