Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę   1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Starchris
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Przy okazji tworzenia moda JA2 Revenge of the Fallen można by powiedzieć, że tworzą się wręcz samoistnie inne małe mody, które można wyodrębnić i stworzyć z nich samodzielne modyfikacje. Jedną z nich jest właśnie niniejsza modyfikacja.

Jest to stare dobre Jagged Alliance 2 Unfinished Business ale z dwoma ulepszeniami. Pierwsze ulepszenie to wyższa rozdzielczość w postaci 800x600, a drugie ulepszenie to opcja drops all items, dzięki której pokonani przeciwnicy pozostawią po sobie wszystkie posiadane przez siebie bronie przedmioty. Nie wiem czy stety czy niestety ale opcja ta jest wdrożona z urzędu w tego moda i nie można jej wyłączyć. Również myślę, że fajnym dodatkiem jest opcja, która sprawia, że z momentem zabicia przeciwnika wszystkie jego przedmioty są od razu umieszczane w inwentarzu sektora co sprawia, że nie musimy podbiegać do każdego pokonanego wroga i odkrywać przedmioty pozostawione przez naszego oponenta.

Jesto pierwsza wersja tego moda i nie do końca wszystko poprawnie jest wyświetlane ale z upływem czasu zostanie to wszystko poprawione. Najważniejsze jest jednak to, że jest to wersja jak najbardziej stabilna i można śmiało w nią grać i na nowo przeżyć przygodę w państwie o nazwie Tracona.

Do modyfikacji dołączyłem kod źródłowy, z którego powstał ten projekt. Jeżeli ktoś będzie chciał go rozwijać we własnym kierunku to nie będzie miał ku temu żadnych przeszkód.

JA2 UB 800x600 + Drops All Items

*

hasan_talib
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

A byłaby możliwość, żebyś stworzył takiego moda także do zwykłego Jagged Alliance 2? Albo lepiej, nakładkę, którą można zainstalować na każdą wersję i modyfikację? :-P

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

hasan_talib pisze:
A byłaby możliwość, żebyś stworzył takiego moda także do zwykłego Jagged Alliance 2?

Taki mod już istnieje i jest on w naszym dziale Download

JA2 800x600 + Drops All Items

hasan_talib pisze:
Albo lepiej, nakładkę, którą można zainstalować na każdą wersję i modyfikację?

To jest nie możliwe. Żeby to wykonać musiałbym mieć kod źródłowy do każdej modyfikacji jaka powstała, a to jest wręcz nie możliwe. Poza tym, żeby coś takiego wykonać to musiałbym mieć umiejętności programistyczne z najwyższej półki, a ja co dopiero zaczynam zaczynać dlatego to również jest nie możliwe. Na koniec pozostaje kwestia czasu aby go mieć na wykonanie. Myślę, że z ponad rok lub dwa musiałbym mieć, żeby to wykonać (oczywiście przy założeniu, że spełniona jest pierwsza i druga przesłanka, a nie jest) dlatego to też jest absolutnie dla mnie niemożliwe do wykonania.

*

Perry
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży

Starchris pisze:
Do modyfikacji dołączyłem kod źródłowy, z którego powstał ten projekt. Jeżeli ktoś będzie chciał go rozwijać we własnym kierunku to nie będzie miał ku temu żadnych przeszkód.

Najpierw trzeba mieć program do kompilacji takiego kodu, program, który działa.. Działa, nie robi problemów i jest w stanie zainstalować się poprawnie, nie wspominając o wypakowywaniu..

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Perry pisze:
Starchris pisze:

Najpierw trzeba mieć program do kompilacji takiego kodu, program, który działa.. Działa, nie robi problemów i jest w stanie zainstalować się poprawnie, nie wspominając o wypakowywaniu..

Hehehe :D Po problemach o jakich pisałeś ostatnio, sarkazm jest uzasadniony.

*

Perry
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży

micand1989 pisze:
Hehehe Po problemach o jakich pisałeś ostatnio, sarkazm jest uzasadniony.

No niestety, sarkazm, ale smutny, bo już dawno pracowałbym nad moim modem, gdyby nie podstawowe problemy z kompatybilnością tego programu...

Ostatnio zmieniony 01 lis 2011 15:11 przez Perry, łącznie zmieniany 1 raz

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Perry pisze:
No niestety, sarkazm, ale smutny, bo już dawno pracowałbym nad moim modem, gdyby nie podstawowe problemy z kompatybilnością tego programu...

A skąd wiesz, że Visual Studio NET 2003 sprawi Ci takie same problemy. To jest całkowicie inny program niż Visual ++ 1998. Do JA2 UB trzeba własnie wersji z 2003 roku. Ale jeśli znowu zamierzałbyś go instalować tak jak wersję z 1998 roku to daruj sobie bo szkoda przede wszystkim Twoich nerwów.

Uprzedzają prawdopodobne Twoje następne pytanie od razu mówię, że wersja z 2003 roku jest dostępna już tylko i wyłącznie u Jacka Sparrowa.

*

Perry
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży

Starchris pisze:
Ale jeśli znowu zamierzałbyś go instalować tak jak wersję z 1998 roku to daruj sobie bo szkoda przede wszystkim Twoich nerwów.

Zrobiłem wszystko, żebym miał tak jak Ty, niestety nie udało się...

Starchris pisze:
Uprzedzają prawdopodobne Twoje następne pytanie od razu mówię, że wersja z 2003 roku jest dostępna już tylko i wyłącznie u Jacka Sparrowa

Na razie chcę ochłonąć po wrażeniach z VS 1998... Także nie mam póki co nerwów, bawić się w szukanie aplikacji do programu po zainstalowaniu, kiedy jest ona dostępna już po wypakowaniu...

Ostatnio zmieniony 02 lis 2011 16:34 przez Perry, łącznie zmieniany 1 raz

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Cytuj:
Ostatnio do naszego Downloadu zawitała kolejna modyfikacja stworzona przez Starchrisa. Tym razem jest to stare dobre Jagged Alliance 2 Unfinished Businessale wykonane w nowej oprawie graficznej, z opcją drop all items, dzięki której pokonani przeciwnicy pozostawią po sobie wszystkie swoje bronie i przedmioty oraz z możliwością wyboru wszystkich standardowych i niestandardowych rozdzielczości łącznie z High Definition (1920x1080) oraz Ultra High Definition (7680x4320). Łączna ilość wszystkich rozdzielczości do wyboru wynosi dwadzieścia trzy.

Przykładowe screeny pochodzą z jednego z sektorów miasta Varrez. Poniżej są cztery zdjęcia wykonane w następujących rozdzielczościach. Zaczynając od lewej: 320x240, 640x480, 800x600, oraz 1024x768.

Z kolei poniższe cztery zdjęcia zostały wykonane w o wiele wyższych rozdzielczościach. Zaczynając od lewej strony możemy przeglądać zdjęcia w następujących wymiarach: 1280x720, 1366x768, 1680x1050 oraz HD 1920x1080.

Niestety możliwości techniczne mojego sprzętu kończą się na rozdzielczości High Definition. Gdyby jednak ktoś z Was był w posiadaniu sprzętu, który był by w stanie wyświetlić rozdzielczość wyższą niż HD to mam gorącą prośbę do wszystkich. Gdyby ktoś miał okazję do wykonania takiego screena to bardzo bym prosił o wrzucenie go na nasze forum. Najwyższa rozdzielczość czyli Ultra High Definition praktycznie na chwilę obecną jest dostępna tylko w Japonii ponieważ to ten kraj jest kolebką tej nowej technologii.

Jest to pierwsza wersja tej modyfikacji więc nie wszystko jeszcze do końca prawidłowo się wyświetla ale oczywiście zostanie to z czasem poprawione. Natomiast najważniejszą rzeczą jest to, że jest to jak najbardziej stabilna wersja, która nie powinna sprawiać żadnych problemów. Bardzo gorąco zachęcam i zapraszam do przeżycia jeszcze raz fantastycznej przygody w państwie o nazwie Tracona.

Pierwsza aktualizacja tej modyfikacji przyniosła ze sobą parę poprawek i wszystkie możliwe rozdzielczości do wyboru.

JA2 Unfinished Business w High Definition

Możliwe do wyboru rozdzielczości to:

320x240
640x480
800x600
1024x600
1024x768
1280x720
1280x800
1280x1024
1366x768
1400x1050
1440x900
1600x1024
1600x900
1600x1200
1680x1050
1920x1080 - High Definition
1920x1200
2048x1152
2048x1536
2560x1600 - Cały obraz sektora
2560x2048
5760x1080 - Bardzo modne w ostatnim czasie jest połączenie trzech monitorów HD w jeden obraz.
7680x4320 - Ultra High Definition

*

SaviolaMaster
Plutonowy
Plutonowy

Spory wybór, chyba troszkę wyprzedziłeś, 7680x4320, heh ja mam max 1366x768.

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

o lol :) ale jaja :D Na największej to pewnie cały sektor się mieści na ekranie.

1024x768 to już była awangarda...

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Da się to połączyć z Shady Job? Albo raczej, czy mógłbyś zrobić takie coś dla Shady Job?

*
Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Musiałbym mieć kod źródłowy do Shady Job, a to jest raczej niemożliwe do uzyskania ale i tak niczego nie gwarantuje. Najlepiej i najprościej się modyfikuje czysty kod źródłowy, natomiast kod źródłowy z modyfikacji to może być zupełnie inna bajka.

*

Perry
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży

Jaahquubel pisze:
Da się to połączyć z Shady Job? Albo raczej, czy mógłbyś zrobić takie coś dla Shady Job

Da się na bank połączyć z CE... Bo to ten sam kod źródłowy co zwykłe UB..

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Perry pisze:
Da się na bank połączyć z CE... Bo to ten sam kod źródłowy co zwykłe UB..

Shady Job odpala się osobnym plikiem .exe, więc chyba nie.

@Starchris
Po co w paczce z modem są mapy?
Czy wgranie tego moda powoduje zmianę języka jakiegokolwiek elementu gry na angielski?

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2  Następna