Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 114 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
micand1989
Post : 05 lis 2013 09:08
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1578
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


lost pisze:
Ja dziwię się narzekaniom :D
Gram pod 1.13 w najnowszym beta buildzie + AR + wysoka rozdzielczość, większość bajerów włączona. Nic się nie cina, wszystko płynnie, Manuela normalnie zrekrutowałem.

No to musisz zacząć się dziwić :| Nie wszyscy mają komputery nowszych generacji.

Manuel w AR był niedokończonym projektem, bez dialogów, twarzy, itp. więc jakim sposobem go masz? Mam zainstalowaną ostatnią wersję AR i tam nie był dokończony.

PS używasz pliku ja2.exe od 1.13 v6515 czy od AR?

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
lost
Post : 05 lis 2013 12:00
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral
  • Posty: 48
  • Dołączył: 21.11.2011


micand1989 pisze:
No to musisz zacząć się dziwić :| Nie wszyscy mają komputery nowszych generacji.

Manuel w AR był niedokończonym projektem, bez dialogów, twarzy, itp. więc jakim sposobem go masz? Mam zainstalowaną ostatnią wersję AR i tam nie był dokończony.

PS używasz pliku ja2.exe od 1.13 v6515 czy od AR?


Eee no nic wielkiego:
Intel(R) Core(TM) i5-2430M CPU @ 2.40GHz
8 RAM
Intel(R) HD Graphics 3000

Najpierw pobrałem angielską wersje 1.13 stąd: https://jagged-alliance.pl/plik508/ ;
Później AR stąd: https://jagged-alliance.pl/plik532/ ;
A następnie na to builda 6547, który szybko zaaktualizowałem na 6553, pobranego stąd: https://skydrive.live.com/?cid=013a6926 ... 2083%21202
Instaluje wszystko oczywiście na JA2 w wersji gold.

Manuela spotkałem po drodze z Drassen do wyrzutni SAM na wschód od miasta. Ukrywał się w opuszczonym domu, w jednym z sektorów. Po krótkiej rozmowie dołączył do mojego teamu. Wszystko w jego przypadku działa (dialogi, avatar i inne), jednakże moim zdaniem delikatnie powinni twórcy zmienić mu perki, bo z tego co nam mówi o wiele bardziej pasował by mu szpieg z najnowszych 1.13. Nie ma on też unikalnych dialogów z Fatimą i dzieciakiem, mimo tego, że z rozmowy wynika, że to jego dawno nie widziana rodzina. Po za tym fajny, solidny najemnik.

Mam nadzieje, że pomogłem :)

EDIT: używam .exe 1.13 nie AR.
EDIT2: jeszcze napisz skąd masz takie fajne karabiny, jak z tego screena, co wrzuciłeś kilka postów temu :D

_________________
Obrazek


*
 
SaviolaMaster
Post : 05 lis 2013 14:15
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 211
  • Dołączył: 23.12.2010


micand1989 pisze:
SaviolaMaster pisze:
natomiast dziwię się, że u mnie laguje :P.
Gra praktycznie nie ma wymogów, nie gram na full item dropie,a czasami jak się zatnie to nawet 10 sekund muszę czekać jak sejvuje.

AR zawsze będzie się bardziej zacinać bo ma więcej plików baz danych i ustawień niż 1.13.

10 sekund...hmmm...ja sejwuje "na szybko" około 1 minuty...o ładowaniu nie wspomnę :wall:


Quick Save'y po minutę masz? Faktycznie ciężki temat.

lost pisze:
Ja dziwię się narzekaniom :D
Gram pod 1.13 w najnowszym beta buildzie + AR + wysoka rozdzielczość, większość bajerów włączona. Nic się nie cina, wszystko płynnie, Manuela normalnie zrekrutowałem.


Eh, to spoko. Też miałem kminę, żeby go do Fatimy zabrać, ale skoro mówisz, że nie ma z nim dialogów.. W sumie trudno o to, żeby autor moda wytrzasnął tego aktora i nakłonił go do podłożenia głosu pod kilka kwestii (zresztą też aktorki co pokłada głos pod Fatimę, gościa od Paco i zapewne wtrącenia kilku rebeliantów, księdza czy IMPa - jak widać, masa roboty;d).

lost pisze:
Eee no nic wielkiego:
Intel(R) Core(TM) i5-2430M CPU @ 2.40GHz
8 RAM
Intel(R) HD Graphics 3000


Widzisz, ja dopiero się przymierzam do kupna nowego (hm, kasa...)
Mój stary przęcior to:
Intel(R) Cote(TM) 2 Duo 2.93GHz
4GB RAM
Nvidia GeForce GT 240 512MB
prawie 5-cio letni sprzęt;P.

lost pisze:
Manuela spotkałem po drodze z Drassen do wyrzutni SAM na wschód od miasta. Ukrywał się w opuszczonym domu, w jednym z sektorów. Po krótkiej rozmowie dołączył do mojego teamu. Wszystko w jego przypadku działa (dialogi, avatar i inne), jednakże moim zdaniem delikatnie powinni twórcy zmienić mu perki, bo z tego co nam mówi o wiele bardziej pasował by mu szpieg z najnowszych 1.13. Nie ma on też unikalnych dialogów z Fatimą i dzieciakiem, mimo tego, że z rozmowy wynika, że to jego dawno nie widziana rodzina. Po za tym fajny, solidny najemnik.


A jakie ma staty? Zapodaj screena jak możesz.


*
 
lost
Post : 05 lis 2013 14:59
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral
  • Posty: 48
  • Dołączył: 21.11.2011


Obrazek

Znalazłem go (niespecjalnie szukając, to mój pierwszy kontakt z tym najemnikiem) w chacie w sektorze D14. Jest niezłym strzelcem i bardzo dobrze się skrada. Znakomity materiał na strzelca wyborowego bądź, obserwatora do pary snajperskiej.

Co do interakcji z Fatimą, to być może twórcy AR, czy 1.13 (nie wiem, który mod go wprowadza) mogliby pokusić się o dialogi bez dźwięków z samymi napisami. Byłem zwyczajnie zawiedziony brakiem interakcji z Fatimą :D

EDIT: Ma też dialogi związane z śmiercią rebeliantów (na pewno z Irą i Dimitrim). Zaskakujące, skoro to najemnik zaimportowany z UB.

_________________
Obrazek


*
 
SaviolaMaster
Post : 05 lis 2013 16:08
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 211
  • Dołączył: 23.12.2010


lost pisze:
Obrazek

Znalazłem go (niespecjalnie szukając, to mój pierwszy kontakt z tym najemnikiem) w chacie w sektorze D14. Jest niezłym strzelcem i bardzo dobrze się skrada. Znakomity materiał na strzelca wyborowego bądź, obserwatora do pary snajperskiej.

Co do interakcji z Fatimą, to być może twórcy AR, czy 1.13 (nie wiem, który mod go wprowadza) mogliby pokusić się o dialogi bez dźwięków z samymi napisami. Byłem zwyczajnie zawiedziony brakiem interakcji z Fatimą :D

EDIT: Ma też dialogi związane z śmiercią rebeliantów (na pewno z Irą i Dimitrim). Zaskakujące, skoro to najemnik zaimportowany z UB.


Zaskakujące i nie, bo w końcu fabularnie są powiązani (a jak wiemy twórcom wielu rzeczy nie udało się zaimplementować, może planowali kiedyś zrobić coś takiego jak spotkanie Manuela z rebeliantami - w końcu tu jest jego żona i dzieciak ;D)

Zamysł to był twórców AR. W czystym 1.13 masz po prostu lepsze AI, pogodę, New Inwentory itp., żadnych nowych sektorów, postaci, nic.


*
 
micand1989
Post : 05 lis 2013 19:17
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1578
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


lost pisze:
Intel(R) Core(TM) i5-2430M CPU @ 2.40GHz
8 RAM
Intel(R) HD Graphics 3000

Pentium III 500 MHz
192 MB RAM SD
Intel 32 MB

I mam nadzieję że utnę tym wszelkie gadania.

lost pisze:
Po krótkiej rozmowie dołączył do mojego teamu. Wszystko w jego przypadku działa (dialogi, avatar i inne)

Widocznie któryś plik z aktualizacji 1.13 dał Manuleowi "życie". Bo w najnowszym AR on się nie rusza bo jest niedokończony. Muszę poszukać tego pliku...PILNIE. Jeśli ktoś wie który to bardzo proszę o cynk.

lost pisze:
EDIT: używam .exe 1.13 nie AR.

A może to od tego Manuel "żyje"?
lost pisze:
EDIT2: jeszcze napisz skąd masz takie fajne karabiny, jak z tego screena, co wrzuciłeś kilka postów temu :D

Z tego zdjęcia z Carmenem?
AS-50 i Diemaco C8 Recon. Są w mojej nowej modyfikacji.

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
lost
Post : 05 lis 2013 19:29
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral
  • Posty: 48
  • Dołączył: 21.11.2011


Cytuj:
Widocznie któryś plik z aktualizacji 1.13 dał Manuleowi "życie". Bo w najnowszym AR on się nie rusza bo jest niedokończony. Muszę poszukać tego pliku...PILNIE. Jeśli ktoś wie który to bardzo proszę o cynk.

