Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 391 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 27  Następna
Autor Wiadomość
Andrew Vysotsky
Post : 09 sty 2011 09:42
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral
  • Posty: 59
  • Dołączył: 21.10.2010


Dokładnie takie same mam wrażenia. Nie wyobrażam sobie, by ktokolwiek bezpośrednio po odniesieniu rany głowy ze snajperki albo km mógł odpowiedzieć ogniem. W dodatku zdarza się to co chwilę. Inna sprawa, że chyba zawsze tak było. Nie pamiętam JA jedynki, bo dawno ją przeszedłem, ale w tych nowszych zawsze tak było.

Rozumiem, gdyby pocisk rykoszetował od hełmu. Tylko, że wtedy nie byłby ranny, a jedynie ogłuszony. No ale cóż. Jest jak jest.

Ostatnio z FN-FAL z odległości do 2,5 metra wyprułem trzy serie w leżącego po granacie obezwładniającym. Trafiło co najmniej 5 pocisków. Gość wstał i gdyby nie przerwanie dla snajpera, byłoby krucho. Trochę za rambowate.

micand1989 pisze:
a nie masz czasem wykrywacza rengenowskiego?? w tej sytuacji byłby jak "do rany przyłuż"

może po kiblach połaź, może jakiegoś cywila uszkodziłeś "daleko sięgającymi granatami"

osobiście jeszcze nie doszedłem do Almy, stoję na razie w Cambrii i latam wszędzie helikopterem (3 bazy rakietowe zdobyte)


BTW: a spróbuj przemieścić samoobrone do tego sektora (może to tylko bug)


Samoobrona nie może wejść. Sektor w walce. Będę musiał się wycofać po ten wykrywacz. Dotąd go nie używałem. Twardzielem jestem ;)

_________________
Obrazek
Ignorancja jest pychą, a pycha ignorancją.


*
  WWW
Stridingshadow
Post : 09 sty 2011 09:53
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 2260
  • Dołączył: 07.03.2009
  • Skąd: Bejrut


lukasamd pisze:
Tak powinno być, w końcu na kamizelki to się nie przydaje :P

Bez przesady.
Wiele lżejszych pancerzy można przestrzelić na chama dowolną amunicją, a każde trafienie i tak powoduje obrażenia, ale są to urazy tępe.

Andrew Vysotsky pisze:
Ostatnio z FN-FAL z odległości do 2,5 metra wyprułem trzy serie w leżącego po granacie obezwładniającym. Trafiło co najmniej 5 pocisków. Gość wstał i gdyby nie przerwanie dla snajpera, byłoby krucho. Trochę za rambowate.

Mocno za Rambowate, po czymś takim człowiek nie miałby siły wstać (byłby po prostu zbyt obolały), a do tego mógłby mieć krwotok wewnętrzny.

_________________
Obrazek


*
 
micand1989
Post : 09 sty 2011 10:36
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1577
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Andrew Vysotsky pisze:
Samoobrona nie może wejść. Sektor w walce. Będę musiał się wycofać po ten wykrywacz. Dotąd go nie używałem. Twardzielem jestem ;)


a spróbuj obejść sektor przy krańcach sektora (nieraz miałem tak że koleś stał w samym rogu i mu tylko nogi wystawały a jak się włączyła tura to ten pasek na górze zasłonił jego nogi)


jest jeszce jedna metoda ale troszkę inwazyjna :crazy: :
przeszukałeś wszystkie chałupy - czyli masz wszystkie drzwi otwarte
do każdego budynku po musztardowym (wystarczy jeden)
i czekasz na tekst któregoś ze swoich że sektor czysty

a te gazy i granaty to nie wiem kto wymyślił że jeden gaz ćwierć sektora zadymia i nie gaśnie (dopiero po odsaveowaniu), a granat odłamkowy to samo że w mieście nie można użyć bo zara cywile padają
o BIG THROWABLE SHELL to szkoda gadać - pocisk moździeżowy "do rzucania"- najlżejsza broń na czołgi :one: :one: :one:
(widać że komuś nie szło granie...i wymyślił RAMBOWATĄ broń)



a i jeszcze jedno do "tych prostaków na farmie" to ja strzelałem z V94 AntiTank...

_________________
Obrazek
Obrazek


Ostatnio zmieniony 09 sty 2011 10:40 przez micand1989, łącznie zmieniany 2 razy

*
 
Stridingshadow
Post : 09 sty 2011 11:09
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 2260
  • Dołączył: 07.03.2009
  • Skąd: Bejrut


micand1989 pisze:
a granat odłamkowy to samo że w mieście nie można użyć bo zara cywile padają

Tak działają granaty.
Nowoczesne granaty odłamkowe rozrzucają niemal wszystkie odłamki na odległość ok. 15-25m, odłamki starszych modeli mają zasięg nawet do 100m (dlatego granaty odłamkowe zwykło nazywać się obronnymi: ponieważ trzeba się ukryć przed wybuchem, co jest utrudnione podczas poruszania się na otwartej przestrzeni).

_________________
Obrazek


*
 
Andrew Vysotsky
Post : 09 sty 2011 13:40
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral
  • Posty: 59
  • Dołączył: 21.10.2010


No i nowy problem. W L10 zapłaciłem za Hummera ale nie mogę go użyć. Świeci się na mapie na biało. Dolewanie paliwa nie pomaga. Może coś źle robię? Ale czołg jeździ...

_________________
Obrazek
Ignorancja jest pychą, a pycha ignorancją.


*
  WWW
micand1989
Post : 09 sty 2011 18:31
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1577
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Andrew Vysotsky pisze:
No i nowy problem. W L10 zapłaciłem za Hummera ale nie mogę go użyć. Świeci się na mapie na biało. Dolewanie paliwa nie pomaga. Może coś źle robię? Ale czołg jeździ...


nie martw się ;-) ta wersja to jeden wielki problem :wall: pewnie został zamieniony z czołgiem Monka i dlatego nie działa (tak myślę)

właśnie zabiłem wszystkich na farmie Hicków (moździeżem) bo nie da się im pokazać żeby cię nie zabili jedną celną serią. każdy ma przy sobie:
1. moździeż + 2 pociski :wall:
2. CAWS + 2 magi + celowniki optyka, laser, dziób, dwujnóg
3. musztardowe 2 szt
4. komplet spectra :wall: z płytkami :wall:
5. Gogle UV :wall:
6. LAW :wall:
7. parę granatów (każdy różny)
8. maska gazowa (nie można ich gazem rypać)
jest ich ponad 20 i są pochowani w zakamarki stodoły i pokojów = wchodzisz - obrywasz serią z CAWS albo kosa w bebechy :crazy:

tylko ktoś zapomniał zrobić starego i młodego (Daryla i Dareela)

Najlepsze jest to że Tony (san mona), Keith (cambria), Jake (Estoni) nie nadążają w skupowaniu ode mnie gratów :P

BTW: nie mogę znaleźć Carmena. znalazłem już głowę Impostera ale nie mogę znaleźć Carmena.

_________________
Obrazek
Obrazek


Ostatnio zmieniony 09 sty 2011 18:32 przez micand1989, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
Stridingshadow
Post : 09 sty 2011 18:47
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 2260
  • Dołączył: 07.03.2009
  • Skąd: Bejrut


micand1989 pisze:
dwujnóg

Dwójnóg, w firefox'ie jest słownik, firefox jest za darmo.

_________________
Obrazek


*
 
micand1989
Post : 10 sty 2011 01:10
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1577
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Stridingshadow pisze:
micand1989 pisze:
dwujnóg

Dwójnóg, w firefox'ie jest słownik, firefox jest za darmo.



jak mi gdzieś ALT nie złapał to trudno. Często wchodzę w JA bokiem obok okien to ALT mi się zużywa. :D Ja piszę na klawiaturze szybko i nie czepiam się :-< ludzi za pisownię, ważne że kontekst zdania jest zachowany i można zrozumieć o co chodzi.


A teraz powrót do tematu:

~Andrew Vysotsky
czy gadałeś już z Carmenem?? bo ja go nie mogę znaleźć :/ latam helikopterem pomiędzy C13 bar w Drassen a C5 bar u Franka i G9 bar w Cambrii i zawsze ktoś mi mówi że Carmen był ale poszedł niedawno do następnego baru "i tak wkoło Macieju". Jedna głowa juz mi gnije u Gasketa.


Załączniki:
ja2map.JPG
ja2map.JPG [ 122.07 KiB | Przeglądany 331 razy ]

_________________
Obrazek
Obrazek
*
 
Andrew Vysotsky
Post : 10 sty 2011 09:18
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral
  • Posty: 59
  • Dołączył: 21.10.2010


Carmena gdzieś widziałem, ale nie wiem gdzie, bo mi na niego żal czasu. A latanie helikopterem drożej wychodzi niż za te głowy się dostanie. Hummer ruszył - zapomniałem, że trzeba przyjść następnego dnia po dealu, gdy będzie już odpicowany. Trefny sektor Almy ominąłem, załatwiłem Balime i wrócę załatwić ten problem. Przeczeszę sąsiednie sektory w otoczeniu trefnego i jeszcze raz spróbuję go zdobyć. Zobaczymy co z tego wyjdzie. A wykrywacza jakoś nie mogę zmontować. Lameboy wyświetlacz + baterie + rurka od RTG nie chcą się łączyć.

_________________
Obrazek
Ignorancja jest pychą, a pycha ignorancją.


*
  WWW
micand1989
Post : 10 sty 2011 11:17
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1577
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Andrew Vysotsky pisze:
Carmena gdzieś widziałem, ale nie wiem gdzie, bo mi na niego żal czasu. A latanie helikopterem drożej wychodzi niż za te głowy się dostanie. Hummer ruszył - zapomniałem, że trzeba przyjść następnego dnia po dealu, gdy będzie już odpicowany. Trefny sektor Almy ominąłem, załatwiłem Balime i wrócę załatwić ten problem. Przeczeszę sąsiednie sektory w otoczeniu trefnego i jeszcze raz spróbuję go zdobyć. Zobaczymy co z tego wyjdzie. A wykrywacza jakoś nie mogę zmontować. Lameboy wyświetlacz + baterie + rurka od RTG nie chcą się łączyć.


coś żle łączysz albo ci czegoś brakuje. polecam do łączenia Barry-ego. odsyłam do działu technicznego. tam na pewno znajdziesz odpowiedź :-D

tu masz link
https://jagged-alliance.pl/artykul9/lacz ... zedmiotow/

_________________
Obrazek
Obrazek


Ostatnio zmieniony 10 sty 2011 11:21 przez micand1989, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
hasan_talib
Post : 10 sty 2011 12:28
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 328
  • Dołączył: 25.08.2010


micand1989 pisze:
Stridingshadow pisze:
micand1989 pisze:
dwujnóg

Dwójnóg, w firefox'ie jest słownik, firefox jest za darmo.


jak mi gdzieś ALT nie złapał to trudno. Często wchodzę w JA bokiem obok okien to ALT mi się zużywa. :D Ja piszę na klawiaturze szybko i nie czepiam się :-< ludzi za pisownię, ważne że kontekst zdania jest zachowany i można zrozumieć o co chodzi.



Hm... To "ó" robi się naciskając ALT+u? No popatrz, a ja zawsze myślałem, że to kombinacja ALT+o... No człowiek całe życie się uczy ;-) Czepianie czepianiem, ale poprawna ortografia (zwłaszcza jeśli masz do dyspozycji program, który sprawdzi pisownię za Ciebie) jest przejawem kulturalnego wypowiadania się, podobnie jak nieużywanie wulgaryzmów :-)


Cytuj:
coś żle łączysz albo ci czegoś brakuje. polecam do łączenia Barry-ego. odsyłam do działu technicznego. tam na pewno znajdziesz odpowiedź :-D

tu masz link
https://jagged-alliance.pl/artykul9/lacz ... zedmiotow/



Zgadzam się, spróbuj kimś o bardzo wysokiej wartości mechaniki. To połączenie do łatwych nie należy.

_________________
Wszystkim lubiącym pograć po polsku.
http://ironsquad.pl/


*
 
gonzo_68
Post : 10 sty 2011 14:03
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy kapral
Starszy kapral
  • Posty: 114
  • Dołączył: 17.08.2006


W tym opisie na stronie, to nie jest zbyt dobrze wyjaśnione.
W JA2 wykrywacz montujemy tak (nie wiem, czy w Nowym Klasycznym coś nie zmieniono):

jeden moduł:
Wibropak (drążek) + guma do żucia + lampa rentgenowska

drugi moduł:
wyświetlacz od gry + drut miedziany

Następnie łączymy oba moduły. O ile gumy do żucia może przykleić każdy, to moduły ma połączyć ktoś z umiejętnością Elektronika, do tego pomoże mu możliwie wysoki parametr mechanika, a pewnie i doświadczenie. Próbowałem kiedyś bardzo dobrym mechanikiem bez umiejętności Elektronika, ale poległ przy tej robocie.
Jak złożysz kompletny wykrywacz, to bateryjki dołoży bez trudu dowolny użytkownik.


*
 
micand1989
Post : 10 sty 2011 15:09
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1577
  • Dołączył: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


~gonzo

jak montujesz te oba moduły to jeszcze brakuje ci "GUMKI" recepturki (trzeba ją dołączyć do któregoś z modułów i dopiero łączyć.
Prawda - trzeba mieć człowieka z spec. ELEKTRONIKA (Lynx, Barry, itp)
Gumka = to nie jest guma do życia tylko opaska taka ale jak gdzieś znajdziesz to będzie opisana jako gumka

~hasan
co do "U = Ó" to się najnormalniej w życiu czepiliście :-D a sami robicie takie błędy. i tyle na ten temat. skończcie te wypominki bo tylko zaśmiecacie temat :evil:




Jeśli jest błąd w poradniku do którego link zamieściłem to warto zwrócić uwagę Generałom że wymaga on poprawek

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
Andrew Vysotsky
Post : 10 sty 2011 15:25
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral
  • Posty: 59
  • Dołączył: 21.10.2010


Jakiej specjalności postacią gracie i jak się sprawdza w New JA2?
Ja Stealth expert i jest ciekawie.

_________________
Obrazek
Ignorancja jest pychą, a pycha ignorancją.


*
  WWW
Olinka
Post : 10 sty 2011 15:27
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 958
  • Dołączył: 26.08.2008
  • Skąd: A.I.M


Ja IMPke robie sobie na:
- nocne operacje i
własnie
- Stealth

Jakos tak nie lubie tłoku i wole załatwiac worga gdy sie nie rzuca hurtowo :)

_________________
Pozdrawiam, Olinka

Moja mała "pasja"


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 27  Następna