Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1670 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 112  Następna

W najbliższych wyborach swój głos oddam na
Czas głosowania minął 10 paź 2007 20:16
Prawo i Sprawiedliwość (PiS) 8%  8%  [ 1 ]
Platforma Obywatelska (PO) 69%  69%  [ 9 ]
Lewica i Demokraci (LiD) 8%  8%  [ 1 ]
Polskie Stronnictwo Ludowe (PSL) 8%  8%  [ 1 ]
Liga Polskich Rodzin (LPR) 8%  8%  [ 1 ]
Samoobrona 0%  0%  [ 0 ]
Liczba głosów : 13
Autor Wiadomość
Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

ciekawy film znalazłam:

newsweek i TVN. no, no kto by pomyslał. ciekawe dlaczego go nie zobaczylismy jeszcze w TV?

http://www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/ ... ci,64621,1

edit: to jest film podzielony na 5 czesci

w tej chwili usunieto reszte ta jedna jeszcze jest ale caosc filmu mozna znalezc w sieci na torrentach np.

Prasa o tym incydencie:
http://www.to.com.pl/apps/pbcs.dll/arti ... /787048351

znalazłam całosc jeszcze jest tu:
http://vimeo.com/14987931

http://vimeo.com/14988015

http://vimeo.com/14988064

http://vimeo.com/14988162

http://vimeo.com/14988230

Moja mała "pasja"

Ostatnio zmieniony 15 wrz 2010 13:37 przez Olinka, łącznie zmieniany 3 razy

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Stridingshadow pisze:
Nie zmuszaj się, i tak Cię lubię :D
Ło matko, jak ja mam to rozumieć? ;)

To o obchodach 30-lecia "S" powiem.
Taką mam refleksję, że oni się tak ze sobą tną, bo rozumieją sprawę "Solidarności" łącznie, rok 1980 i 1989 w pakiecie. O ile 1980 łączy to środowisko, o tyle 1989 dzieli.
Smutne to, że przy obchodach tego co łączy, górą jest to, co dzieli.
To trochę tak, jakby 11 listopada robić obchody wybuchu IIWŚ.

*
GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

jeden krzyż mniej, ale podobno mają być następne, teraz zamiast stowarzyszenia obrońców krzyża będzie stowarzyszenie stawiania krzyża i pan osioł z PiSu mówi że nie po bożemu, tak po cichu, pomijając fakt jak niedawno krzyżowi fanatycy księży od SS wyzywali, ah ten pis

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

A teraz dla sprawiedliwości oraz przykładu trza by było obciążyć tychże ludzi kosztami utrzymania porządku pod pałacem, a Jarosława Kaczyńskiego - ich patrona - w szczególności. Niech wiedzą że warcholstwo polityczne i chuligaństwo nie jest miło widziane w Warszawie.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Wigen pisze:
A teraz dla sprawiedliwości oraz przykładu trza by było obciążyć tychże ludzi kosztami utrzymania porządku pod pałacem, a Jarosława Kaczyńskiego - ich patrona - w szczególności. Niech wiedzą że warcholstwo polityczne i chuligaństwo nie jest miło widziane w Warszawie.

Popieram! Bo teraz kto za to zapłaci? Podatnicy - może nie ja, ale mieszkańcy Warszawy z pewnością, tu coś poleci, tu poleci... no i koszta "po równo", za głupotę garstki.

*
Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Wigen pisze:

lukasamd pisze:
Popieram! Bo teraz kto za to zapłaci? Podatnicy - może nie ja, ale mieszkańcy Warszawy z pewnością, tu coś poleci, tu poleci... no i koszta "po równo", za głupotę garstki.

Zeby móc kogos do takiej odpowiedzialnosci pociagnac to trzeba miec do tego podstawy prawne.
A takich nie ma.
Nie mozna powiedziec i jasno wskazac, udowodnic, że to PiS zorganizował lub, ze jest odpowiedzialny za to co pod Pałacem sie dzieje.
Kazdy z polityków dowolnej partii moze mówic co mu sie zechece i nie bierze odpowiedzialnosci za te słowa.
Nikt nie został pociagniety do odpowiedzialnosci za to co inni zrobil iz jego wypowiedzia.

Pozostaje to w sferze zyczeniowej, ze wielu chciałoby tam ukamienowac PiS.

Dlaczego nie wzywa sie KK i o Rydzyka do odpowiedzialnosci albo lepiej kazdej osoby tam na placu zaangazowanej w "obrone" Krzyza?
WG mnie najlepsza forma sprawoedliwosci w tym wypadku byłoby rozliczanie kazdej osoby indywidualnie.
Sa kamery, sa słuzby.
Pierwszy krok został zrobiony.
Krzyz zniknałludziom z oczu.
Jaki bedzie drugi?

Moja mała "pasja"

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Olinka pisze:
Zeby móc kogos do takiej odpowiedzialnosci pociagnac to trzeba miec do tego podstawy prawne.
A takich nie ma.

- Atakowanie oraz znieważenie straży miejskiej i policji
- Nie stosowanie się do poleceń straży miejskiej i policji
- Zakłócanie porządku publicznego i ciszy
- Blokowanie ulicy

I wiele więcej. To są podstawy prawne o które mogliby zostać oskarżeni bez problemu. Szczególnie o atakowanie, i szczególnie reporterów, których stare babcie potrafiły obłożyć torebką, a potem robić z siebie ofiarę.

Olinka pisze:
Nie mozna powiedziec i jasno wskazac, udowodnic, że to PiS zorganizował lub, ze jest odpowiedzialny za to co pod Pałacem sie dzieje.
Kazdy z polityków dowolnej partii moze mówic co mu sie zechece i nie bierze odpowiedzialnosci za te słowa.
Nikt nie został pociagniety do odpowiedzialnosci za to co inni zrobil iz jego wypowiedzia.

Oczywiście, że nie PiS. Zaczęło się od nikomu nieznanych zgrai ciemnuchów, którzy przywiązali się do krzyża i nazwali męczennikami. Ich liczba się zwiększała aż wśród nich znalazł się niejaki Jarosław Kaczyński, który podchwycił pomysł na autopromocję. A jak wiadomo - jak on to i cały PiS. Dalej już było tylko podżeganie do "obrony" krzyża i takie tam.

Olinka pisze:
Dlaczego nie wzywa sie KK i o Rydzyka do odpowiedzialnosci albo lepiej kazdej osoby tam na placu zaangazowanej w "obrone" Krzyza?
WG mnie najlepsza forma sprawoedliwosci w tym wypadku byłoby rozliczanie kazdej osoby indywidualnie.

Ja nie wiem, ale nie słyszałem aby Rydzyk wzywał do krucjaty. Choć znając jego dziwny charakter to chyba jednak coś mnie ominęło. Ale wiesz, sami obrońcy kpią sobie z, jak to nazwali, "zwykłych księżulków", za to Kaczyński jest politykiem, który dla dobra swojego i dobra sprawy nie powinien mieszać się w tamtejszy tłum. Ale jego nikt z tego nie rozliczy, co najwyżej społeczeństwo i media.

I jak najbardziej zgadzam się, że tych "obrońców" powinno się po kolei zgarnąć i zaprowadzić na komisariat. Kamer było co nie miara, więc dowody jednoznaczne (a przynajmniej na tych, którzy za bardzo wczuli się w rolę). Z drugiej jednak strony dobrze, że się tak nie stało, bo bardzo łatwo się domyślić czym by się to skończyło - "ZOMO wróciło!"

Olinka pisze:
Pierwszy krok został zrobiony.
Krzyz zniknałludziom z oczu.
Jaki bedzie drugi?

Drugi krok to drugi krzyż, ma mieć 10 metrów :D

*
Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Len pisze:
- Blokowanie ulicy

I wiele więcej. To są podstawy prawne o które mogliby zostać oskarżeni bez problemu. Szczególnie o atakowanie, i szczególnie reporterów, których stare babcie potrafiły obłożyć torebką, a potem robić z siebie ofiarę.[/qoute]Pielegniarki w takim razie tez powiino sie zamlnac, pociagnac do odpowiedzialnosci najlepiej finansowej bo to najbardziej boli.

Len pisze:
Oczywiście, że nie PiS. Zaczęło się od nikomu nieznanych zgrai ciemnuchów, którzy przywiązali się do krzyża i nazwali męczennikami. Ich liczba się zwiększała aż wśród nich znalazł się niejaki Jarosław Kaczyński, który podchwycił pomysł na autopromocję. A jak wiadomo - jak on to i cały PiS. Dalej już było tylko podżeganie do "obrony" krzyża i takie tam.
Autopromocja- dobre okreslenie, zauwazyła to tez partia PO, wykorzystuje sytuacje w sposob jaki PiSowi nawet sie nie sniło.

Co do Rydzyka, widziałes pania Joaane? Ta pani to czołowa przedstawicielka Radia Maryja. To ona nakreca atmosfere, modlitwyi te błagalne "zostawcie nas w spokoju"

Len pisze:
I jak najbardziej zgadzam się, że tych "obrońców" powinno się po kolei zgarnąć i zaprowadzić na komisariat. Kamer było co nie miara, więc dowody jednoznaczne (a przynajmniej na tych, którzy za bardzo wczuli się w rolę). Z drugiej jednak strony dobrze, że się tak nie stało, bo bardzo łatwo się domyślić czym by się to skończyło - "ZOMO wróciło!"
I własnie to jest swojego rodzaju absurd. Bo w koncu skoro PO jest partia, która została wybrana wiekszoscia, ponoc ciagle ma wiekszosc, jest popierana w kazdym działaniu nawet podnoszenia podatków to rozliczenie "obronców" nie powinno byc żadnym problemem.

[quote="Len"]A ja czytałam, że ma byc ich 96...

dziewięćdziesiąt sześc
kumacie?

Moja mała "pasja"

Ostatnio zmieniony 19 wrz 2010 18:56 przez Olinka, łącznie zmieniany 3 razy

*

Aver
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

*

Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Len pisze:
- Blokowanie ulicy

I wiele więcej. To są podstawy prawne o które mogliby zostać oskarżeni bez problemu. Szczególnie o atakowanie, i szczególnie reporterów, których stare babcie potrafiły obłożyć torebką, a potem robić z siebie ofiarę.[/qoute]

Pielegniarki w takim razie tez powiino sie zamlnac, pociagnac do odpowiedzialnosci najlepiej finansowej bo to najbardziej boli.

Len pisze:

Autopromocja- dobre okreslenie, zauwazyła to tez partia PO, wykorzystuje sytuacje w sposob jaki PiSowi nawet sie nie sniło.

Len pisze:
Ja nie wiem, ale nie słyszałem aby Rydzyk wzywał do krucjaty. Choć znając jego dziwny charakter to chyba jednak coś mnie ominęło. Ale wiesz, sami obrońcy kpią sobie z, jak to nazwali, "zwykłych księżulków", za to Kaczyński jest politykiem, który dla dobra swojego i dobra sprawy nie powinien mieszać się w tamtejszy tłum. Ale jego nikt z tego nie rozliczy, co najwyżej społeczeństwo i media.

Ale widziałes pania Joaane? Ta pani to czołowa przedstawicielka Radia Maryja. To ona nakreca atmosfere, modlitwyi te błagalne "zostawcie nas w spokoju"

Len pisze:
I własnie to jest swojego rodzaju absurd. Bo w koncu skoro PO jest partia, która została wybrana wiekszoscia, ponoc ciagle ma wiekszosc, jest popierana w kazdym działaniu nawet podnoszenia podatków to rozliczenie "obronców" nie powinno byc żadnym problemem.

A ja czytałam, że ma byc ich 96...

dziewięćdziesiąt sześc kumacie?

edit: nie wiem co jest z Twpim postem Len ale nie moge wyedytowac drugiego [ / q u o t e ]sorry mam nadzieje, że bedzie czytekne.

Dodano: 19 wrz 2010 20:10

Aver pisze:
eeee no czemu... ja jestem zaskoczona... pozytywnie

po tylu latach królowania Maryji Polacy chca na tronie Polskim Jezusa Chrystusa!!!!

No widze duzy postep :)

Moja mała "pasja"

Ostatnio zmieniony 19 wrz 2010 19:05 przez Olinka, łącznie zmieniany 8 razy

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

polscy emeryci w płaszczach krzyżaków w barwach komunistycznych bronią drewna :D, niech ich ktoś tam gazem łzawiącym podleczy bo sami nie odpuszczą no chyba że po wyborach za rok

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Aver pisze:
Mnie to rozwaliło:

http://wiadomosci.onet.pl/raporty/walka ... omosc.html

Gdyby doszło do czegoś takiego, to ja staram się o inne obywatelstwo - to nie jest zabawne, naprawdę... czy ja mieszkam w Watykanie?

*
GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Ciekawe czy by te chore ludzie papieża naszego posłuchali, bo księży i biskupów mają gdzieś głęboko

*

Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

GrU pisze:
polscy emeryci w płaszczach krzyżaków w barwach komunistycznych bronią drewna :D, niech ich ktoś tam gazem łzawiącym podleczy bo sami nie odpuszczą no chyba że po wyborach za rok
Na filmie widziałam tez ludzi młodych, trudno powiedziec których było wiecej

lukasamd pisze:
Gdyby doszło do czegoś takiego, to ja staram się o inne obywatelstwo - to nie jest zabawne, naprawdę... czy ja mieszkam w Watykanie?
Ale Królowa Niebieska jako Królowa Polski nie przeszkadzała Ci? To juz troche trwa jakby co :):):)

GrU pisze:
Ciekawe czy by te chore ludzie papieża naszego posłuchali, bo księży i biskupów mają gdzieś głęboko
Nie, na pewno nie.
To jakas epidemia manifestacji.

Pomyslmy, moze i my mamy jakis pomysł na "Winiary kazdego dnia" :-D

Moja mała "pasja"

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Olinka pisze:

Jeśli ktoś stanie na środku ulicy i zacznie się wydzierać na wszystkie strony i stawiać się policji to wezmą go za nogi i siłą wepchną do radiowozu. Z "obrońcami" tego nie robili. Dlaczego? Bo to delikatna sprawa. Gdyby rząd już w lipcu zamiast organizować odwrót, weszliby w tłum i siłą rozpędzili tych oszołomów to dziś pewnie bardzo spora część Polaków mówiłaby, że Tusk stosuje metody komunistycznych rządów, że siłą rozpędza tych którzy mu się nie podobają, chce zniszczyć religię w Polsce i takie tam. A tak to wszyscy zdążyli się przekonać, że ci pod krzyżem to nie są normalni ludzie i w obecnej chwili 74% Polaków (wg sondaży) zgadza się z decyzją o przeniesieniu krzyża.

Obecnie nikt nie stoi za "obrońcami" poza równymi im oszołomami, reszta ma zdrowy pogląd na tą sprawę i duży dystans (czego dowodem jest cała masa żartów na ten temat w internecie). Z tego punktu widzenia cała ta walka o jeden krzyż na jakiś czas zakorzeni się w pamięci Polaków ale wyłącznie w formie żartu lub żenady. Inaczej spór pod tytułem "Czy rząd dobrze zrobił" mógłby trwać nawet kilka lat. Dziś zdecydowana większość Polaków nie ma wątpliwości, że to było jedyne rozwiązanie.

*
Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów. Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 112  Następna