Napisałem na górze, z czego korzystam. To trochę zawęzi poszukiwania ;)

Cytuj:
A może to od tego Manuel "żyje"?

ostatni build: https://skydrive.live.com/?cid=013a6926 ... 2083%21202
można przypuszczenie sprawdzić ;)

Cytuj:
AS-50 i Diemaco C8 Recon. Są w mojej nowej modyfikacji.

Którą można pobrać z ... ? :D

_________________
Obrazek


*
 
SaviolaMaster
Post : 05 lis 2013 21:46
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 211
  • Dołączył: 23.12.2010


No Micand, powiem ci że masz prawdziwy archetyp;d.
Kurde i pomyśleć, że mój były komp (10 albo 11 letni jakby liczyć), który aktualnie ma mój kumpel to Pentium IV 2.4 GHZ, 768RAMu i 256MB grafiki (GeForce 6600 o ile dobrze pamiętam).
Fakt, wtedy to był prawdziwy kombajn :). Do czasów GTA SA wszystko na maxie chodzi :).


*
 
micand1989
Post : 05 lis 2013 22:43
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1578
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


lost pisze:
Cytuj:
AS-50 i Diemaco C8 Recon. Są w mojej nowej modyfikacji.

Którą można pobrać z ... ? :D

Jeszcze nie można jej pobrać bo jeszcze nie było premiery.

Screeny są z fazy testów. Nikt z PGM się nie zgłosił do testowania, to sam testuje. Wprowadzam zmiany na bieżąco i od razu testuje. Zmian troszkę jest - wymagają dużo testów. Cały czas są nowe pomysły na zmiany. Chyba w tym roku już jej nie skończę. Premiere planuje na styczeń 2014.

Wracając do tematu AR:
Manuel w 1.13 był? Czy on czasami nie był do najęcia z MERC? Ktoś pamięta jak to było? Bo prawdopodobnie używając "startera" z 1.13 profil Manuela przechodzi na mapę z AR w której jest on zrobiony.

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
micand1989
Post : 12 lis 2013 18:42
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1578
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Stworzyłem nowe podkłady dzwiękowe i muzyke, ale nadal gra ta sama melodia a plików od niej już nie ma. Podmieniłem nowe pliki na stare a muza gra ta której pliki zamieniłem na nowe.

Gdzieś są pliki backup-u muzy?

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
Starchris
Post : 12 lis 2013 19:13
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


Spróbuj skopiować Twoją muzykę do wszelkich folderów, czyli Data, Data-1.13 oraz Data-AR, do katalogu Music. Powinno być to w Data ale modach to różnie może być. No i czy na pewno dajesz dokładnie te same nazwy i rozszerzenie pliku.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
micand1989
Post : 12 lis 2013 19:54
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1578
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Starchris pisze:
Spróbuj skopiować Twoją muzykę do wszelkich folderów, czyli Data, Data-1.13 oraz Data-AR, do katalogu Music. Powinno być to w Data ale modach to różnie może być. No i czy na pewno dajesz dokładnie te same nazwy i rozszerzenie pliku.

W Data nie ma katalogu, jest za to Music.slf
W 1.13 nie ma ani katalogu ani Music.slf
W AR jest katalog a w nim pliki które już podmieniałem.

Teraz zrobiłem tak jak w poradniku na głównej - SLFexplore rozpakowałem Music.slf z katalogu Data. Poinformuje o wynikach jak przetestuje.

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
Starchris
Post : 12 lis 2013 20:01
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


Jak nie ma katalogu, to go po prostu stwórz i włóż tam muzykę.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
micand1989
Post : 12 lis 2013 21:09
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1578
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


micand1989 pisze:
Teraz zrobiłem tak jak w poradniku na głównej - SLFexplore rozpakowałem Music.slf z katalogu Data. Poinformuje o wynikach jak przetestuje.

Udało się. Po przepakowaniu pliku Music.slf nagle zaczeły działać ścieżki dźwiękowe z katalogu AR. Wystarczyło wstawić pusty plik Music.slf w katalogu Data (zaoszczędone 150 MB). Teraz pobiera muzyke z katalogu AR.

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
Ripper
Post : 02 maja 2015 12:23
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 299
  • Dołączył: 24.09.2010


Czy Arulco Revisited działa z najnowszą wersją 1.13 bo jest niby AR zrobiony pod starą 4870, a mamy już 1.13 7435 także pójdzie czy sie zabuguje ? :(


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna


cron