Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
Wigen
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

MIRROR'S EDGE

Ta gra ma potencjał aby stać się najlepszą grą roku 2008r. Mirror's Edge powstał w studiu Digital Illusions/EA DICE producentem takich hitów jak "Battlefield 1942", "Battlefield 2" oraz wielu innych "Battlefieldów".

Mirror's Edge to doskonała gra akcji z perspektywą pierwszej osoby. Fabuła tej gry jest obsadzona w wielkiej metropolii gdzie każdy ruch człowieka obserwowany jest przez rząd totalitarny. W Mirror's Edge wcielamy się w piękną czarnowłosą dziewczynę o imieniu Faith która jako jedyna nie poddaje się kontroli i stara sie przeszkadzać władzy absolutnej.

Teraz skupmy się na technikaliach.

W grze tej szczególna jest przede wszystkim okolica po której poruszamy się rodem z parkour'u (z języka francuskiego to sztuka przemieszczania się). Czyli skaczemy, biegamy, odbijamy się od ścian, ślizgamy się po rurkach, wykonujemy akrobacje itp. W grze jest dostępna także różnoraka broń lecz nasza czarnowłosa bohaterka posługuje się jedynie swoją sprawnością fizyczną. Aby podsycić widowisko walki Faith wprowadzono tryb bullet time (czas kuli) tryb znany chociaż z filmowego "Matrixa" i gry "Max Payne" i "Max Payne 2".

Gra do kupienia już w listopadzie 2008. Wydawcą gry w Polsce jest firma "Electronic Arts Polska"

*

Cell
Chorąży
Chorąży

Dobrze, a więc, jeszcze raz :P :

Pare uwag:

Wigen pisze:
W Mirror's Edge wcielamy się w piękną czarnowłosą dziewczynę o imieniu Faith która jako jedyna nie poddaje się kontroli i stara sie przeszkadzać władzy absolutnej.

Chyba "Jedną z...", jeśli dobrze pamiętam.

Wigen pisze:
W grze jest dostępna także różnoraka broń lecz nasza czarnowłosa bohaterka posługuje się jedynie swoją sprawnością fizyczną.

Inaczej. "Faith, może korzystać z broni do wyczerpania się kul z magazynka. Broń jednak, nie będzie w częstym użyciu, ponieważ Faith nie może z nią w dłoni, dokonywać akrobacji"

A teraz opinia :] .

Już przygotowuję pieniądze. Ta gra jest dla mnie pewniakiem, jeśli chodzi o tytuł gry roku 2008. Dzień w dzień oglądam od maja gameplay ME i nie moge się oderwać. Gradika szokuje. Pomysł na grę doskonały. Faith też jest doskonałością. Coś dodać? Acha:

2007: Wiedźmin
2008: Mirror's Edge :)

http://pl.youtube.com/watch?v=Fm3ebiMXJmM
http://pl.youtube.com/watch?v=X09D0pwXMi4&NR=1
http://pl.youtube.com/watch?v=WzIxZ4OH2WY&NR=1 (lol, ale żal, on nie umie graćxD)

*

Pablo1989
Starszy kapral
Starszy kapral

Oglądając czuje się jakbym znów grał w dark messiah, tam też Szypko biegę i widzę przy tym dłonie postaci, jednyn kopnięciem przewalam przeciwnika :D.

*

Cell
Chorąży
Chorąży

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Na razie mogę powiedzieć że:

- naprawdę nieźle wygląda... wygląd z oczu, w grach jest to bolączka - wszystko takie jakieś... nijakie, na pewno nie tak jak w rzeczywistości.

- słaba fizyka. Mówcie co chcecie, ale i na sprężynach niektórych z tych "braków" by nie przeskoczyła, jeszcze w locie jest tak wysoko i ląduje tak daleko. Główny element gry wygląda na razie kiepsko.

*
Cell
Chorąży
Chorąży

O, Lukas, mam takie pytanie: Czytałeś w CDA "Temat numeru" Mirror's Edge? Bo patrzę na twoją wypowiedź i nie wiem, czemu, ale jakoś mnie dziwi:

lukasamd pisze:
wszystko takie jakieś... nijakie, na pewno nie tak jak w rzeczywistości.

Znaczy? Troche konkretniej proszę ;]

PS. Napewno masz ten numer CDA, bo tam jest recka HG :P

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Chodzi mi o to, że w Mirror Edge wygląda to nad wyraz naturalnie. Ta krytyczna ocena odnosiła się do wszelkich innych gier :)

*
Cell
Chorąży
Chorąży

Cytuj:
" Ostatnimi czasy panuje trend dzielenia fabuły gry na kilka części, co powoduje irytację wśród graczy, których zostawia się w niewiedzy w najmniej odpowiednim momencie.

Wygląda na to, że podobnej „modzie” ulegnie najnowsze dzieło EA DICE, czyli Mirror’s Edge. Poinformował o tym Owen O’brien, przedstawiciel studia. Twierdzi, że ME będzie jedynie początkiem trylogii, na której może się jednak nie skończyć. Dlaczego? Ponieważ, rzekomo, świat stworzony na potrzeby gry świetnie się nadaje na tworzenie nowych historii. Obyśmy nie mieli do czynienia z nowym tasiemcem…

Inną ciekawą rzeczą jest fakt, że w „dwójce” być może pojawi się edytor poziomów. Według słów O’briena, celem studia jest, by był on prosty w obsłudze. Czy tak będzie? Cóż, na razie poczekajmy na premierę pierwszego Mirror’s Edge."

*

Cell
Chorąży
Chorąży

*

Cell
Chorąży
Chorąży

Sorry, że trzeci post z rzędu, ale jakoś trza dawać info, nie? ;)

http://mirrorsedge.com/ls/pl/index.asp

Bardzo ładnie zrobiona strona. Trailer na stronie też fajny. Możliwy biuletyn. I oczywiste ciągłe info :P

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Ja tam w tą stronę nie próbowałem (i z pewnością nie będę) więc nie wiem :D

*
Cell
Chorąży
Chorąży

3 dni temu wreszcie to dorwałem.

I dziś wieczorem dokonało się przeznaczenie... xD

Przeszedłem to! O matko, to było piękne! Jedna z najlepszych gier, które ujrzałem!

To genialna gra, po prostu genialna. Jeśli się komuś nie podoba ona, to po prostu ma zły gust i tyle ^^

A tu mały filmik mojego autorstwa ^^ https://www.youtube.com/watch?v=RSP46fp74uU

I jeszcze jeden ^ https://www.youtube.com/watch?v=yqd3fTpB1pg UWAGA! Nie oglądać, jeśli ktoś zamierza w to jeszcze kiedyś zagrać, lub jest w trakcie!

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie