Krótko mówiąc... lepiłem, lepiłem i w końcu mogę powiedzieć, że jeszcze trochę i ulepię do końca. A mianowicie chodzi o odświeżone, stare poczciwe Jagged Alliance 2.Jeszcze nie mam konkretnej nazwy dla projektu, ale przy samym finiszu na bank coś wymyślę

Pytanie dlaczego mój mod opiera się na oryginalnym kodzie źródłowym? Odpowiedź jest bardzo prosta... stare dobre poczciwe JA2 zawsze miało w sobie coś, czego inne dodatki nie zmienią. I taki chcę uzyskać efekt we własnym modzie. Nie mówię, że 1.13 i inne wersje są beee, wręcz przeciwnie. Ale czasami grając miałem takie odczucie, że tego wszystkiego jest wręcz za dużo i z chęcią powracałem do oryginalnej wersji.
Cały kod źródłowy został przeze mnie przeklepany, pozostają, jak to zwykle bywa poprawki, które wychodzą podczas testów.
Może więcej na ten temat rozpiszę się później przy aktualizacjach wątku
Teraz co i jak:Wszystkie bronie, postacie i questy pozostają... zmieniają się lokacje, pozycje sektorów - lotniska, bazy, miasta i wszystko inne co tylko się dało - (czyli niby wszystko znamy ale odwiedzamy je zupełnie na nowo), obrażenia, poziom trudności itp itd.
Tak prezentuje się mapa świata:

W tej chwili utworzyłem i przetestowałem tyle sektorów:

No i oczywiście zdjęcia z gry i map edytora:

powiedz, sam to zrobiłeś, wszyściutko? ile Ci to zajęło?