Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2
Autor Wiadomość
Starchris
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Zgadzam się w 100 % z przedmówcą, ale myślę, że jednak photoshop potrafi więcej. Coś mi się wydaje, że WIERZBA zrezygnował z tematu :)

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Poza tym wystarczy spojrzeć na aktywność forum - w ogóle ktoś w chwili obecnej gra w jakiegokolwiek Jaggeda?
Oj "recesja i kryzys" pełną parą, kiedy taki temat byłby cholernie popularny, no a teraz... bida ino piszczy.

*
Aver
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Ja grałem ze dwa miechy temu w podstawowego Jaggeda 2, potem w 2,5 i zacząłem Wildfire, którego jednak Wilda już nie ukończyłem bo co za dużo to nie zdrowo, a częste crashe zniechęcały do gry. Myślę że wkrótce odpalę jakiegoś moda autorskiego, więc odpowiadając na twoje pytanie - tak grają jeszcze ludzie ;). Do tego myślę że tym razem podejście do JA3 będzie udane i JA odżyje.

Ostatnio zmieniony 03 lip 2010 22:42 przez Aver, łącznie zmieniany 1 raz

*

Beowulf
Starszy kapral
Starszy kapral

lukasamd pisze:
w ogóle ktoś w chwili obecnej gra w jakiegokolwiek Jaggeda?

Przesadzasz Waść. Ja np. uruchamiam od czasu do czasu Urban Chaos 1.13. Niestety, nowa trabajo i częste weekendowe wyjazdy nie zostawiają wiele czasu na aktywność na forum, niemniej jednak staram się w miarę możliwości zajrzeć na chwilkę.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Niby tak, niby nawet statystyki w zestawieniu z zeszłym rokiem są bardzo optymistyczne:
statystyki.php?i=periodic&mode=monthly

Ilość postów / rejestracji w ciągu roku:
2006: 4321 / 72
2007: 9399 / 110
2008: 11745 / 157
2009: 6640 / 122
2010: 5042 / 122 (do dzisiaj)

Wygląda na tendencję wzrostową, ale jakoś tego "nie czuję". Gdy robiłem podsumowanie 2009 stwierdziłem, że rok tamten był naprawdę NUDNY. Ten również póki co taki jest, a JA3 z pewnością jeszcze w nim nie zobaczymy. Polska scena modów już praktycznie nie istnieje (a pamiętacie jak kiedyś dziennie było 20-30 postów dotyczących np. samej Nowej Kaledonii?). Chodzi mi po prostu o to, że choć poziom pisanych na forum postów poszedł do góry, to odejście pewnych tematów, pewnych osób, dotkliwie wpłynęło na klimat całego naszego serwisu. Przynajmniej ja mam takie wrażenie i "coraz gorzej" mi się odwiedza JACenter :|

Ja rozumiem powody tej sytuacji: wiek gry (jak cholera ważny przy tym klimacie), zmiana zainteresowań dotychczasowych graczy, inne podejście tych młodszych (po tym jak są zawalani najnowszymi fpsowymi i rpgowymi bublami), bo i obecnie naprawdę trudną dostępność. Gdyby producent zechciał uznać JA2 za abandomware, to jeszcze dzisiaj mielibyście w downloadzie JA2 i po polsku i po angielsku + sporą reklamę tego faktu i możliwości JA2 1.13 (w tym trybu multi).
Szansą na większe zainteresowanie jest pewien rodzaj "kupy" czyli przeglądarkowe Jagged Alliance. Nie znoszę takich gier, ale dobrze wiem, jak bardzo są popularne no i że byłaby to szansa dla nas. Niestety, póki co nic na ten temat nie widać, nie słychać... Sporo złego narobił nam też filtr otrzymany od google'a, ale od prawie roku go nie ma dzięki zmienionemu adresowi i znowu cieszymy się najważniejszą pozycją w szukajkach.

Sam w wyniku obecnej sytuacji wpadam na pomysły istnych "rewolucji" serwisu, które w praktyce wymagałyby najprawdopodobniej sporego wkładu technicznego i czasu, a które wcale nie musiałyby przynieść oczekiwanych skutków (mało tego, mogłyby przynieść skutek odwrotny, mogłyby się Wam, jako weteranom i stałym bywalcom nie spodobać). Szukam coraz to dziwniejszych sposobów na przywrócenie dawnej świetności... de facto bezskutecznie. Na szczęście Len i moteel dzielnie już od ponad roku znoszą te moje stuknięte idee i (prawie) zawsze są w stanie jakimś cudem odciągnąć mnie od ich wdrożenia.
Mimo to moja "depresja" związana z serwisem pogłębia się z miesiąca na miesiąc - wiecie, że obecnie pisząc newsa niemalże się do tego zmuszam i to pomimo faktu, że robię to 1, max 2 razy na miesiąc? Co się stało z tym pisaniem "od siebie" sprzed jeszcze kilkunastu miesięcy? Podobnie wygląda pisanie artykułów, czy ostatnio nawet sprawy czysto techniczne - chcę coś zrobić, zastanawiam się "dla kogo ja to w ogóle piszę?" no i rzucam w kąt... Oczywiście nie będziemy się tu nad niczym rozczulać, ani załamywać. Zresztą jak słusznie z pewnością stwierdzi Len czy Jaahquubel, zapewne przedstawiam sytuację w zbyt szarych barwach.

No ale taka moja natura, takie podejście i rezultaty przemian zachodzących w serwisie :|
Sory za oftopa, ale jak już zacząłem pisać, musiałem skończyć.

*
Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

lukasamd pisze:
Zresztą jak słusznie z pewnością stwierdzi Len czy Jaahquubel, zapewne przedstawiam sytuację w zbyt szarych barwach.

O to to to to!

Seria JA jest bytem skończonym, ograniczonym, wobec czego ilość słów, które sensownie można na jej temat napisać jest również skończona. Z czasem się więc wyczerpuje. I nie jest winą wodzów JAC, że tak jest.
Będzie o czym dyskutować, to i będą dyskusje.
Jeśli nic się nie dzieje, to można albo czekać, co Tobie się nie podoba, albo męczyć kota, co mnie się nie podoba, albo szukać innego wyjścia (wywiady, wywiady...), co jest trudne.

Z okazji czwartych urodzin chyba sporo rzeczy się pojawiło?

Generalnie jest dobrze, nie ma co robić rewolucji, bo się popsuje. Rewolucja i rewelacja to słowa podobne, ale zjawiska najczęściej całkiem odmienne.

Jestem pewien, że będą jeszcze takie chwile, że będziesz bardzo zadowolony z JAC.

*
wierzba
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

lukasamd pisze:

Gram od trzech lat nonstop a i wczesniej grałem a co do tematu dalej utrzymuje swoje zdanie

*

Perry
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży

lukasamd pisze:

Ależ oczywiście, bardzo namiętnie nawet śmiem stwierdzić...

*

fabiannlb
Kapral
Kapral

Też gram w chwili obecnej po przejściu shady jop zabrałem się za vietnam

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2