Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 138 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna
Autor Wiadomość
Starchris
Post : 24 lip 2013 11:03
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


Czy ktoś z Was odczuwa może problem opóźnienia w otwieraniu się JACenter i jego podstron, u mnie zawsze po około 5 sekundach lub dłużej dopiero się połączy ze stroną i zacznie dopiero wtedy otwierać.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
micand1989
Post : 24 lip 2013 16:44
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1578
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Starchris pisze:
Czy ktoś z Was odczuwa może problem opóźnienia w otwieraniu się JACenter i jego podstron, u mnie zawsze po około 5 sekundach lub dłużej dopiero się połączy ze stroną i zacznie dopiero wtedy otwierać.

Tydzień temu miałem kilka razy taką akcję że nie chciało mnie połączyć ze stronką tylko przekierowywało mnie na stronkę chyba bodajrze "...cloud.pl" i było do wciśnięcia na środku "spróbuj ponownie w trybie offline" i po wciśnięciu albo działąło normalnie albo wywalało błąd bramy 502.
Ale o tym chyba już kiedyś pisałem...a przynajmniej tak mi się wydaje.

Teraz wszystko normalnie działa. Na moim bardzo powolnym kompie to nie widzę żadnej różnicy :wall:

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
lukasamd
Post : 25 lip 2013 07:37
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


Serwis był "zasłonięty" specjalną chmurą.
Skoro robi problemy, wywaliłem ją, zmiana będzie widoczna w przeciągu 24-48 godzin.


*
  WWW
Starchris
Post : 27 lip 2013 17:42
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


No teraz to jest responsywność maksymalna. Przede wszystkim podczas tworzenia i edytowania newsów poradników czy komentarzy, to trzeba było czekać i czekać aż się załaduje edycja, nie mówiąc o zapisaniu, a teraz od sztycha wszystko z miejsca pięknie i szybko działa. Dziękuję za poprawienie.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
lukasamd
Post : 29 lip 2013 11:01
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


Dorzuciłem "minimalizację" filmików z youtube. Na głównej przy 5-6 strona ładuje się koszmarnie. Teraz ładują się dopiero po kliknięciu na nie.


*
  WWW
Lis
Post : 06 sie 2013 21:40
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Kapral
Kapral
  • Posty: 60
  • Dołączył: 11.08.2011
  • Skąd: Białystok / Luton UK


Sorry ale jakos nie mogę sobie odpuscić - rangi Generalskie nadal są w złej kolejnosci :)
gen.bryg.
gen.dyw.
gen.broni

Pozdro


*
 
micand1989
Post : 07 sie 2013 16:24
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1578
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Lis pisze:
Sorry ale jakos nie mogę sobie odpuscić - rangi Generalskie nadal są w złej kolejnosci

Ale jakie to ma znaczenie dla Ciebie czy mnie?
Nikt oprócz Len-a ich nie używa także nie widzę tutaj musu aby specjalnie to zmieniać.
Stopnie generalskie są przeznaczone dla redakcji...i tyle w tym temacie.
Pozdro :)

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
Lis
Post : 08 sie 2013 20:41
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Kapral
Kapral
  • Posty: 60
  • Dołączył: 11.08.2011
  • Skąd: Białystok / Luton UK


Hmmm akurat mnie gryzie w oko ale spoko jesli tak to widzisz to luzik. Błąd pozostanie błędem jedynie w tym celu o tym pisałem


*
 
micand1989
Post : 18 lis 2013 00:16
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1578
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Problem z systemem pobierania w naszym dziale DOWNLOAD

Ten nowy system pobierania doprowadza mnie do szału. Próbowałem już na IE, Mozilli, Operze, Chromie i na każdym wypisuje mi że mam starą przeglądarkę. Próbowane na różnych plikach i na różnych przeglądarkach.

Czy ktoś ma podobne problemy?

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
Starchris
Post : 18 lis 2013 20:32
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


Jeśli próbowałeś na wszystkich przeglądarkach i nadal to samo, a masz je uaktualnione, to spróbuj stworzyć sobie nowe konto w Twoim systemie (zawsze możesz je w każdej chwili usunąć), na nim wszystko będzie ustawione do wartości domyślnych, w tym i przeglądarki i spróbuj na nich. Spróbuj może jeszcze na przeglądarce Safari. A czy sprawdzałeś czy na innym komputerze Ciebie tak samo się dzieje.

Musimy sprawdzić, czy to wina Mega czy przeglądarki, czy komputera.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
micand1989
Post : 18 lis 2013 21:03
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1578
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Safari zainstalowałem i od razu wywaliłem (względy techniczne, nic się nie dało zrobić, full zawiecha i brak reakcji).

Na innym kompie: Win Vista, pobiera z aplikacji MEGA normalnie.

Jeśli chodzi o konta to brak różnicy czy to na adminie czy innych.

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
Winter
Post : 18 lis 2013 21:23
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 28
  • Dołączył: 15.12.2012


W mojej ocenie jest to kwestia sprzętowa. Sama przeglądarka potrafi zająć sporo pamięci, a serwis mega jest za bardzo nowoczesny i pod wieloma względami zabezpieczony. Samo to potrafi nieco wykorzystać zasobów. Albo spróbować z wersją Linuxa w Live, chociaż nie wiem czy to coś da.

Zawsze możesz kogoś poprosić o przesłanie pliku, albo wrzucenie na inny serwer hostingowy.


*
 
Starchris
Post : 18 lis 2013 22:45
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010



_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
micand1989
Post : 19 lis 2013 10:37
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1578
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Starchris pisze:
Spróbuj zainstalować dodatek do Firefoxa, mnie się aktualizuje do wersji 2.044

Z dodatkiem czy bez i tak nie działa. Obawiam się że to wina systemu albo wolnego kompa.
Poszedłem za ciosem i poszukałem takiego dodatku do Opery (bo to jedyna przeglądarka w której mogę wszystko wyłaczyć aby przyspieszyć działanie internetu i systemu) i znalazłem ale też nie działa i jest podobno płatny (w komentach ludzie pisali).

@Starchris
Rozumiem że ten system MEGA to jest jakiś menadżer pobierania, tak? Jakiś pośrednik między serwerem a "działem Pobierania"? Ja się nie znam na tym. Ściągając prosto ze źródła oszczędam zasoby sprzętowe - a w moim kompie jest to bardzo ważne.
Nie dałoby się go ominąć? Czy są jakieś bezpośrednie linki do plików?

EDIT
Znalazłem jeszcze menadżera jako osobny program. Czy jakieś linki do wklejania do menadżera są?

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
SaviolaMaster
Post : 19 lis 2013 12:08
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 211
  • Dołączył: 23.12.2010


Micand może mieć rację co do tego, że problem leży po stronie twojego kompa, bo u mnie wszystko działa normalnie - mam Firefoxa.


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna