Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
Alatriste
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy

Przede wszystkim witam wszystkich gdyż jestem tu nowy.
Mam pewien problem z New Classic a nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na niego więc piszę ten temat.
Mianowicie zacząłem grać na poziomie Doświadczony z Lot of Guns i Realistic mimo wszystko kiedy dochodziłem do lotniska w Dressen zawsze było tam parę Królowych. Próbowałem innych ustawień ale wynik zawsze był ten sam.
Chcę przejść grę tylko IMPem głównie się skradając i eliminując po cichu ale kiedy na prawie każdym sektorze spotykam po 3-4 czołgi i Królowe to trochę niemożliwe jest granie w ten sposób jaki zamierzałem.
1.Więc pytanie: Czy da się grać bez stworów? A jeżeli tak to jak to osiągnąć?
2.Spotykałem błąd w Drassen (na lotnisku) było co najmniej 15 NPC "Joe" a dalej tyle samo tej kobiety która zmuszała dzieci do pracy. Da się to usunąć?

Jeżeli przewiną się już taki temat na forum to z góry przepraszam za gapiostwo a jeżeli nie to proszę o pomoc :-D

*

hasan_talib
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

New Classic polega właśnie na tym, że jest kilkanaście wersji każdego z cywili, którzy do Ciebie strzelają, mnóstwo czołgów i Crepitusów ;)

*

Alatriste
Szeregowy

Więc to mi się musiało coś pomieszać lub nie doczytałem opisu moda że uznałem to za bug :)
Po prostu zainstalowałem tego moda z powodu jego rozbudowania i właśnie z powodu podwyższonych(urealnionych) obrażeń.
Bez tego podwyższenia nie bardzo da się działać po cichu walcząc nożem i pistoletem tak jak ja zamierzałem spróbować.
Dlatego zadawałem te pytania bo mimo że NC to genialny mod to uniemożliwia taką rozgrywkę.

Więc może ktoś mógłby polecić mi jakieś rozwiązanie problemu np.jakiś konkretny mod który umożliwiałby taką cichą rozgrywkę?

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Alatriste pisze:
Więc może ktoś mógłby polecić mi jakieś rozwiązanie problemu np.jakiś konkretny mod który umożliwiałby taką cichą rozgrywkę?

1.13 v4870 Silent Sniper Mod :-D

Może jak wyzdrowieje to w następnym tygodniu wyjdzie aktualna łatka do tego (nowe bronie, realne obrażenia i ustawienia) ;-)

*

Alatriste
Szeregowy

Dzięki wielkie za podpowiedź. Tak mnie jakoś wzięło na cichy styl gry że na pewno sprawdzę tego moda :ok: .

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

W opisie moda, w dziale download, jest na samym dole link do wersji 1.34. To jest dokładnie ta sama wersja co 1.46, tylko bez tych wszystkich królowych, sklonowanych tych samych osób, czy tysiąca czołgów i innych podobnych. Zostawiłem ją abyście mieli wybór jak chcecie grać. Co do parametrów broni, to tu i tu jest tak samo.

https://jagged-alliance.pl/plik429/

*

Alatriste
Szeregowy

Starchris dzięki wielkie. Oczywiście jak zwykle coś przeoczyłem i nie zauważyłem tej wersji a właśnie czegoś takiego szukałem :ok:

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

No to jak coś takiego przeoczyłeś, to znaczy, że trzeba będzie dać tę wersję jako indywidualny plik do działu Download. Pewnie inne osoby też mogą go nie zauważać, a to bardzo nie dobrze.

*

Alatriste
Szeregowy

To że przeoczyłem jest spowodowane po prostu tym że odnośnik do wcześniejszej wersji jest umieszczony na samym dole ,a ja jako że się śpieszyłem od razu kliknąłem pobierz więc na dół nawet nie zjeżdżałem :/

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie