Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
Flavius
Post : 11 kwie 2011 06:57
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 2
  • Dołączył: 10.04.2011


Witam!

Dawno już nie grałem w UB-ka i przegladając rózne modyfikacje znalazłem tę stronkę KLIK gdzie był poradnik jak zainstalować mod 1.13 na UB-ku, myślałem że mod ten jest tylko do JA2.Niestety zmodyfikowany UB nie działa

Jak go instalowałem:

-JA2 v1.12 wersja angielska
-mod 1.13 wersja pliku ja2_v1.13_release_en_1.0.0.2085.exe
-hybryda UB wersja 1.3
-paczka z modami do UB


Niezależnie czy ustawię na wersję angielską czy polską i sama czysta kampania UB lub mod np Legion 1 to zwraca taki błąd:

Cytuj:
*** Sun Apr 10 15:28:41 2011 ***
[ KA8D5-9DSEE-T7BFR-ICVB8-JGBSL ]

[3.09982] : ERROR : ========== Sun Apr 10 15:28:41 2011 ==========
File : ..\src\Core\vfs_file_raii.cpp
Line : 34
Location : vfs::COpenReadFile::COpenReadFile

file "TableData\Map\DeliveryMethods.xml" does not exist

[3.10148] : ERROR : File : .\Init.cpp
Line : 1016
Location : InitializeJA2
Loading external data failed
File : .\Init.cpp
Line : 606
Location : LoadExternalGameplayData
Map\DeliveryMethods.xml



Błąd ten się pojawia zaraz po wyświetleniu logu SIRTECH -jest błąd RUN TIME ERROR i reszta tak jak w tym logu
Rozumiem że chodzi tu o brak pliku DeliveryMethods.xml który powinien być w folderze Data-1.13\TableData\Map (lub na takiej samej ścieżce w katalogu Data-UB lub Data - ale w żadnym z nich nie ma takiego pliku jak i wogóle we wszystkich folderach gry - w Data-UB to wogóle nie ma podfolderu tableData

Jako dodatkową informację dodam że modyfikacja 1.13 na moją instalkę JA2 działa bez zarzutu.

EDIT

Zauważyłem że pliki o które się wykrzycza zmodyfikowany UB znajdują się w łacie do moda 1.13 pod tym linkiem https://81.169.133.124/source/ja2_v1.13_data/GameDir

Wgram te pliki i dam znać


Ostatnio zmieniony 11 kwie 2011 06:57 przez Flavius, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
Jaahquubel
Post : 11 kwie 2011 08:41
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan
  • Posty: 1126
  • Dołączył: 28.05.2007
  • Skąd: Z Trakony


A jak zapodasz UB 1.13, ale bez moda do UB, to pójdzie?


*
  WWW
Flavius
Post : 11 kwie 2011 11:48
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 2
  • Dołączył: 10.04.2011


Jaahquubel pisze:
A jak zapodasz UB 1.13, ale bez moda do UB, to pójdzie?


Już pisałem że na czystym UB-ku błąd był taki sam ,ale już po kłopocie - po wgraniu modyfikacji do moda 1.13 o którym pisałem pod EDIT w moim poprzednim poście gra działa jak i wszystkie mody do niej.Temat można zamknąć.Mimo wszystko dzięki za zainteresowanie.


*
 
Jazz
Post : 14 kwie 2011 20:16
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 319
  • Dołączył: 09.12.2006


UB 1.13 to modyfikacja przeznaczona dla JA2 + v1.13.

Powstała jeszcze inna wersja tego moda dla UB i WF. Jak ktoś będzie zainteresowany taką wersją modyfikacji, to mogę to udostępnić .


*
 
lukasamd
Post : 14 kwie 2011 21:11
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


Jazz pisze:
Jak ktoś będzie zainteresowany taką wersją modyfikacji, to mogę to udostępnić .


Wrzuć, dodamy do downloadu, jak ktoś będzie chciał to zagra.


*
  WWW
Jazz
Post : 16 kwie 2011 13:16
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 319
  • Dołączył: 09.12.2006




*
 
Starchris
Post : 20 sty 2012 19:17
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


Zaktualizowałem Unfinished Business do najnowszej wersji 1.13(4870). Wersja ta działa na najnowszych plikach modyfikacji 1.13 czyli 4870 ale plik EXE jest z wersji 4462 (na razie nowszego nie ma). Sprawdzałem i wszystko działa bez zarzutu.

Zgodnie z informacjami od autora modyfikacji, wersja 1.5 jest ostatnią aktualizacją wykonaną przez Jazz'a. Kolejne aktualizacje UB 1.13 będą wychodzić od ludzi którzy pracują przy v1.13 ponieważ kod źródłowy UB 1.13 został sprzężony z kodem źródłowym JA2 1.13, dzięki czemu od teraz można kompilować jeden kod na UB 1.13 lub JA2 1.13.

Unfinished Business 1.13(4870) v1.5 PL


Z kolei poniżej są wszystkie dodatkowe kampanie do powyzszej wersji Unfinished Business 1.13.

Dodatkowe kampanie do Unfinished Business 1.13(4870) v1.5

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
JancioThor
Post : 22 mar 2012 09:33
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 11
  • Dołączył: 12.12.2009


oki mam problem
instalowałem w takiej kolejności

ja2 pl
1.13(4870)
UB 1.13(4870) v1.5 PL
bez dodatkowych kampanii

przy uruchomieniu "Set JA2UB v1.13 Campaign" i wybraniu opcji "None" wyskakuje błąd przy stronie startowej

"[2.1942e-005] : The value [Shooting Mechanism][MAX_EFFECTIVE_USE_GRADIENT] = "" in file [CTHConstants.ini] is neither TRUE nor FALSE. The value FALSE will be used."

ale gra hula
natomiast po dodaniu
"Dodatkowe kampanie do Unfinished Business 1.13(4870) v1.5"
do tej konfiguracji i przy uruchomieniu "Set JA2UB v1.13 Campaign" i wybraniu opcji (w tym przypadku ale dzieje się tak z każdą modyfikacją) "MOD Legion 1 PL" wyskakuje lista błędów:

"[1.97478e-005] : The value [JA2 Game Settings][NUM_ALL_GAME_OPTIONS] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value FALSE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_DISABLE_CURSOR_SWAP] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value FALSE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_TRACKING_MODE] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value TRUE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_HIDE_BULLETS] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value FALSE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_MERC_CASTS_LIGHT] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value TRUE will be used.
The value [JA2 Game Settings][NUM_GAME_OPTIONS] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value FALSE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_LAST_OPTION] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value FALSE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_DEBUG_MODE_OPTIONS_END] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value FALSE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_RENDER_MOUSE_REGIONS] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value FALSE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_DEBUG_MODE_RENDER_OPTIONS_GROUP] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value FALSE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_RETAIN_DEBUG_OPTIONS_IN_RELEASE] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value FALSE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_RESET_ALL_OPTIONS] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value FALSE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_SHOW_RESET_ALL_OPTIONS] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value FALSE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_DEBUG_MODE_OPTIONS_HEADER] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value FALSE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_CHEAT_MODE_OPTIONS_END] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value FALSE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_FORCE_BOBBY_RAY_SHIPMENTS] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value FALSE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_CHEAT_MODE_OPTIONS_HEADER] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value FALSE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_SHOW_TACTICAL_FACE_ICONS] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value TRUE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_SHOW_TACTICAL_FACE_GEAR] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value TRUE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_USE_NCTH] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value TRUE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_ALTERNATE_BULLET_GRAPHICS] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value TRUE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_ALT_MAP_COLOR] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value FALSE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_REPORT_MISS_MARGIN] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value FALSE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_STAT_PROGRESS_BARS] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value TRUE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_TOGGLE_TURN_MODE] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value FALSE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_ENHANCED_DESC_BOX] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value TRUE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_SILENT_SKYRIDER] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value FALSE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_USE_AUTO_SAVE] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value FALSE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_ALLOW_SOLDIER_TOOLTIPS] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value TRUE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_ALLOW_CROWS] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value TRUE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_RAIN_SOUND] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value TRUE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_TRACERS_FOR_SINGLE_FIRE] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value FALSE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_SHOW_WEAPON_RANGE_IN_TILES] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value TRUE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_SHOW_ITEM_SHADOW] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value TRUE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_SPACE_SELECTS_NEXT_SQUAD] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value TRUE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_ALLOW_REAL_TIME_SNEAK] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value FALSE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_GL_HIGH_ANGLE] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value FALSE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_ALLOW_TAUNTS] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value TRUE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_GL_BURST_CURSOR] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value TRUE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_CTH_CURSOR] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value TRUE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_3D_CURSOR] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value FALSE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_TOGGLE_WIREFRAME] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value TRUE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_TOGGLE_TREE_TOPS] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value TRUE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_GLOW_ITEMS] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value TRUE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_SNAP_CURSOR_TO_DOOR] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value TRUE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_SMART_CURSOR] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value FALSE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_MERC_ALWAYS_LIGHT_UP] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value FALSE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_USE_METRIC_SYSTEM] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value TRUE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_SLEEPWAKE_NOTIFICATION] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value TRUE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_RTCONFIRM] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value FALSE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_SHOW_MISSES] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value FALSE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_ALWAYS_SHOW_MOVEMENT_PATH] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value FALSE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_OLD_SELECTION_METHOD] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value FALSE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_DONT_MOVE_MOUSE] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value FALSE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_BLOOD_N_GORE] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value TRUE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_ANIMATE_SMOKE] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value TRUE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_KEY_ADVANCE_SPEECH] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value FALSE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_SUBTITLES] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value TRUE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_MUTE_CONFIRMATIONS] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value FALSE will be used.
The value [JA2 Game Settings][TOPTION_SPEECH] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value TRUE will be used.
The value [JA2 Game Settings][fHideHelpInAllScreens] = "" in file [Ja2_Settings.INI] is neither TRUE nor FALSE. The value FALSE will be used.
The value [Shooting Mechanism][MAX_EFFECTIVE_USE_GRADIENT] = "" in file [CTHConstants.ini] is neither TRUE nor FALSE. The value FALSE will be used.
The value [Laptop Settings][ENCYCLOPEDIA] = "" in file [Ja2_Options.ini] is neither TRUE nor FALSE. The value FALSE will be used.
The value [Laptop Settings][BRIEFING_ROOM] = "" in file [Ja2_Options.ini] is neither TRUE nor FALSE. The value FALSE will be used.
The value [Tactical Gameplay Settings][ALLOW_INSTANT_INTERRUPTS_ON_SPOTTING] = "" in file [Ja2_Options.ini] is neither TRUE nor FALSE. The value FALSE will be used.
The value [Tactical Gameplay Settings][ALLOW_COLLECTIVE_INTERRUPTS] = "" in file [Ja2_Options.ini] is neither TRUE nor FALSE. The value TRUE will be used.
The value [Tactical Gameplay Settings][IMPROVED_INTERRUPT_SYSTEM] = "" in file [Ja2_Options.ini] is neither TRUE nor FALSE. The value TRUE will be used.
The value [Tactical Gameplay Settings][ALLOW_WALKING_WITH_WEAPON_RAISED] = "" in file [Ja2_Options.ini] is neither TRUE nor FALSE. The value TRUE will be used."

Ale mimo to gra się uruchamia

i 3 nie ma w opcjach wyboru kampanii: "VietnamSOG 69" bo niema jej w:
"Set JA2UB v1.13 Campaign.ini" pasowało by ją tam dodać

wiem że nie powinienem narzekać, bo gra się uruchamia, ale nie lubię jak mi na starcie wyskakuje czerwona lista, bo gra się wtedy niepewnie w taką gierkę bo często wywala w czasie gry (tak jest np.w przypadku ShadyJob PL nie da się grać:

oto zapisy z pliku "game_log" z ShadyJob PL:

[207.005] : ERROR : ========== Thu Mar 22 09:39:27 2012 ==========
File : ..\src\Core\vfs_file_raii.cpp
Line : 34
Location : vfs::COpenReadFile::COpenReadFile

file "SPEECH\010_108.gap" does not exist

[386.204] : ERROR : ========== Thu Mar 22 09:42:26 2012 ==========
File : ..\src\Core\vfs_file_raii.cpp
Line : 34
Location : vfs::COpenReadFile::COpenReadFile

file "TableData\Map\H8_0_ExtraItems_Experienced.xml" does not exist

[386.206] : ERROR : ========== Thu Mar 22 09:42:26 2012 ==========
File : ..\src\Core\vfs_file_raii.cpp
Line : 34
Location : vfs::COpenReadFile::COpenReadFile

file "TableData\Map\H8_0_ExtraItems" does not exist

[467.537] : ERROR : ========== Thu Mar 22 09:43:48 2012 ==========
File : ..\src\Core\vfs_file_raii.cpp
Line : 34
Location : vfs::COpenReadFile::COpenReadFile

file "TableData\Map\I8_0_ExtraItems_Experienced.xml" does not exist

[467.538] : ERROR : ========== Thu Mar 22 09:43:48 2012 ==========
File : ..\src\Core\vfs_file_raii.cpp
Line : 34
Location : vfs::COpenReadFile::COpenReadFile

file "TableData\Map\I8_0_ExtraItems" does not exist



w 1 przypadku nie wiem o co kaman
w 2 jest coś nie tak z "Ja2_Options.ini" - pewnie wczytuje nie tego co potrzeba - wiec gdzie jest ten odpowiedni????


Ostatnio zmieniony 22 mar 2012 09:50 przez JancioThor, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
hasan_talib
Post : 22 mar 2012 11:05
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 328
  • Dołączył: 25.08.2010


Wiesz co, mogę się mylić, ale wydaje mi się, że Shady Job i Vietnam SOG to nie są modyfikacje, w które można grać na UB 1.13. Te dwie instaluje się na zwykłe UB, nie są przystosowane do "jeden-trzynastek".

_________________
Wszystkim lubiącym pograć po polsku.
http://ironsquad.pl/


*
 
Jazz
Post : 22 mar 2012 11:42
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 319
  • Dołączył: 09.12.2006


JancioThor pisze:
przy uruchomieniu "Set JA2UB v1.13 Campaign" i wybraniu opcji "None" wyskakuje błąd przy stronie startowej


W pliku CTHConstants.ini brakuje parametru "MAX_EFFECTIVE_USE_GRADIENT" w sekcji "Shooting Mechanism". Ponieważ nie ma tego parametru, gra domyślnie ustawia wartość FALSE. Ten parametr można dopisać do tego pliku "Data-Files\CTHConstants.ini". Inne brakujące parametry w tym pliku też można dopisać.

To samo tyczy się pliku "Ja2_Options.ini". Jeśli grasz na dodatkach to musisz wejść do katalogu "Addons\(wybrany dodatek)" i sprawdzić czy w katalogu jest plik "Ja2_Options.ini". I dopisać brakujące parametry. Jeżeli w katalogu z dodatkiem nie ma tego pliku, to gra odczytuje dane z katalogu "Data-Files\Ja2_Options.ini".

Gra bez tych parametrów też dział. Ustawia domyślne wartości brakującym parametrom.

JancioThor pisze:
natomiast po dodaniu
"Dodatkowe kampanie do Unfinished Business 1.13(4870) v1.5"
do tej konfiguracji i przy uruchomieniu "Set JA2UB v1.13 Campaign" i wybraniu opcji (w tym przypadku ale dzieje się tak z każdą modyfikacją) "MOD Legion 1 PL" wyskakuje lista błędów:


W tym przypadku brakuje pliku "Ja2_Settings.INI" w katalogu z profilem (Profiles\XXXX - gdzie XXXX to nazwa profilu). Ten plik jest automatycznie utworzony przy pierwszym uruchomieniu gry. Później jest OK. Plik przechowuje informacje o ustawieniach gry (opcje w grze).

hasan_talib pisze:
Wiesz co, mogę się mylić, ale wydaje mi się, że Shady Job i Vietnam SOG to nie są modyfikacje, w które można grać na UB 1.13. Te dwie instaluje się na zwykłe UB, nie są przystosowane do "jeden-trzynastek".


Vietnam SOG był dostępny przy starszych wydaniach UB-1.13. Natomiast Shady Job jest w aktualnej wersji UB-1.13 jako dodatek, ale mogą wystąpić problemy z przedmiotami (ten sam problem był przy Vietnam SOG). Te dwie modyfikacje nie są całkowicie dostosowane do UB 1.13.


*
 
JancioThor
Post : 22 mar 2012 13:01
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 11
  • Dołączył: 12.12.2009


no to szkoda bo na tych że modyfikacjach mi najbardziej zależało

1. W pliku CTHConstants.ini brakuje parametru "MAX_EFFECTIVE_USE_GRADIENT"

dopisałem ustawiłem True i problem znikł, dzięki !!!

2. z drugim problemem Ja2_Options.ini zrobiłem tak że skopiowałem z katalogu "Data-Files\Ja2_Options.ini" do katalogu "Addons\(wybrany dodatek)" i problem znikł, 2x Dzięki !!! !!!

3. Shady Job wywala na 1.13 a na zwykłym UB nie pogram bo się już przyzwyczaiłem do 1.13 - więc lipa !?!?!?!

4. Vietnam SOG nie odpali bo jak pisałem, niema go w "Set JA2UB v1.13 Campaign.ini" pasowało by go tam dodać !
a ja nie wiem jak, może ktoś na to zaradzi, coś, jakoś, ???

i dzięki za szybką pomoc


Ostatnio zmieniony 22 mar 2012 13:06 przez JancioThor, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
Starchris
Post : 22 mar 2012 14:20
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


JancioThor pisze:
oki mam problem
instalowałem w takiej kolejności

ja2 pl
1.13(4870)
UB 1.13(4870) v1.5 PL
bez dodatkowych kampanii

Ja tylko chciałem jeszcze zauważyć, że do instalacji nie są potrzebne żadne dodatkowe pliki. Modyfikacja zawiera już w sobie całe 1.13 w wersji 4870 dlatego modyfikacje wrzucamy od razu na czyste JA2, uruchamiamy i gramy. Było to napisane pod opisem pliku ale być może niezbyt zauważalne dlatego dodałem instrukcje instalacji.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Klepczar
Post : 05 kwie 2015 13:41
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 150
  • Dołączył: 25.12.2007
  • Skąd: Pruszków


Jest jeszcze gdzieś ten mod?

Nie wiem czy padło mi na oczy czy wyleciał z pobieralni?


*
 
Starchris
Post : 05 kwie 2015 13:58
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010


Dobrze widzisz, został usunięty z powodu tego, że jest już częścią moda 1.13. Ściągnij sobie wersje 7435 lub BETĘ i od razu jest plik exe dla UB. Włączasz i grasz.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
lukasamd
Post : 07 kwie 2015 13:29
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


Ja się podepnę pod temat, bo mam pewne pytanko. Chciałem ostatnio pograć w UB.. ale i zobaczyć coś nowego.
Postanowiłem spróbować z UB 1.13. Wiecie... nie mam z v1.13 gigantycznego doświadczenia, nie jestem już na czasie, a za dużo nowości to też niezdrowo ;)

Oto co chciałbym osiągnąć:
- mieć tak jak w UB opłatę za najemnika na całą akcję (a chcą jak w JA2)
- mieć do wyboru nowych ludzi (bo widzę, że 1.13 nieco więcej jest w AIM i MERC)
- nowy system dodatków do broni, ale bez nowego ekwipunku, da się tak w ogóle?

Jak na razie próby moje spełzły na niczym. Najpierw sporo walki aby grę w ogóle odpalić na Windows 8.1 z sensowną szybkością, a potem.. no właśnie choćby to, że cały czas mogę ich wynajmować jedynie na określony czas, zamiast na całą misję. Da się coś z tym zrobić?


*
  WWW
Nowy temat Odpowiedz w temacie


cron