Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3
Autor Wiadomość
SaviolaMaster
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Plutonowy
Plutonowy

Cytuj:
Niestety jest i zła wiadomość tego wszystkiego. W związku z powyższymi nowościami technicznymi oraz sporą ilością nowych postaci, których miało nie być w docelowej modyfikacji premiera tej produkcji znacznie się przesunie. Przewidywany najbliższy termin wypuszczenia tej modyfikacji to okres przed Bożym Narodzeniem 20011 roku.

Heheh, poczekamy sobie do 20011 roku :P.

Wiem wiem żarcik, ale taka fajna literówka.

Ostatnio zmieniony 01 lis 2011 14:58 przez SaviolaMaster, łącznie zmieniany 2 razy

*

Perry
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży

Starchris pisze:
Zresztą oryginalny Jagged Alliance 2 nie zawdzięcza swojego sukcesu temu, że był realny (bo nie był)

No w/g mnie był bardzo realny pod względem taktycznym najbardziej.. Czyli zasada, "najpierw się chowasz a potem strzelasz".
Nie chodzisz wyprostowany w dzień jakbyś szedł na randkę z dziewczyną, bo cię odpalą bardzo szybko (i zazwyczaj to oni cie pierwsi zauważą), tylko w przykucniętej postawie gdzieś tam za drzewami, próbujesz dojść do celu głównego danego sektora. W 80% jest to jakiś budynek... Dlatego uważam, że JA2 zawdzięczał swój sukces dzięki temu, że jest realną rozrywką.

*

M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Kwestia odniesienia. Jeśli mówimy o ówczesnych RTS'ach czy grach akcji, to jest się czym chwalić, ale w porównaniu chociażby do Close Combat i symulatorów, o modach nie wspominając ... :D Jak dla mnie było pod tym względem wyważone niemal idealnie :)

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Kiedyś wydawało mi się, że wyrosłem z Jaggeda, ale gdy zagrałem w JA2: Shady Job PL - szybko utwierdziłem się w przekonaniu, że to tak nie jest :) W JA2 Revenge of the Fallen też na pewno zagram, choć te opcje z 1.13 bardziej mnie zniechęcają (nie lubię 1.13).

*
Perry
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży

Len pisze:
choć te opcje z 1.13 bardziej mnie zniechęcają (nie lubię 1.13).

Też nie przepadam za 1.13, choć ma ono swoje zalety, np modyfikacja 1.13 to bułka z masłem wystarczy mieć dwa potrzebne edytory i średnią znajomość angielskiego i już...Wszystko jest podane na tacy, ale mnie drażni najbardziej "tryb walki" i optyka, dzięki której, najemnik widzi na pół sektora. Ciągłe obracanie się żeby cie nie ciachnął zza pleców jest równie irytujące.. Jeśli miałbym wybierać to wolę "zachowanie" tradycyjnego JA2.. A granie w JA2 1.13 bez żadnego dodatku, to nuda.
Dlatego jedyne 1.13 jakie posiadam na chwilę obecną to JA2 1.13 Widfire AIMNAS + S.T.O.M.P.

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Perry pisze:
Też nie przepadam za 1.13, choć ma ono swoje zalety, np modyfikacja 1.13 to bułka z masłem wystarczy mieć dwa potrzebne edytory i średnią znajomość angielskiego i już...Wszystko jest podane na tacy, ale mnie drażni najbardziej "tryb walki" i optyka, dzięki której, najemnik widzi na pół sektora. Ciągłe obracanie się żeby cie nie ciachnął zza pleców jest równie irytujące.

Ciągłe obracanie - dla Ciebie na plus bo masz element zaskoczenia wroga. Możesz spokojnie z nożem podlecieć. A dla twojego najemnika wystarczy że założysz kamuflaż (zestaw albo ghillie) i położysz. Koleś przejdzie obok ciebie i nawet jak puścisz bąka to on nie będzie wiedział co jest grane. :D A "optyka" po to jest żeby zwiększyć zasięg wzroku.

Tryb walki rzeczywiście irytujący - szczególnie że wrogowie z całego sektora nie wiedzą co się dzieje jak się do nich strzela z połowy sektora. Mnie to bardzo denerwuje :evil: Ale zawsze mam trochę więcej amunicji snajperskiej ze sobą i radzę sobie :ok:

*

M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

I zawsze można coś wyłączyć w ini :P

*

SaviolaMaster
Plutonowy
Plutonowy

A ja powiem tak, 1.13 to jest krok w stronę realizmu. Kiedy grałem w UB 2,5 (oj kiedy to wyszło) chciałem zawsze zagrać na większą skalę, gdy dorwałem WF (tak koło 2008) to byłem pozytywnie zaskoczony. Grając i grając w danej sytuacji mówiłem sobie, kurde jakby to się dało zrobić, jakby tak można było, a jakby to było trochę inne... modyfikacja 1.13 spełniła moje 90% oczekiwań, a dzięki ini.editor mogę sobie dowolnie skonfigurować jeszcze bardziej grę w stronę realizmu i trudności (zawsze wolałem zdobywać i mieć co, w WF narzekałem że już nie ma co bić, wróg nie atakuje a gra staje się nudna, no ale od czego mamy tryb insane jeszcze bardziej podrasowany :)). WF AIMNAS wymiata.

Wybór broni, kąt 90 stopni i wiele innych...

A jeśli chodzi o Revenge of the Fallen - na pewno zagram :)

*

Perry
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży

SaviolaMaster pisze:
Grając i grając w danej sytuacji mówiłem sobie, kurde jakby to się dało zrobić, jakby tak można było, a jakby to było trochę inne...

No w UB można sobie pozmieniać tak samo i dostosować grę do swoich potrzeb, trzeba tylko pogrzebać w kodzie źródłowym,.. (a to już nie jest takie proste niestety)

SaviolaMaster pisze:
modyfikacja 1.13 spełniła moje 90% oczekiwań, a dzięki ini.editor mogę sobie dowolnie skonfigurować jeszcze bardziej grę w stronę realizmu i trudności

Dlatego napisałem, że modyfikacja 1.13 to bułka z masłem...

*

mortyr
Szeregowy

A te czołgi w wyrzutni rakiet to do ozdoby?

Ostatnio zmieniony 29 mar 2012 12:31 przez mortyr, łącznie zmieniany 1 raz

*

Marius123404
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Nowy Mod?
kiedy bedzie?

*
Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

mortyr pisze:
A te czołgi w wyrzutni rakiet to do ozdoby?

Te które widać to tak. Prawdziwych czołgów o ile dobrze pamiętam jest sześć i są rozlokowane w różnych częściach wewnątrz "osady". Gdy testowałem walkę w tym sektorze to te czołgi grafiki naprawdę sprzyjały dużej i ciekawej grywalności.

Marius123404 pisze:
Nowy Mod?
kiedy bedzie?

Nie mam pojęcia. Cały czas tworzę nowe sektory ponieważ zdecydowałem, że będzie całkowicie nowe Arulco takie jak np. w Urban Chaos. Z tym że ja dodałem również podziemne Arulco w postaci kilkuset sektorów więc trochę to potrwa. Postaram się go jeszcze w tym roku wydać.

*

Marius123404
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Ciekawie się zapowiada :-)

*
Marius123404
Awatar użytkownika
Kapral