Przykładowe przejście:
Zakupy zaczynam od 2 dobrych najemników + 1 tani z wysokim dowodzeniem - wszyscy na 1 dzień + IMP. 3 najlepszych idzie w stronę Drassen, Almy itp. Jeden - z wysokim dowodzeniem - idzie do San Mony okraść Kingpina i wykonać tamtejsze questy (dzięki czemu sprzedaje broń Tony'emu, dostaje od Kyle'a 10 000 $). Pozwalam sobie na przedłużenie kontraktu z najemnikami o kolejne dni.
Tymczasem 2. składem mam już zdobyte Drassen - łącznie z kopalnią, gdzie Ira szkoli już samoobronę. Szukam SkyRidera; potem idę w stronę rakiet Z-P. Po zdobyciu ich podlatuję do Almy, rekrutuję tam Slaya (z uwagi na sympatię do niego, zawszę go stawiam w Almie - takie małe (jedyne!) oszustwo

Nie mam aktualnie dowodów, bo ze zmianą laptopa wgrałem grę od nowa. Mogę się jedynie "pochwalić" aktualnym Screenem z Wildfire - przechodzę go pierwszy raz i byłoby dużo lepiej, gdybym znalazł Hamousa... Tak czy siak, Screen nie przedstawia dokładnie tego, co napisałem post wyżej, ale z pewnością pokazuje, że to nie jest takie oderwane od rzeczywistości.
3 dni gry są (nie sugerujcie się napisem "dzień 4" - nie ma przecież dnia "0"); 160 000$ na koncie jest (w WF jest więcej kasy, w normalnej wersji mam w tym czasie ok 100 000$), większość RPC jest. Iggy'ego spotkałem w San Monie, ale zapomniałem go zrekrutować