Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Ripper
Post : 09 paź 2013 11:35
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 299
  • Dołączył: 24.09.2010


Hej, czy istnieje taka modyfikacja która na polską wersje zwykłego nie zmodowanego JA2 zmieniła by mapę na te z JA 2 WF razem z rozstawieniem wrogów ?

Tylko żeby nie działało to z 1.13 :P ?


*
 
Starchris
Post : 09 paź 2013 19:41
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


No ale samą mapę strategiczną, czy wszystkie sektory również?

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Ripper
Post : 10 paź 2013 14:08
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 299
  • Dołączył: 24.09.2010


Sorrki że dopiero teraz odpowiadam, ale awaria neta była u mnie.

A więc i mapa strategiczna i sektory, a bronie jakie są to mi wiszą, oby tylko nie było t o1.13 :P

Wydaje mi się ze coś takiego gdzieś widziałem i to chyba tutaj, ale szukałem i nie znalazłem :( .

EDIT: Chodzi o to że z wygladu mapy strategicznej wynika że jest o wiele więcej ciekawych miejscówek niż w starym dobrym ja2, i fajnie by było je pozwiedzać, no to czemu nie zagrać w WF ?

A no niektóre zmiany mi nie podchodzą jak: brak najemników czy inny wygląd wrogów + pare innych dlatego pytam czy coś takiego jest :P


*
 
hasan_talib
Post : 10 paź 2013 14:57
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 328
  • Dołączył: 25.08.2010


Wydaje mi się, że gdzieś było. Ale jeśli chodzi o konkret to "nie mogę Waści przybyć z pomocą, jam koń jest".

_________________
Wszystkim lubiącym pograć po polsku.
http://ironsquad.pl/


*
 
Ripper
Post : 10 paź 2013 15:12
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 299
  • Dołączył: 24.09.2010


hasan_talib pisze:
Wydaje mi się, że gdzieś było. Ale jeśli chodzi o konkret to "nie mogę Waści przybyć z pomocą, jam koń jest".


Spoko :) mnie też się wydawało właśnie że GDZIEŚ to było ;)

Edit: coś niby znalazłem ale tylko mapy do 1.13 albo jakieś mini podobne mody pod wf.


Kurde chyba nima...


*
 
Starchris
Post : 10 paź 2013 16:02
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


Ja kiedyś wykonałem takiego moda, ale go dawno temu skasowałem, więc na pewno gdzieś jest ale link i tak będzie nieaktywny, ale zrób tak, ściągnij poniższego moda

https://jagged-alliance.pl/plik510/

Z niego z katalogu "Data" skopiuj następujące katalogi

Maps
Radarmaps
Tilesets

Natomiast z katalogu BinaryData tylko plik JA2SET.DAT i wszystko wklej poprawnie do katalogu "Data" w JA2 i powinno zadziałać.

Pamiętaj, że w wielu mapach inaczej były rozplanowane niektóre rzeczy, a które były umiejscowione za pomocą kodu źródłowego, a nie samej mapy w edytorze i tak np. na lotnisku w Drassen przesyłki znajdziesz w starym miejscu na górze mapy w zaroślach, choć skrzynia będzie na dole. W wielu mapach w Wildfire były zejścia do podziemi, jak tam wejdziesz to gra się wysypie, bo w pliku exe z JA2 tego miejsca tam nie ma i inne podobne.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Ripper
Post : 10 paź 2013 16:58
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 299
  • Dołączył: 24.09.2010


No rozumiem, zrobię tak dzięki serdeczne.


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie


cron