Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
micand1989
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major

Ten temat poświęcony jest zużyciem punktów akcji przy przeładowaniu granatnika.

Przy użyciu tej procedury można wystrzelić w jednej turze 2 granaty 40mm (dalej nazywane przeze mnie "OGÓRKAMI") oraz załadowaniem do broni 3-go ogórka w jednej turze.

Testowałem tą procedurę na wersji JA2 Urban Chaos, JA2 oraz JA2.5UB

Procedura

1. dobrze jest mieć załadowany granatnik
2. jeżeli wrogów jest kilku a ty masz granatnik to warto go użyć
3. po wystrzeleniu tego ogórka który był załadowany należy wziąć jedną sztukę z ekwipunku>>
4. NIE WOLNO NIC BRAĆ DO SLOTU RĄK (bo wtedy stracimy 1 pkt akcji na wycelowaniu w miejsce do którego strzelaliśmy)
5. nacisnąć prawym myszki na broń do której chcemy załadować>>
6. podłączyć \ przeładować
7. POD ŻADNYM POZOREM NIE WYŁĄCZAĆ PANELU BRONI (wtedy nie zabierze nam 5pkt akcji za przeładowanie)
8. można wystrzelić 2 ogórek
9. po wystrzeleniu ładujemy kolejny i nie wyłączamy panelu broni (kolejne 5 pkt w kieszeni)

Operację na 3 sztukach jaką zaprezentowałem powyżej testowałem na najemniku z 25 pkt akcji o pełnej energii z bronią M16A2/M203. Ta operacja NIE WYJDZIE na granatniku ręcznym (M79, i jego odpowiednikom z innych wersji ponieważ mają większą liczbę pkt akcji potrzebną do wystrzału)

Polecam w grze Urban Chaos ogórki o zwiększonej sile rażenia (nie wiem jak dokładnie się nazywają, ale to te z żółtą opaską). Nie mają dużej siły, ale za to zabierają bardzo dużo energii i robią mniej hałasu niż ten podstawowy ogórek, co pozwala na lekki element zaskoczenia).

Myślę że przyda się to do urozmaicenia taktyki.

*

Fisher
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

Dzieki własnie czegos takiego potrzebowałem do mojej taktyki "dwóch grenadierów z palladem"

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie