Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 92 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna
Autor Wiadomość
OsamodasxD
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Reloaded pasuje :)

Cytuj:
ak wrzucisz tu na forum to Ci przetestujemy za darmo :D

przetestujecie wersję testowalną :D nie mam zamiaru dawać wam bugów albo niedoskonałości :P

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

O kurcze nie zauważyłem, że jest jeszcze jeden post na następnej stronie. Ja się bardzo chętnie zgłaszam do testów. Najlepiej utwórz wersję Beta do ściągnięcia i wyślij link osobom na PW, które się zgłoszą do testów. Jak przygotujesz wszystko, to napiszę info dla wszystkich o zaproszeniu do Beta testów nowego moda.

Ja jestem najbardziej ciekaw, nowych statystyk broni :D

*

Ripper
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Hej chciałbym zaproponować, że mógłbyś do klasycznych broni z JA2 dodać jeszcze te z JA2,5 czyli bronie z JA2 + ja2.5, + dzwięki z j2.5 do broni bo były lepsze, ale to tylko propozycja, a takiego Baretta mógłbyś schować w jakimś naprawde ciężkim miejscu jako SUPER RARE gun :P

*

OsamodasxD
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Kilka fotek z produkcji :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sesja egzaminacyjna prawie dobiegła końca także produkcja dalej rusza pełną parą :) Jak się włącza edytor map i widzi ile już się zrobiło to aż dostaje się kopa i chce się jak najszybciej ukończyć projekt :D

Obrazek

*

kwachu
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Podzielam pomysł Ripper'a w kwestii broni wraz z dźwiękami z JA 2,5 UB. Jeżeli jest taka możliwość i chęci to fajnie by było gdyby się tam pojawiły. Dźwięk VSS Virtonez'a po prostu jest tak soczysty i satysfakcjonujący w UB że aż mi tego dźwięku brakuje w 1.13 ;D

*

Marius123404
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Przydałby się tajemnicze sektory z mocnymi przeciwnikami ;) aby się nie nudziło ;-)
Będą jakieś zadania poboczne?
odwaliłeś kawał dobrej roboty :one:

*
Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Zapowiada się super. Mam pytanie, jak będzie ze statystykami broni jeśli chodzi o punkty akcji, bo widzę, że są takie same jak w oryginale? Czy tylko obrażenia i zasięg będą zmienione?

*

OsamodasxD
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Ogłaszam, że do zakończenia tworzenia map pozostało mi raptem 45/225 sektorów :) Potem zabieram się za ostateczne dopieszczenie kodu, zmiany niektórych grafik STI i statystyk postaci.

Odpowiedzi na pytania:

-Dźwięki z JA 2,5: jeżeli odnajdę płytę z moją kopią to jak najbardziej przeniosę dźwięki na wasze życzenie :P A jeżeli nie znajdę to specjalnie ściągnę 2,5 aby je zmienić.

-Punkty akcji nie zostaną zmienione, jedynie wagi niektórych przedmiotów

-Przeciwnicy będą trudni a nawet bardzo trudni do pokonania w zależności od wagi sektora - czyli czy atakujemy kopalnię, bazę rakietową, więzienia itp. Umieściłem również 4 tzw posterunki na drogach :) Co do zadań pobocznych - nic szczególnego nie dorabiałem. 99% NPC pozostało, wprowadziłem tylko zmiany co do niektórych sytuacji itp.

*

Marius123404
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

nie dałoby się przenieść misji zabytkowy moździerz? :-D

*
OsamodasxD
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

musiałbym dobrze zapoznać się z kodem JA2,5 i dopiero poprzenosić odpowiednie fragmenty do źródła Ja2 a to trochę czasu by mi zajęło... :P Na razie wolę nie dowalać dodatków do przerobionego źródła... po prostu boję się że wszystko się posypie a za daleko już zaszedłem :)
Ale nie martw się, niedługo dostaniecie do zwiedzenia nowy świat, który powinien wystarczyć wam na parę ładnych godzin - jak nie więcej :P

*

Ripper
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Co do dźwięków, to ja jeszcze zaproponowałem by dodać bronie z JA 2,5 i dodatkowo dźwięki :P

*

Svean
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Jeśli chodzi o "powrót" starego JA2 to myślałem że chodzi o coś w stylu projektu JA2 Straciatella - biorąc pod uwagę że dzięki temu można odpalić już "starego" Jaggeda na "nowym" Androidzie (tablety & fony) to rzeczywiście byłoby to "coś".

A tu jest po prostu nowy (kolejny) mod, z nową mapą i innymi statami broni, którego cechą wyróżniającą jest to, że "nie ciągnie wózka" v.1.13 tylko idzie obok.
W takim wypadku przypominają mi się Legion (2), Renegade Republic czy parę innych, które jako jedne z nielicznych w ogóle doczekały się wydania. Mimo ciekawej fabuły były trapione masą błędów i utknęły gdzieś w fazie beta (choć stabilność czasami nie odpowiadała fazie alpha) i tak naprawdę w którymś momencie wszyscy (z autorem włącznie) o nich zapomnieli.

Nie chciałbym zniechęcać autora i potencjalnych graczy, ale jak dla mnie to ciekawszym rozwiązaniem byłoby jakieś modułowe zbudowanie nowej ciekawej fabuły na bazie v.1.13 (+ew. sektory) z ew. możliwością wyłączenia ręcznego funkcjonalności 1.13 jeśli kogoś np. mierzi ilość broni czy ich rozbudowane statystyki (XMLEditor... rulez :)). A v1.13 w wersji stabilnej jest dużo stabilniejsze od oryginalnego JA2.

*

lost
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Przedmówca ma tak bardzo racje :)
Fajnie byłoby przestać w końcu gonić tą biedną królową i postrzelać z jakieś innej okazji :)

*

OsamodasxD
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Wiadomość z edytora map:

Cytuj:
DEBUG: Schedule data has just been corrupted. Don't save, don't quit, get Kris! If he's not here, save the map using a temp filename and document everything you just did, especially your last action!

Tak to jest jak człowiek chce dobrze i dać LAW do zdobycia HAHAHAHA :D Szkoda tylko, że cały sektor poszedł się jeba....

P.S. Pozostało mi jedynie 14 sektorów - niestety te najdłuższe :)

*

Ripper
Starszy sierżant
Starszy sierżant

A podziemia, będzie ich więcej ? jakieś tajne WIELKIE bazy podziemne, bo w JA2 to mało tego było :P

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna