Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 164 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Autor Wiadomość
Stridingshadow
Post : 23 lut 2012 19:42
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 2260
  • Dołączył: 07.03.2009
  • Skąd: Bejrut


micand1989 pisze:
Nie czytałeś poprzednich postów i powtarzasz
Olinka pisze:
Rzecz w tym, że nie pojawia się to pytanie. Gogle po prostu wybuchają.

Pytanie się nie pojawia, ponieważ każda pułapka ma jakąś minimalną wartość um. w zakresie materiałów wybuchowych, oraz minimalny level, które oba są potrzebne do wykrycia.

IMP może mieć na przykład za niskie umiejętności z zakresie mat. wybuchowych, a Barry zbyt niskie doświadczenie, i to starczy.

To jest bardzo częste zjawisko np. w v1.13, gdzie do wykrywania pułapek wymagana jest także inteligencja.
Np. taki Dimitri pomimo niezłego doświadczenia i um. w zakresie mat. wybuchowych nałogowo nie potrafi rozpoznać uzbrojonego ładunku TNT, tylko podnosi go jak cokolwiek, i jest raniony wybuchem.

Jeszcze raz proponuję spróbować kimś, kto ma wysoki level i wysokie mat. wybuchowe.

_________________
Obrazek


Ostatnio zmieniony 23 lut 2012 19:45 przez Stridingshadow, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
Lutek70
Post : 23 lut 2012 20:24
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Kapral
Kapral
  • Posty: 54
  • Dołączył: 29.07.2010


Tak się składa że potrafię czytać ze zrozumieniem :P .Chodzi o to że nie wykryje się pułapki jeżeli zaminowany przedmiot leży razem z innymi i usiłujemy go podnieść.


*
 
Starchris
Post : 23 lut 2012 20:42
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


Z tymi goglami może być tak, że to celowe zagranie autorów modyfikacji. W edytorze map można ustawić, że dana rzecz po upuszczeniu ma być obarczona pułapką wybuchającą. Jest wtedy możliwość ustawienia siły pułapki. Od 0 do 11 będzie wykrywalna. Od 12 do 20 nikt nigdy jej nie wykryje i zawsze podniesienie takiego przedmiotu kończy się detonacją bez jakiegokolwiek ostrzeżenia.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
lukasamd
Post : 23 lut 2012 21:43
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


Też bym na to stawiał. W UB w Varrez jak zabiło się handlarza i chciało wziąć fanty po nim no to wszystko robiło bum.
Niezależnie kim by się nie podeszło, nie było szans na rozbrojenie tego (przynajmniej mi się nie udało, a zawsze mam Trevora, Biggins też próbował).


*
  WWW
Olinka
Post : 23 lut 2012 21:45
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 958
  • Dołączył: 26.08.2008
  • Skąd: A.I.M


Lutek70 pisze:
Tak się składa że potrafię czytać ze zrozumieniem :P .Chodzi o to że nie wykryje się pułapki jeżeli zaminowany przedmiot leży razem z innymi i usiłujemy go podnieść.

Podnosiłam osobno również bez skutku.

Stridingshadow pisze:
micand1989 pisze:
Nie czytałeś poprzednich postów i powtarzasz
Olinka pisze:
Rzecz w tym, że nie pojawia się to pytanie. Gogle po prostu wybuchają.

Jeszcze raz proponuję spróbować kimś, kto ma wysoki level i wysokie mat. wybuchowe.


Mój IMP jest Importowany, że tak to ujmę i ma 100 wybuchowego i generalnie wszystkiego ma 99 i 100. Nie da się znaleźć nikogo lepszego :D

Ale to nic, zostawiłam te gogle i mam inny problem.
Nie ma Trampa i nie ma anteny i laptopa, co już nie jest fajne.
Co radzicie?

_________________
Pozdrawiam, Olinka

Moja mała "pasja"


Ostatnio zmieniony 23 lut 2012 21:46 przez Olinka, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
Lutek70
Post : 23 lut 2012 22:01
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Kapral
Kapral
  • Posty: 54
  • Dołączył: 29.07.2010


Zapomniałem napisać o jednej rzeczy-zanim podniesiesz przedmiot kliknij ppm , z menu kontekstowego wybierz ''zbadaj'' i wskaż item.Teraz powinien wyskoczyć komunikat o rozbrajaniu pułapki.tym sposobem rozbrajałem wszystkie zaminowane przedmioty,nawet te w szafkach.


*
 
Olinka
Post : 23 lut 2012 22:13
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 958
  • Dołączył: 26.08.2008
  • Skąd: A.I.M


Dziękuję, spróbuję, a jakieś uwagi co do anteny czy działania lapka?
Gdzie znajdę Trampa (siedzę w E10)

_________________
Pozdrawiam, Olinka

Moja mała "pasja"


*
 
Stridingshadow
Post : 23 lut 2012 22:31
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 2260
  • Dołączył: 07.03.2009
  • Skąd: Bejrut


lukasamd pisze:
Też bym na to stawiał. W UB w Varrez jak zabiło się handlarza i chciało wziąć fanty po nim no to wszystko robiło bum.
Niezależnie kim by się nie podeszło, nie było szans na rozbrojenie tego (przynajmniej mi się nie udało, a zawsze mam Trevora, Biggins też próbował).

A mi się udawało, ale było mozolnie, niska szansa powodzenia.

_________________
Obrazek


*
 
Premislaus
Post : 24 lut 2012 00:38
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 291
  • Dołączył: 14.02.2008
  • Skąd: zachodnia Małopolska



_________________
„Myśl, że państwo jest potrzebne do tworzenia prawa, jest tak samo mitem jak to, że jest potrzebne do dostarczania usług pocztowych lub policyjnych.”

prof. Murray Newton Rothbard


*
  WWW
Olinka
Post : 24 lut 2012 01:24
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 958
  • Dołączył: 26.08.2008
  • Skąd: A.I.M


Dzięki wielkie, nie widziałam tego poradnika wcześniej.


EDIT: taaa znalazłam Trampa, laptop działa i całe szczęście.

_________________
Pozdrawiam, Olinka

Moja mała "pasja"


Ostatnio zmieniony 24 lut 2012 02:36 przez Olinka, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
Len
Post : 24 lut 2012 09:43
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 4003
  • Dołączył: 02.06.2006



_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
Olinka
Post : 22 mar 2012 20:14
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 958
  • Dołączył: 26.08.2008
  • Skąd: A.I.M


Poklikałam sobie, zostały mi ostatnie sektory.
Bardzo miła modyfikacja. Miła bo głowy nie urywa ale fajnie jest w nią zagrać.

_________________
Pozdrawiam, Olinka

Moja mała "pasja"


*
 
greghouse64
Post : 14 lut 2014 15:36
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 1
  • Dołączył: 14.02.2014


Hey

Mam problem , wywala mnie jak wchodze do paru sektorów , słyszałem że patche rozwiązują ten problem , ale te z ruskiego serwera są już nie aktualne , macie może gdzie je na waszych dyskach ?


*
 
Starchris
Post : 14 lut 2014 20:36
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010



_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 7, 8, 9, 10, 11


cron