Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę   1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
Starchris
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Cytuj:
Myślę, że większość z nas kojarzy modyfikację o nazwie New Classic Jagged Alliance 2. Otóż jej autor Starchris właśnie oznajmił, że w przeciągu miesiąca zamierza wypuścić ostatnią aktualizację swojego moda. Nic dziwnego w tym by nie było gdyby nie fakt, że ostatnia aktualizacja przynosi ze sobą to co każdy fan Jagged Alliance 2 chciałby najbardziej czyli dotychczasową historię opowiedzianą na nowo, nowe misje, niemal wszystkie sektory wykonane na nowo oraz mnóstwo innych ciekawych dodatków w tym wykonanie w dwóch wersjach: klasycznej oraz na JA2 1.13.

Zacznijmy od krótkiego przedstawienia na nowo opowiedzianej historii. Jak sama nazwa wskazuje cała nowa historia będzie się opierać na zemście poległych. Tymi „poległymi” będą wszystkie złe postacie i potwory ze wszystkich części JA2 takie jak Deidranna, Warden, Kingpin, Morris, Crepitusy itd. Postacie te będą mścić się na nas oraz na wszystkich bezbronnych cywilach, którzy pomagali nam Graczom zabijać te złe postacie (niejednokrotnie przy wykonywaniu konkretnych misji). Naszym głównym zadaniem będzie właśnie powstrzymanie ich okrutnej zemsty.

Teraz kilka słów o najważniejszych dodatkach. Nowe misje są oparte na dotychczasowych cywilach ale są one zmienione i dostosowane do poczynań wszystkich złych postaci. Wszystkie miasta i inne ważne sektory zostały wykonane całkowicie na nowo. Reszta sektorów została mniej lub bardziej dostosowana do nowej fabuły. Wszystkie potwory wyszły na powierzchnię i to tam (w dzień i w nocy) będziemy toczyć z nimi batalię o przetrwanie. Klonowanie złych postaci polega na tym, że w jednym sektorze będzie np. 20 Kingpinów do zlikwidowania. Ciemne sektory charakteryzują się widocznością na jedną kratkę. W ostatecznej bitwie przeciwko nam, która odbędzie się w Medunie wezmą udział wszystkie złe postacie i potwory ze wszystkich części JA2.

Co prawda premiera już za nieco ponad miesiąc ale autor już dziś udostępnił nam wersję demonstracyjną (w wersji klasycznej), w której możemy prześledzić losy nowej fabuły w Omercie, Drassen, wyrzutni rakiet D15 oraz w całkowicie ciemnych sektorach w kopalni w Drassen. Bardzo serdecznie zapraszam do pobierania i wyrażania swojej opinii na temat tej nowej modyfikacji.

JA2 Revenge of the Fallen

Główne atuty modyfikacji:

•-Dotychczasowa historia opowiedziana na nowo,
•-Nowe misje oraz nowe postacie,
•-Postacie z wszystkich części Jagged Alliance 2,
•-Ponad 80 procent sektorów wykonanych na nowo,
•-Całkowicie ciemne sektory,
•-Sektory szkoleniowe,
•-Ponad 250 czołgów do zniszczenia,
•-Ponad 100 królowych Crepitusów do zlikwidowania
•-Kilkaset innych potworów takich jak Crepitusy, Bloodcaty, Alieny oraz roboty,
•-Klonowanie wszystkich złych postaci,
•-Ostateczna bitwa pomiędzy siłami dobra i zła,
•-Dwie wersje: klasyczna oraz na JA2 1.13

Powoli przymierzam się do zakończenia przygody z moją modyfikacją New Classic Jagged Alliance 2. W niedługim czasie zamierzam wypuścić ostatnią największą aktualizację, która będzie się charakteryzować wszystkimi nowościami, o których jest napisane w cytowanym newsie.

Myślę, że w przeciągu kilku następnych dni wdrożę na stronę pełne opisy nowej fabuły, misji, postaci i innych ciekawych dodatków jakie znajdziemy w tej modyfikacji.

Bardzo serdecznie zapraszam do spróbowania swoich sił w wersji demonstracyjnej jak i również do wyrażania swojej opinii o tej nowej modyfikacji.

JA2 Revenge of the Fallen

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Załącznik:
Wszystkie bronie.jpg
Wszystkie bronie.jpg [ 664.63 KiB | Przeglądany 3259 razy ]

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Jak to, Deidranna? Przysięgam, że ją zabiłem! :D

Szkoda, że nie będzie nowych postaci, ale domyślam się, że jest to modyfikacja całkiem spora, ale małym kosztem. Stworzenie nawet jednej nowej postaci to masa roboty. Mnie osobiście nie kręci zabijanie znanych postaci (z nimi już stoczyłem bitwę i wiem, że jestem lepszy ;) ), za to walka z imiennymi wrogami i to znacznie lepszymi od tych zwykłych zapowiada się ostro. A pamiętam, że Mike był dość trudnym przeciwnikiem - dwudziestu takich samych na pewno nie będzie łatwych do pokonania.

Tylko pytanie - ile będzie nowych sektorów i czy zmieni się mapa?

Szkoda, że nie pokazałeś żadnych screenów. Wiem, że jest demo, ale zdjęcia zachęciłyby pewnie innych do wypróbowania ;)

*
micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Starchris pisze:
Główne atuty modyfikacji:

•-Całkowicie ciemne sektory,
•-Ponad 250 czołgów do zniszczenia,
•-Ponad 100 królowych Crepitusów do zlikwidowania
•-Kilkaset innych potworów takich jak Crepitusy, Bloodcaty, Alieny oraz roboty,

Czy ciemne sektory oznaczją tylko permanentną noc, czy zredukowaną widoczność? (tak jak w burzę?)
Czołgi - jestem za :ok:
100 królowych robali - mam nadzieję że nie w 1 sektorze :|
Wszelakie robactwo - OK, I like it :ok:

*

Vicell
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Byle żeby na początku moda obudzić się z dobrym sprzętem. Spotkanie Crepitusów albo jakiś kotów nie jest chciane kiedy ma się tylko słabawe pistolety.

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Vicell pisze:
Byle żeby na początku moda obudzić się z dobrym sprzętem. Spotkanie Crepitusów albo jakiś kotów nie jest chciane kiedy ma się tylko słabawe pistolety.

Uwierz mi, da się nawet na gołe pięści, tylko że to długo trwa :> i jest trochę irrealistyczne :|

Dwa pytania do Starchris-a:

1) Czy jesteś w stanie podać, chociaż przybliżoną, datę wypuszczenia tego MODa?

2) Pisałeś że bedzię występował jako nakładka do 1.13. Czy programy do modyfikowania będą współpracować z tym MODem?

*

Tominjo
Szeregowy

A ja mam takie pytanie. Czy w menu będzie wybór czy chcę walczyć z tymi wszystkimi potworami? Ogólnie nie lubię gier gdzie się strzela do jakichś głupich kosmitów.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Właśnie zobaczyłem pierwszy screen z bazy SAM obok drassen... O CHOLERA. To jest mod dla masochistów? :D
Taka ilość czołgów to chyba więcej, niż we wszystkich sektorach Meduny w zwykłym Arulco razem wziętych!

Mam pytanko co do screena z wylęgarni Crepitusów w Grumm - są widoczne normalne potwory, ale są też chyba obcy z moda Demise of Man - dobrze myślę?

*
Vicell
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Skąd miałeś screena Lukas? Bo tutaj nie były publikowane. Albo ja to ominąłem co jest super nieprawdopodobne. Niech ktoś zamieści chociaż te kilka screenów z pierwszych minut rozgrywki dema.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

*
Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Len pisze:
ale domyślam się, że jest to modyfikacja całkiem spora, ale małym kosztem

Będzie trochę nowych postaci tak do 10 z czego połowa to będą wrogowie.

Len pisze:
Szkoda, że nie będzie nowych postaci, ale domyślam się, że jest to modyfikacja całkiem spora, ale małym kosztem.

Odkąd pamiętam to zawsze chciałem właśnie stworzyć taką modyfikację. Nigdy nie planowałem moda na wzór Urban Chaos, gdzie wszystko jest inne.

Len pisze:
Tylko pytanie - ile będzie nowych sektorów i czy zmieni się mapa?

Tak liczbowo to na 100 procent mogę powiedzieć, że będzie ponad 150 na 256 wszystkich sektorów powierzchniowych. Reszta będzie mniej lub bardziej zmieniona.

Co do mapy to zmieni się ale to raczej nie będzie atut tego moda. Np. Hicksowie przejęli całą Cambrię i jej okolicę dlatego w tym rejonie będą same pola uprawne z kilkoma domkami. W innych rejonach też będzie podobnie w zależności od tego kto przejął dany rejon.

micand1989 pisze:
Czy ciemne sektory oznaczją tylko permanentną noc, czy zredukowaną widoczność? (tak jak w burzę?)

Na jednym ze zdjęć jest pokazany przykładowy ciemny sektor.

micand1989 pisze:
100 królowych robali - mam nadzieję że nie w 1 sektorze

W jednym sektorze średnio jest ich od 3 do 7. Wyjątkiem jest jej gniazdo gdzie jest ich ponad 20.

Vicell pisze:

Na początku jest spotkanie z Alienami ale do dyspozycji będziemy mieli Iggy'iego z Minigunem, Law'ami, grantami i innymi tego typu rzeczami.

micand1989 pisze:
1) Czy jesteś w stanie podać, chociaż przybliżoną, datę wypuszczenia tego MODa?

Listopad, tylko tyle mogę powiedzieć. Jak się tworzy samemu amatorskiego moda to nigdy nie wiesz kiedy co skończysz ponieważ z drugiej strony jest rodzina i sprawy zawodowe.

micand1989 pisze:
2) Pisałeś że bedzię występował jako nakładka do 1.13. Czy programy do modyfikowania będą współpracować z tym MODem?

Wersja na 1.13 to będzie czysta najnowsza wersja, na którą zostanie nałożona tylko fabuła. Nic innego nie będę zmieniał. Tak więc jak będziesz chciał modować 1.13 to będziesz mógł śmiało to wykonywać.

Tominjo pisze:
Czy w menu będzie wybór czy chcę walczyć z tymi wszystkimi potworami? Ogólnie nie lubię gier gdzie się strzela do jakichś głupich kosmitów.

Przykro mi ale nie będzie takiego wyboru. Po prostu tam gdzie są ustawione wszystkie potwory to zawsze tam będą bez względu na początkowe ustawienia.

lukasamd pisze:
Właśnie zobaczyłem pierwszy screen z bazy SAM obok drassen... O CHOLERA. To jest mod dla masochistów?
Taka ilość czołgów to chyba więcej, niż we wszystkich sektorach Meduny w zwykłym Arulco razem wziętych!

Spokojnie to tylko tilesety, które zostały wprowadzone dla lepszego wizualnego wrażenia tego sektora. Prawdziwe czołgi są poukrywane i jest ich 6.

lukasamd pisze:
Mam pytanko co do screena z wylęgarni Crepitusów w Grumm - są widoczne normalne potwory, ale są też chyba obcy z moda Demise of Man - dobrze myślę?

Niestety źle myślisz. To są Alieny z minimoda, który też jest w dziale Download https://jagged-alliance.pl/download51/

*

M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

A ja tylko poradzę, żeby jakiekolwiek tłumaczenia "sęsu" fabuły olać albo zrobić z jajem - co przy takim natężeniu absurdu moze być niewykonalne. Słuchanie, jak z jednej królowej zrobiło się 10 chyba by mnie odrzuciło od moda ;)

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

To mod dla hardkorowców. Bez kitu ;)

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Zieleń "ciemnego sektora" wygląda jak by była oglądana przez noktowizor :D

Zobaczyć królową robali z odległości 1 kratki...to nie hardkor...przecież to zawału serca można dostać. Tak ogólnie to przekichane bo ona na węch będzie pluć :\

Nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem, ale nadal nie kumam, czy świeczki rozświetlają chociaż trochę? Z góry dzięk i za wytłumaczenie :ok:

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

M'cin pisze:
A ja tylko poradzę, żeby jakiekolwiek tłumaczenia "sęsu" fabuły olać albo zrobić z jajem - co przy takim natężeniu absurdu moze być niewykonalne. Słuchanie, jak z jednej królowej zrobiło się 10 chyba by mnie odrzuciło od moda

E tam, nie jest tak źle. Po prostu Deidranna wynalazła sposób na wielokrotne klonowanie tej samej postaci. Ale i tak fabuła to pikuś przy moich nowych Crepitusach poziomu trzeciego i czwartego, które odpowiednio: strzelają z wyrzutni rakietowych oraz plują z moździerza, a w nocy widzą na odległość 25 kratek, a przez ściany do 10 kratek.

Wigen pisze:
To mod dla hardkorowców. Bez kitu

Kurcze czy te screeny naprawdę aż tak was przeraziły. To nie będzie New Classic gdzie w prawie całym Arulco występowały postacie terminatory, które trudno było zlikwidować. W tym modzie poziom postaci jest dostosowany do postępu w grze.

micand1989 pisze:
Nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem, ale nadal nie kumam, czy świeczki rozświetlają chociaż trochę? Z góry dzięk i za wytłumaczenie

Tak. Jak rzucisz świeczkę to teren zostanie podświetlony tak jak w zwykłej nocy i widoczność będzie w tym rejonie taka jak w świetle w zwykłej nocy.

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Screeny nie są takie straszne. Przeciwnie do jakości i ilości wrogów... i te wyrzutnie rakietowe i plucie pociskami możdzieżowymi wrogów.

Dobrze że jest M24SM :D Powinno być trochę łatwiej.

Rozumiem że sprzęt z 1.13 też będzie dostępny :diabel2:

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2, 3  Następna