Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 222 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następna
Autor Wiadomość
Perry
Post : 24 wrz 2010 15:59
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży
  • Posty: 571
  • Dołączył: 09.09.2008
  • Skąd: Old York


aszek pisze:
Perry, o co chodzi z tymi parasolkami i innym złomem który blokuje poruszanie się ? Wylądowałem i nie mogę nigdzie iść Z opisu spodziewałem się że te utrudnienia to jakieś wymyślne mapki, coś w stylu fos, murków, pól minowych, bastionów wroga, itp. a Ty w firmowe sektory nastawiałeś parasolek

???
Pierwsze słyszę o jakichś parasolkach, powiedz czy chodzi o UB czy 1.13?? I o który sektor dokładnie chodzi, bo z tego co wiem nie wstawiałem żadnych parasolek.

_________________
Obrazek
"Na jednego zwycięzcę przypada jeden przegrany"


Ostatnio zmieniony 24 wrz 2010 16:01 przez Perry, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
lukasamd
Post : 24 wrz 2010 20:54
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5317
  • Dołączył: 31.05.2006


Może coś się walnęło w 1.13 no i przedmioty takie jak kamienie itp. zamieniły się na parasolki?


*
  WWW
aszek
Post : 24 wrz 2010 22:28
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant
  • Posty: 260
  • Dołączył: 13.11.2009


CE z download dla 1.13. Zainstalowałem go na nakładkę Starchris'a i 1.13 SVNa. Po wylądowaniu (w Omercie) same parasolki były - nie wiem co się tam mogło zbuntować, ale nieważne. Męczę co innego :D

_________________
Obrazek kogo by tu jeszcze sprać, no kogo... ? - Wojmił (brat księcia Mirmiła)


*
 
Starchris
Post : 24 wrz 2010 22:40
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1930
  • Dołączył: 25.06.2010


Zrobił się fajny temat o parasolkach :lol2:

A tak na poważnie, to przecież Critical Edge jest na wersję Unfinished Business. Na JA2 Wildfire nawet z moją nakładką nie powinien chodzić.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
aszek
Post : 24 wrz 2010 22:50
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant
  • Posty: 260
  • Dołączył: 13.11.2009


CE jest chyba w dwóch wersjach, ja pobrałem tą dla 1.13 (nie dla 2.5):
https://jagged-alliance.pl/download102/

Zresztą, Starchris - z tą Twoją nakładką mam sporo radochy (nie mam płytki JA2, tylko WF mi się ostał) :D

_________________
Obrazek kogo by tu jeszcze sprać, no kogo... ? - Wojmił (brat księcia Mirmiła)


*
 
Perry
Post : 24 wrz 2010 23:28
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży
  • Posty: 571
  • Dołączył: 09.09.2008
  • Skąd: Old York


Zagraj w 2,5 bo w 1,13, to Jazz dostosowywał mapy, a czy Starchris maczał w tym palce tego nie wiem, na 1.13 mozesz napotkac na zmienione tilesety bo Jazz je konwertował do potrzeb JA2
Proponuje zagrać w normalne UB ;)

_________________
Obrazek
"Na jednego zwycięzcę przypada jeden przegrany"


Ostatnio zmieniony 24 wrz 2010 23:29 przez Perry, łącznie zmieniany 2 razy

*
 
Starchris
Post : 24 wrz 2010 23:31
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1930
  • Dołączył: 25.06.2010


Faktycznie ja też mam te parasolki, ale po przyjrzeniu się bliżej to nie są parasolki tylko sznurki na pranie. :lol2: :lol2: :lol2:
Załącznik:
Sznurki na pranie.jpg
Sznurki na pranie.jpg [ 216.84 KiB | Przeglądany 896 razy ]




Spokojnie już to naprawiłem i zaraz napiszę co i jak.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Perry
Post : 24 wrz 2010 23:35
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży
  • Posty: 571
  • Dołączył: 09.09.2008
  • Skąd: Old York


Starchris pisze:
Faktycznie ja też mam te parasolki, ale po przyjrzeniu się bliżej to nie są parasolki tylko sznurki na pranie.

To reklamacje nie do mnie tylko do Jazza bo ja tam żadnych sznurków ani parasolek nie wstawiałem, być może przy konwercie zapomniał zachować oryginalne tilestey

_________________
Obrazek
"Na jednego zwycięzcę przypada jeden przegrany"


*
 
Starchris
Post : 25 wrz 2010 00:32
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1930
  • Dołączył: 25.06.2010


Sprawa wygląda następująco.

Powodem całego zamieszania jest plik „JA2SET.DAT”, który jest odpowiedzialny za prawidłowe przekazywanie informacji o danej grafice w grze do pliku exe. Wersja Wildfire ma bardzo dużo nowych plików graficznych, których wcześniejsze wersje nie posiadały. Jeżeli damy do Wersji Wildfire stary plik „JA2SET.DAT” to się wszystko pomiesza (przykład to zdjęcie wklejone dwa posty wyżej). A tak właśnie jest w tym przypadku. Modyfikacja Critical Edge zawiera w sobie stary plik „JA2SET.DAT” i to on ma pierwszeństwo gdy uruchamiamy Critical edge.


Dlatego jeżeli już macie zainstalowany Critical Edge na wersji Wildfire (przy pomocy nakładki „Classic JA2 Mods on Wildfire”), to teraz aby wszystko się pokazywało poprawnie, trzeba usunąć ten plik z następującego folderu.


X:\…………\ Data-CriticalEdge \ CriticalEdge \ BinaryData


Po tej operacji, modyfikacja Critical Edge będzie teraz korzystać z oryginalnego pliku JA2SET.DAT, który się znajduje w pierwotnych plikach gry JA2 Wildfire i wszystko się powinno wyświetlać prawidłowo.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Jazz
Post : 25 wrz 2010 08:20
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 319
  • Dołączył: 09.12.2006


Perry pisze:
To reklamacje nie do mnie tylko do Jazza bo ja tam żadnych sznurków ani parasolek nie wstawiałem, być może przy konwercie zapomniał zachować oryginalne tilestey


Reklamacja nie do mnie :) Nigdy nie mówiłem, że CE działa z WF. To wszystko jest pod v1.13 + JA2 i działa prawidłowo.

Starchris pisze:
Modyfikacja Critical Edge zawiera w sobie stary plik „JA2SET.DAT” i to on ma pierwszeństwo gdy uruchamiamy Critical edge.


Ten plik nie jest stary . On jest zmodyfikowany i zawiera w sobie 59 scenariuszy (49 z JA2 i 10 z UB) . Natomiast WF zawiera 49 scenariuszy.

Tu udostępniam zmodyfikowany plik pod WF .
http://www.legion.zone.zg.pl/ja2set.dat

Przekopiować do katalogu "Data-CriticalEdge\CriticalEdge\BinaryData\" .


*
 
Perry
Post : 25 wrz 2010 08:46
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży
  • Posty: 571
  • Dołączył: 09.09.2008
  • Skąd: Old York


Jazz pisze:
Reklamacja nie do mnie Nigdy nie mówiłem, że CE działa z WF. To wszystko jest pod v1.13 + JA2 i działa prawidłowo.

Zacznijmy od tego że CE jest rozszerzeniem UB - i niech tak zostanie, o Wildfire nic mi nie wiadomo. Więc jezeli chcecie, pograć bez "niespodzianek" to raczej na UB.. :)

_________________
Obrazek
"Na jednego zwycięzcę przypada jeden przegrany"


*
 
Jazz
Post : 25 wrz 2010 09:02
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 319
  • Dołączył: 09.12.2006


Perry pisze:
Zacznijmy od tego że CE jest rozszerzeniem UB - i niech tak zostanie, o Wildfire nic mi nie wiadomo. Więc jezeli chcecie, pograć bez "niespodzianek" to raczej na UB.. :)


Każdą kampanie stworzoną dla UB można uruchomić pod JA2. Trzeba tylko prze konwertować mapy z UB do formatu JA2. Spreparować odpowiednio plik JA2SET.DAT (różnica jest tylko 10 scenariuszami) i przekopiować scenariusze (Tilesets) UB od 50 do 59. Można to sprawdzić instalując Unfinished Business v1.13 + Addons.

Schody zaczynają się dopiero w WF. Plik JA2SET.DAT i niektóre Titlesy są pozamieniane lub dodane nowe.


*
 
Starchris
Post : 25 wrz 2010 12:15
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1930
  • Dołączył: 25.06.2010


Jazz ma racje.
Jazz pisze:
Każdą kampanie stworzoną dla UB można uruchomić pod JA2. Trzeba tylko prze konwertować mapy z UB do formatu JA2. Spreparować odpowiednio plik JA2SET.DAT (różnica jest tylko 10 scenariuszami) i przekopiować scenariusze (Tilesets) UB od 50 do 59. Można to sprawdzić instalując Unfinished Business v1.13 + Addons.

Schody zaczynają się dopiero w WF. Plik JA2SET.DAT i niektóre Titlesy są pozamieniane lub dodane nowe.


Jazz ma rację. Jeżeli w jego zmodyfikowanym pliku "JA2SET.DAT" są jakieś nowe pliki graficzne (scenariusze powyżej numeru 50) to grając w Critical Edge na zwykłym pliku "JA2SET.DAT" z wersji Wildfire, to za każdym razem wchodząc do konkretnego sektora, gdzie są te nowe pliki graficzne użyte, gra powinna za każdym razem wywalić się do windowsa.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


Ostatnio zmieniony 25 wrz 2010 15:33 przez Starchris, łącznie zmieniany 3 razy

*
 
Perry
Post : 25 wrz 2010 14:01
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży
  • Posty: 571
  • Dołączył: 09.09.2008
  • Skąd: Old York


Starchris pisze:
Jazz ma rację.

Oczywiście, ze ma rację ale CE na JA2 jest poprostu wyrwane z kontekstu, ma sie nijak do całej mapy głównej... ;)
Dlatego uważam, ze na UB sprawdza sie najlepiej, na WF nie próbowałem...UB odpowiada i grafika i klimatem...

_________________
Obrazek
"Na jednego zwycięzcę przypada jeden przegrany"


*
 
Starchris
Post : 25 wrz 2010 19:30
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1930
  • Dołączył: 25.06.2010


Zaktualizowałem nakładkę. Teraz dla JA2 Critical Edge również działa prawidłowo. Poniżej link.

http://www.mediafire.com/?kn7a7k2wfb9mniv

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następna