Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Len
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Obrazek
Pewnie większość z was jeszcze nie słyszała ale firmy takie jak CD Projekt czy Cenega właśnie wzbogaciły się o kolejnego konkurenta. Jest nim FonoGAME, nowo powstała firma wydawnicza. Jak możemy wyczytać z pierwszych informacji, firma stawia sobie za cel udostępnianie jak najlepszych produkcji za przystępną cenę w dobrym wydaniu. I chyba przyznacie, że tego nam było trzeba bo w ostatnim czasie dystrybutorzy mieli tendencję do podwyższania ceny przy jednoczesnym obniżaniu jakości wydania.

FonoGAME ma szansę to zmienić. Szczególnie, że pierwszą grą będzie Torchlight, autorów kultowego Diablo. Premiera pod koniec maja, cena nieznana ale na pewno mniejsza niż ta, którą zrobiłby CD Projekt czy inne. A co wy myślicie o tej inicjatywie? Jest jeszcze miejsce na polskim rynku dla nowego dystrybutora?

*
momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Nie będzie łatwo, ale myślę, że dadzą rade.
Jeśli tylko będzie dobrze i tanio, to już będzie dobrze.
No nic, czekam na start ich stronki.

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Hm... Len, może zdradzisz nam, jaki interes w powstaniu tego wydawcy ma Iron Squad?
Taka reklama - tu na forum, jako news na IS Site, link w sygnatuce, po prostu musi coś oznaczać :)

*
Aver
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Ja powiem tak. Jeśli będą się zajmować grami bardziej offowymi takimi jak Torchlight i będą je wydawać wyraźnie taniej niż wielkie tytuły to mają dużą szanse. Osobiście uważam że w Polsce gry PC nie są za drogie, w porównaniu do zachodnich rynków, a co do jakości wydania to fakt by mogło być lepiej w kwestii np. spolszczeń, ale jakoś bardzo źle według mnie nie jest.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

lukasamd pisze:
Hm... Len, może zdradzisz nam, jaki interes w powstaniu tego wydawcy ma Iron Squad?
Taka reklama - tu na forum, jako news na IS Site, link w sygnatuce, po prostu musi coś oznaczać :)

Aj tam, zaraz interes :P Sęk właśnie w tym, że to bezinteresowna pomoc. I żeby nie było - moja dla FonoGAME, nie na odwrót.

Aver: Dla piratów gry zawsze są za drogie :] Torchlight będzie w cenie 69,90 zł, nie jest to najniższa cena ale zwracam uwagę, że taki CD Projekt zażyczyłby sobie 90zł przynajmniej.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Dzisiaj wystartowała oficjalna strona wydawnictwa:
http://fonogame.com/

Jest już na niej nawet plan wydawniczy - 19 czerwca odbędzie się aż 5 premier! Szkoda tylko, że aż cztery są na konsolę Nintendo Wii.
Z drugiej strony, polscy pecetowcy otrzymają możliwość kupienia Torchlight - rasowego RPGa. Diablo III jeszcze daleko, więc może to być dla niektórych naprawdę niezły kąsek ;) No i cena przystępna, bo niecałe 70zł za całkiem spory zestawik.

W planie wydawniczym znajdziemy również Painkiller Pandemonium - edycję kolekcjonerską zawierającą gry z tej serii. W tym wypadku data premiery nie jest jeszcze znana.

*
M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

ja osobiście miałbym nadzieję na wydanie przez nich w pudełku paru gier, które są na razie dostępne tylko przez kabelek tepsy, marzy mi się kolekcjonerskie wydanie Alien shooter + Zombie Shooter w honorowym miejscu na półce, albo remake'i Close Combat... no co, pomarzyć nie mogę :)

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie