Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 391 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 27  Następna
Autor Wiadomość
Perry
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży

Starchris pisze:
To nie ma prawa działać. Usunąłeś PROF.DAT, czyli plik, na którym opiera się New Classic. Od tego momentu grasz w zwykłe JA2 Gold 1.12 i nic więcej. Nie będziesz miał zdecydowanej większości nowości z aktualizacji 1.40 jak i również z całej modyfikacji. To co zrobiłeś jest dla mniej totalną porażką.

No jak widać na załączonym obrazku interfejs pozostał oryginalny z NC, mapy są z WIldfire a nie z 1.12, dialogi samoobrony też są z NC, czołgi równiez pozostały z NC, interfejs laptopa i menu główne równiez pozostał z NC...

Zwykłe JA2 1.12:

Załącznik:
112.jpg
112.jpg [ 50.95 KiB | Przeglądany 1530 razy ]

New Classic:

Załącznik:
NC1.jpg
NC1.jpg [ 57.83 KiB | Przeglądany 1530 razy ]

Załącznik:
NC2.jpg
NC2.jpg [ 99.59 KiB | Przeglądany 1530 razy ]

Nie rozumiem więc w czym problem???..

Po za tym nie usunąłem pliku prof.dat tylko zastapiłem go tym z 1.12. Jak widać statystyki u Spider są z leksza podrasowane + IMP oraz kilku najemników ma czarne ubrania.. co też jest zasługą mojego pliku prof.dat..

Ostatnio zmieniony 28 gru 2011 22:07 przez Perry, łącznie zmieniany 2 razy

*

M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Czyli, jak rozumiem, zamieniłeś plik zawierający większość nowości na ten ze starej wersji nie zawierający ich?

*

Perry
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży

M'cin pisze:
Czyli, jak rozumiem, zamieniłeś plik zawierający większość nowości na ten ze starej wersji nie zawierający ich?

Jakich nowości?? Plik prof.dat odpowiada za statystyki, dane, ubiór kolor skóry/ubrania, stosunek do innych najemników, charakter, procent uśmiercenia, potrzebę snu, przynależność do danego sektora, możliwość rekrutacji, oraz za wyposażenie startowe i wiele innych. A zmian w nim dokonuje sie za pomocą proedit... Nie rozumiem więc o jakich nowościach mówisz...

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Perry pisze:
Nie rozumiem więc w czym problem???..

No chociażby w tym, że oczekujesz wsparcia technicznego dla swojej hybrydy nawet nie wspominając w swoim pierwszym poście o tym co zrobiłeś. Piszesz, że nie masz cywilów w Omercie ale tego, że pliki prof.dat podmieniłeś to już nie. Piszesz, że Aksu wyświetla Ci apteczkę ale że plik EXE podmieniłeś to już nie. Instaluje na nowo JA2, ściągam New Classic, instaluje go, robię screeny, sprawdzam czy wszystko działa i powiedz mi po co. Po to żeby się dowiedzieć zaraz, że to wszystko było nie potrzebne bo Tobie się nie chcę napisać o rzeczach, które wykonałeś. To jest właśnie ignorancja w stosunku do innych użytkowników.

Cytuj:
Jakich nowości?? Plik prof.dat odpowiada za statystyki, dane, ubiór kolor skóry/ubrania, stosunek do innych najemników, charakter, procent uśmiercenia, potrzebę snu, przynależność do danego sektora, możliwość rekrutacji, oraz za wyposażenie startowe i wiele innych. A zmian w nim dokonuje sie za pomocą proedit... Nie rozumiem więc o jakich nowościach mówisz...

Wymieniłeś 25 % możliwości jakie daje Prof.dat poprzez edycję w ProEdit. Wszystkie nowości są właśnie w tym pliku i w pliku EXE ale oczywiście to do Ciebie nie dociera.

Zajmujesz tylko bez potrzeby mój czas oraz innych osób, które śledzą ten temat i go przeglądają. Komu się chce czytać takie bzdury. Mnie na pewno nie.

Graj sobie jak chcesz. Ja na pewno nie będę tracić czasu na Twoją porażającą hybrydę. Żegnam

*

Perry
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży

Starchris pisze:
Zajmujesz tylko bez potrzeby mój czas oraz innych osób, które śledzą ten temat i go przeglądają. Komu się chce czytać takie bzdury. Mnie na pewno nie.

Graj sobie jak chcesz. Ja na pewno nie będę tracić czasu na Twoją hybrydę. Żegnam

No o taką ignorancję to bym Cie nie posądzał, ale cóż każdy może się mylić...

W/g Ciebie to nie powinno działać, a ja Ci pokazałem, że działa...
Zapytanie o broń na wstępie, którą mógłbym się pozbyć tych 3 czołgów nie nazywałbym oczekiwaniem na wsparcie techniczne...
25%?? Może i tylko tyle wymieniłem, jeśli coś pominąłem - trudno.. Też nie mam czasu analizować wszystkich możliwości programu PROEdit...
Jedno jest pewne: cokolwiek ulega zmianie w pliku prof.dat, zawdzięczamy programowi PROEdit.. Innymi słowy cokolwiek chcielibyśmy zmienic w pliku prof.dat, musimy to zrobic za pomoca programu PROEdit...

A to jest różnica, jaka jest miedzy modem, który zrobiłeś, a moim pomysłem na jego wzbogacenie:

- zwiększenie slotów na małe przedmioty z 2 do 4
- zwiększenie slotów na duże przedmioty z 1 do 2
- zwiększenie obrażeń broni białej do maximum
- możliwość noszenia okularów/noktowizora/gogli UV z maską przeciwgazową..
- zwiększenie postępu w nauce najemników
- możliwość dołączania tłumika do snajperek i karabinów bojowych
- zwiększenie wyciszania tłumika
- zwiększenie liczby punktów bonusu w atrybutach IMP, oraz wyboru poszczególnych umiejetności w skali od 1 do 100 punktów
- wdrożenie pliku faces.slf camouflaged, z 1.13 Wildfire AIMNAS.. jako interfejs na ekranie taktycznym...
- dodanie slotów w kamizelkach i spodniach na pierdoły typu: race, manierki, noże bojowe , zestawy kamuflażu, regeny, energetyki, itd...

Niestety nie zrobiłeś wiele z tego co wymienione powyżej, więc dokonuje zmian na własną rękę, tak, aby gra chodziła, a była najbliższa oryginałowi czyli NC i spełniała moje oczekiwanie i by grało się z satysfakcją..

I na sam koniec, nie gram w żadną hybrydę, gram w New Classic ze swoimi statystykami...Tyle.. Niestety zmiany, których dokonałeś w NC nie są wystarczające jeśli chodzi o prof.dat dlatego dokonałem zmiany... Gdybyś podwyższył statystyki (przede wszystkim zdrowie do maximum, ze względu na jego ślamazarny wzrost), nie musiałbym nic zmieniać... Każdy lubi tak jak mu pasuje.. Może Tobie jest na rękę, żeby jeden z lepszych najemników miał dwa zera w statach, mi niestety nie...

Ostatnio zmieniony 28 gru 2011 22:59 przez Perry, łącznie zmieniany 1 raz

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

@ Perry

Mod NC wyszedł w całości. Podmieniłeś ten opisywany wyżej plik na stary (oryginalny z v1.12). Zrobiłeś to na własne ryzyko, a potem szukasz odpowiedzi na problemy techniczne np. z AKSU.

Perry pisze:
W/g Ciebie to nie powinno działać, a ja Ci pokazałem, że działa...

Tylko pomyśl, co go to obchodzi że na pliku ze starej wersji działa...
Zacznę grać i po tygodniu będzie tyle poprawek że Starchris wyda nową łatkę :P

...i pozamiatane...

Ja wczoraj ściągnąłem i tylko odpaliłem. Potem wywaliło mi bezpieczniki w liczniku prądu. :D

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(dodano: 15:50)

Nawet na 'nowicjuszu' dostałem baty w Omercie. Czołg pierwszy zaczyna turę i wszyscy giną. Jednym najemnikiem jest szansa (szybkie ukrycie i oczekiwanie aż milicja padnie). Strzelanie LAWami skutkuje kontratakiem uzbrojonych cywili.
Po cichu da się doczołgać do lotniska. Ale na lotnisku....lipa. Królowe robali gdy usłyszą strzał zaczynają walkę. (Fajny dzwięk wtedy jest). Oczywiście są opancerzone na maxa. 47 kul z bliska z minigun-a (1 seria = 6-7 HP).

Na PLUS:
* Obrażenia od działą czołgowego
* M24 Silent Model

Miłej zabawy.

Ostatnio zmieniony 29 gru 2011 16:15 przez micand1989, łącznie zmieniany 1 raz

*

longbowek
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

zaraz zainstaluje i zobaczę:) Ale z tego co piszecie zapowiada się ciekawie:)
Graty za chęci przy produkcji:):)

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

micand1989 pisze:
Czołg pierwszy zaczyna turę i wszyscy giną.

Niemożliwe, czołg nie zaczyna tury tylko my. My jako pierwsi mamy 25 PA do wykonania. Werbujemy Igiego i ten rozwala czołg z LAW'a, którego ma w zestawie.

Czy Tobie się zdarzyło, że po wylądowaniu w Omercie to czołg miał pierwszy turę i od razu strzelał z działa czołgowego lub Minimi ???

longbowek pisze:
zaraz zainstaluje i zobaczę:) Ale z tego co piszecie zapowiada się ciekawie:)
Graty za chęci przy produkcji:):)

Odpisz kto u Ciebie zaczyna turę w Omercie - Twoi najemnicy czy czołg.

*

hasan_talib
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

To pewnie zależy, czy weźmie się słabych czy mocnych najemników. Pewnie jak mają mało doświadczenia, to czołg jest pierwszy i pozamiatane.

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Czołg jest niczym innym jak tylko unieruchomionym najemnikiem o innej animacji i wyglądzie. Można mu dać to wszystko co najemnikom, łącznie z ustawieniem statystyk. Wszystkim trzem czołgom w Omercie dałem poziom doświadczenia 1 (jeden). Zresztą w kodzie źródłowym czołg ma ustawioną widoczność na kilka kratek mniejszą niż zwykły najemnik dlatego to zawsze my jako pierwsi zobaczymy każdy czołg (i to niezależnie od tego jak bardzo jest schowany), nigdy na odwrót. Dotyczy to nocy i dni.

Jeśli rzeczywiście tak jest, że jakoś i tak czołg potrafi zacząć turę, to się go oddali, tak żeby na spokojnie można było zacząć akcję. Po za tym dodam chyba skrzynkę, tuż przy lądowaniu z LAW'ami i materiałami wybuchowymi dla tych, którzy nie chcą jednak werbować ani Slaya ani Igiego. W tej chwili to w sumie jest taki przymus ich rekrutacji bo inaczej nie ma czym rozwalić czołgów.

Cytuj:
to czołg jest pierwszy i pozamiatane.

No jak czołg w New Classic przywali z działa, to zdecydowanie jest pozamiatane :D

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Moi ludzie mieli wszyscy po 1 doświadczenia. Tylko jak lądowałem sam (IMP) to nie przerywał. Oczywiście walił z działa.

1000$ dziennie za Slay`a...masakra
2000$ dziennie za Iggy`iego...sam sprzęt jest tyle wart.

*

M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

A czy czołg w dopełniaczu nie powinien NIE zmieniać formy? Wiem, czepiam się ;)

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

M'cin pisze:
A czy czołg w dopełniaczu nie powinien NIE zmieniać formy? Wiem, czepiam się ;)

Powinien

M. Czołg
D. Czołga
C. Czołgowi
B. Czołg
N. z czołgiem
Msc. o czołgu
W. o kur... czołg! :jupi:

Ostatnio zmieniony 29 gru 2011 23:03 przez micand1989, łącznie zmieniany 1 raz

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Ale dopełniacz prawidłowy słowa czołg to: "CZOŁGU". Nie ma czegoś takiego jak "CZOŁGA".

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Starchris pisze:
Ale dopełniacz prawidłowy słowa czołg to: "CZOŁGU". Nie ma czegoś takiego jak "CZOŁGA".

Przed chwilą sprawdziłem w słowniku języka polskiego i obie formy są poprawne.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 27  Następna