Chcę sobie pograć w jaggeda. Znam tę grę bardzo dobrze, kiedyś grałem w mod 1.13 ale był dla mnie zbyt przekombinowany (nie tylko w grze, także w aktualizowaniu pierdylionów rzeczy) i teraz ponownie przejrzałem listę dostępnych modów i mam trzy możliwości:
1) New Classic JA2 - na początku bardzo mi się spodobał ten mod. Miał dokładnie to czego chciałem, jednak gdy przejrzałem wątek na forum przestraszyłem się ilości błędów. Wiem, że dużo zostało poprawionych ale cóż - złe wrażenie pozostało. Ponadto, ostatnia poprawka wciąż nie naprawia niewyświetlania komunikatów tego co słyszą najemnicy.
2) Night Ops - ten modzik jest elegancki, spodobało mi się wiele zawartych w nim rozwiązań
3) JA2'005 - też fajna modyfikacja nie zmieniająca wiele - jak New Classic.
4) Gra w oryginalne Wildfire z modyfikacją 800x600. Wiem, że Starcriss zrobił łatkę dzięki której można mody dla ja2 instalować na wildfire. Jak myślicie będzie to działać?
To tyle. Chciałbym napisać jeszcze na jakich elementach gameplay'u mi najbardziej zależy, może dzięki temu lepiej mi doradzicie:
- Zwiększone obrażenia broni (szczególnie białej czyli noże, maczety. Tak by trafienie w głowę, lub rzut zabijał przeciwnika Oczywiście nie zawsze ale wiecie o co chodzi)
- Rzecz za którą znienawidziłem 1.13 - leże sobie w nocy w trawie, mam na sobie kamuflaż i czaje się na wrogów. A kolesie widzą mnie z odległości 4-6 kratek. Paranoja. Dodam, że testowałem to na zwykłych regularnych ludkach bez noktowizorów i tym podobnych bajerów. Próbowałem nawet coś majstrować w pliku ini ale nic nie pomogło. W oryginalnym jaggedzie, z kamuflażem w nocy, leżąc można było podejść praktycznie pod samego przeciwnika.
- mile widziane takie bajery jak np. w night ops: rzucanie granatów z kucnięcia, turlanie się itd

DZIĘKI!