Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2
Autor Wiadomość
Findek
Post : 09 sty 2019 18:34
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 3
  • Dołączył: 09.01.2019


Jeszcze jedno - odpaliłem grę przed próbą instalacji patcha i dziwne było to, że pociski leciały bardzo wolno i generalnie gra była słabo responsywna. Zupełnie inaczej zapamiętałem ją z gry w wersję, którą kupiłem prawie 20 lat temu w pudełku z Vobisie. Pociski leciały bardzo szybko, a gra chodziła płynnie - muszę kliknąć 6 razy, zanim najemnik pobiegnie w dane miejsce zamiast iść.


*
 
Starchris
Post : 09 sty 2019 19:27
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010



_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Starchris
Post : 09 sty 2019 19:30
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010



_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Findek
Post : 09 sty 2019 22:53
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 3
  • Dołączył: 09.01.2019


Starchris pisze:
Witaj Findek. A próbowałeś tego patcha?

https://jagged-alliance.pl/plik573/

Wielkie dzięki! Śmiga jak złoto.

Ten patch zmienia... wszystko? Nowi najemnicy? Tego się nie spodziewałem. Cudowna sprawa. Na razie jestem pogubiony. Poziom trudności urósł dramatycznie. Ilość sprzętu i zmiany w obsłudze ekwipunku również robią wrażenie.


*
 
M'cin
Post : 12 sty 2019 11:37
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy
  • Posty: 753
  • Dołączył: 18.11.2009




*
 
vilumisiek
Post : 13 sty 2019 15:09
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 11
  • Dołączył: 20.09.2011


Zadziałało :) Odpisałbym wcześniej ale myślałem, że mój temat skasowano a nie połączono...

Co ciekawe zabiłem dwie ostatnie osoby i dziewczyna odgoniła mnie od kompa, próbuję już tylko dograć grę a nagle zaczął wyskakiwać komunikat o braku płyty :D A poprzednie 30 uruchomień normalnie :/

_________________
pozdrawiam, Vilu


*
 
dzidek1983
Post : 23 lip 2019 14:34
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 28
  • Dołączył: 02.07.2009


Mi wszystko super działa z dodatkeim tego Patcha.

Startuje zwykłe JA2, Wildfire, 1.13 i Arulco Revisited.


*
 
Ronnie
Post : 24 lip 2019 23:57
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral
  • Posty: 114
  • Dołączył: 05.03.2012
  • Skąd: Radom


U mnie powyższa łatka rozwiązuje problem. Trzeba tylko pamiętać żeby wywalić intro.slf.
Druga rzecz, którą można zrobić to zwiększyć szybkość animacji poruszania się (ale to tylko pudrowanie bo nie rozwiązuje problemu).

W Ja2_Options (lub w INI editorze w sekcji Graphics Settings) wyszukujesz linijki:

PLAYER_TURN_SPEED_UP_FACTOR = 1.0
ENEMY_TURN_SPEED_UP_FACTOR = 1.0
CREATURE_TURN_SPEED_UP_FACTOR = 1.0
MILITIA_TURN_SPEED_UP_FACTOR = 1.0
CIVILIAN_TURN_SPEED_UP_FACTOR = 1.0

Żeby przyspieszyć prędkość animacji trzeba zmniejszyć np. na 0.7

_________________
Obrazek


*
 
HanterTheOne
Post : 04 paź 2019 14:41
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Szeregowy
  • Posty: 3
  • Dołączył: 04.01.2016
  • Skąd: Polska, Śląsk


U mnie na win10 Jagged Alliance 2 v1.13 z repozytorium z Września najnowszego pliku .exe, działa dopiero, kiedy w ini edytorze wyłączę intro i wrzucę klucz rejestru z poprawioną wcześniej w nim ścieżką, gdzie znajduje się gra i włączam we właściwościach pliku .exe gry skalowanie DPI. Wszystko PRAWIE idealnie chodzi, tzn gra się włącza, wszystko chodzi płynnie natomiast co minutę aplikacja gry "migocze" tzn kilkukrotnie na przemian pokazuje mi się pulpit na zmianę z oknem gry i po około 3 sekundach przechodzi. Bardzo to kuje w oczy. Ktoś ma na to jakaś radę? Zauważyłem że jest to związane ze sprzętem, ponieważ u znajomego nie ma takich sytuacji na tym samym systemie z tą samą wersją gry z takimi samymi ustawieniami. Sterowniki, karta graficzna?


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2


cron