Te wszystkie dziwne moździerze i pociski to są odpowiedniki rzucanych materiałów wybuchowych z klasycznego New Classic takich jak rzucany C4, TNT, RDX, pocisk moździerzowy i inne podobne, z tym że działają one tylko i wyłącznie w zwykłym New Classic i również tylko tam mają odpowiednio zmienioną grafikę. Do 1.13 nie wdrażałem ich ponieważ nie chciałem zmieniać w żaden sposób całego domyślnego uzbrojenia w 1.13.
Do pliku New Classic 1.45 dodałem link do wersji 1.34, w której są zapisane stany gry, w których można przetestować wszystkie rzucane materiały wybuchowe. Wersja 1.13 posiada mapy ze zwykłego New Classic, w których w wielu sektorach można znaleźć mnóstwo takich materiałów wybuchowych. w wersji 1.13 nic z tym nie zrobisz. Po prostu nie zaprzątaj tym sobie głowy.
Maszlanka pisze:
Zakładam że za pomocą tego ustrojstwa szybciej pozbędę się
królowych robali które są już na lotnisku w Drassen.
W 1.13 jest tak dużo materiałów wybuchowych oraz broni, z których można wywalić cały magazynek od razu, że te królowe nie powinny sprawiać problemu. Problemem jest tylko to, że z tego co zauważyłem, królowe Crepitusów w 1.13 zawsze trafiają w cel choćby z najdalszej odlegości. Ja tego nie wprowadzałem, to już było wdrożone w ogólnej wersji 1.13.