Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
mtl
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

A ktoś wie coś na temat Dead Island?

*

Aver
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Techland nie ma problemów finansowych - przynajmniej tak wynika z ich działań. Lada dzień wydadzą ścigałke na quadach, Dead Island oraz otworzyli drugie studio w Wrocławiu które ponoć ma stworzyć RPG'a, zatrudnili masę osób do tego studia i wciąż zatrudniają. Jak dla mnie to nie są działania firmy która ma problemy finansowe ;)

Co do Dead Island to wyjdzie w tym roku. Obecnie szukają zachodniego wydawcy, plotki chodzą że już mają podpisany kontrakt z Deep Silver, ale jeszcze tego nie ogłosili.

Ostatnio zmieniony 29 kwie 2010 12:10 przez Aver, łącznie zmieniany 1 raz

*

mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

To chociaż dobrze, że Dead Island ma się dobrze :-D Nie wiem czemu, ale ta gra spodobała mi się po pierwszym screenie jaki zobaczyłem.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Dead Island jest właśnie kontynuowane kosztem zatrzymania prac nad Warhound i Chrome 2.

Aver pisze:
Techland nie ma problemów finansowych - przynajmniej tak wynika z ich działań. Lada dzień wydadzą ścigałke na quadach, Dead Island oraz otworzyli drugie studio w Wrocławiu które ponoć ma stworzyć RPG'a, zatrudnili masę osób do tego studia i wciąż zatrudniają. Jak dla mnie to nie są działania firmy która ma problemy finansowe ;)

Firma powstała w Ostrowie Wielkopolskim, gdzie obecnie jest ich mniejsza siedziba. Natomiast od wielu, wielu lat gry tworzą we Wrocławiu. Niedawno to oni otworzyli w Warszawie, nie Wrocławiu. Niedawno, czyli jakieś 2 lata temu, na długo przed tym jak nad tą częścią rynku zapanował kryzys.

W Polsce nie ma firmy z tej branży, który nie miałaby obecnie kłopotów finansowych. Z największymi boryka się chyba CD Projekt i Cenega, gdzie okrojono liczbę wydawanych pozycji oraz ich jakość. Zwolniono przy okazji masę ludzi. Czy w Techlandzie były zwolnienia to nie wiem, ale na pewno mają kłopoty finansowe. Obserwuję ich od ok 2004r. i od tamtego czasu nie było sytuacji w której działoby się tak mało jak obecnie.

Nawet ta ścigałka Nail'd jest tego dowodem. Najprościej pomyśleć, że pewnie mają kupę kasy skoro zaczynają nową produkcję. Jednakże, wystarczy prześledzić historię firmy - oni nigdy nie szli na łatwizne, jeśli robili gry to porządne i rozbudowane. Z kolei Nail'd to bardzo prosta gra, która najpewniej będzie unowocześnionym Xpand Rally z samochodami zamienionymi na quady.

*
Aver
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Napisałem drugie. To znaczy że będą we Wrocławiu dwa ich studia, jak mówią plotki jedno ma być skupione na stworzeniu gry RPG z krwi i kości. Na ich stronie non stop pokazują się nowe oferty zatrudnienia (Ba, organizowali dopiero co zakończony konkurs talentów). Nie sądzę aby musieli zaciskać pasa bo by nie zaczynali nowej produkcji i nie zatrudniali tyle osób.

Co do Nail'd to osobiście się nie interesuje wyścigami, ale w prasie, redaktorzy którzy mieli możliwość spróbować gry bardzo ją sobie chwalą, więc może wcale nie jest tak okrojona jak przeczuwasz.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Aver pisze:
Co do Nail'd to osobiście się nie interesuje wyścigami, ale w prasie, redaktorzy którzy mieli możliwość spróbować gry bardzo ją sobie chwalą, więc może wcale nie jest tak okrojona jak przeczuwasz.

Nie mówię, że okrojona lecz nie reprezentująca zbyt wielu nowości względem ich poprzednich ścigałek. Domyślam się, że zmianom ulegnie otoczka, czyli dostosowanie gry do innego rodzaju pojazdów, ale cała reszta będzie niemal taka sama. Zresztą, grę wezmę sobie do recenzji, gdy tylko wyjdzie więc będę miał okazję ocenić.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5