Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 106 ]  Przejdź na stronę   1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna
Autor Wiadomość
lukasamd
Post : 30 gru 2007 10:45
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


Sporo osób chyba wie, iż wczoraj JACenter nie funkcjonowało. Ze sporym trudem udało się jednak serwis pod wieczór uruchomić. Wszystko to jest spowodowane poważnymi problemami z serwerem, teraz serwis jest na serwie awaryjnym więc proszę się nie denerwować jeżeli coś nie działa.

Do odwołania nie działa musicbox i download.


*
  WWW
Wigen
Post : 30 gru 2007 17:08
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan
  • Posty: 1292
  • Dołączył: 30.01.2007
  • Skąd: Warszawa


Właśnie. Dziś rano tez miałem problem z dostaniem się na stronę. Myślę że problem szybko zostanie naprawiony.


*
 
lukasamd
Post : 02 sty 2008 16:43
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


Dzisiaj / jutro wracamy na stary serwer ;) Przez pewien czas forum ani strona nie będą dostępne przez jakieś pół dnia.


*
  WWW
Wigen
Post : 10 lut 2008 20:35
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan
  • Posty: 1292
  • Dołączył: 30.01.2007
  • Skąd: Warszawa


Jakoś dzisiaj przez cały dzień miałem problem z dostaniem się na stronę. Udało mi się dopiero dzisiaj wieczorem. Mieliście jakieś problemy?


*
 
Pavcio
Post : 10 lut 2008 20:39
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant
  • Posty: 252
  • Dołączył: 17.07.2007


Potwierdzam, u mnie też kicha była.


*
 
lukasamd
Post : 11 lut 2008 09:30
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


Zwicha serwera MySQL u naszego hostingodawcy, no niestety ale zdarza się... grunt że jeszcze wieczorem było już ok.


*
  WWW
lukasamd
Post : 28 lut 2008 14:00
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


Wczoraj nasz hosting zaliczył kolejny problem z bazami danych MySQL - w efekcie strona nie działała przez cały wczorajszy i dzień i noc a także utracone zostały dane z najbliższych 2-3 dni (co widać po postach na forum czy braku newsa o JA3).

Hosting nieco kosztował ale po wykupieniu przez domenomania.pl pady zdarzają się często, Premislaus pisał do mnie na gg że w nocy zdarzają się problemy (DEBUG MODE przy pisaniu wiadomości na forum).

Mam więc pytanie do wszystkich użytkowników - co wolicie, możemy przenieść JACenter na serwer sponsorowany, strony chodzą na nim bardzo ładnie ALE będą spore reklamy na górze strony i forum (kto ma dodatki je blokujące takie jak Adblock Plus nawet ich nie zobaczy), znikną jednak problemy ze stabilnością a nasze możliwości transferowe będą praktycznie nieograniczone.


*
  WWW
Premislaus
Post : 28 lut 2008 14:07
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 291
  • Dołączył: 14.02.2008
  • Skąd: zachodnia Małopolska


Hmm, a czy reklamy są obowiązkowe na takim hostingu? Może zamiast reklam będziemy się składać? Rozumiem, że w zamian za reklamy hosting będzie za darmo, albo po kosztach utrzymania nam zaoferowany? A nie myśleliście nad kolektywem gram.pl? Albo pójść na odyńca do Topware by hostowali JAC na swoich serwerach, wszak mają patronat ;-)? Jedynie co wam mogę powiedzieć to, żebyście nie brali hostingu z nazwa.pl. Lecą sobie w kluki i wiele osób miało z nimi problemy.

Tu jest jeden z nich opisany: http://www.wastelands-interactive.com/v ... .php?t=269

_________________
„Myśl, że państwo jest potrzebne do tworzenia prawa, jest tak samo mitem jak to, że jest potrzebne do dostarczania usług pocztowych lub policyjnych.”

prof. Murray Newton Rothbard


Ostatnio zmieniony 28 lut 2008 14:09 przez Premislaus, łącznie zmieniany 3 razy

*
  WWW
Wigen
Post : 28 lut 2008 14:09
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan
  • Posty: 1292
  • Dołączył: 30.01.2007
  • Skąd: Warszawa


No mozna przenieść na inny serwer skoro na domenomani są problemy z bazą danych.
Jeśli serwer sponsorowany chodzi bardzo ładnie to czemu by nie skorzystać. Jestem za.


*
 
lukasamd
Post : 28 lut 2008 14:11
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


Hosting sponsorowany to xgame.pl - wjedźcie na ich stronę a tam macie odnośniki to przykładowych stron które sponsorują...

@Premislaus - łatwo powiedzieć gorzej z wykonaniem, dobry hosting dla JAC to ~400zł / rok. Ktoś chętny dać? No właśnie.


Ostatnio zmieniony 03 kwie 2009 23:45 przez lukasamd, łącznie zmieniany 1 raz

*
  WWW
momo78
Post : 28 lut 2008 14:19
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan
  • Posty: 1415
  • Dołączył: 05.11.2007
  • Skąd: Sromowce Wyżne - tak i jestem dumny


Problemy DEBUG MODE się zdażają mi bardzo często(ale Lukas wie o tym)
Jesli kłopoty się skonczą to mozna przeniesc na inny

_________________
I'm afraid.
I'm afraid, Dave.
Dave, my mind is going. I can feel it.
I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.


*
 
Premislaus
Post : 28 lut 2008 14:38
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 291
  • Dołączył: 14.02.2008
  • Skąd: zachodnia Małopolska


Wiem, że na eufi jest grupa użytkowników z rangą sponsor. Oni dobrowolnie wpłacają kasę na forum, hmm mimo tego od niedawna są tam reklamy. Ale oni prócz hostingu opłacają jeszcze licencje za skrypt, chyba vbulletin. Gdyby 10 osób miało opłacać forum to by wyszło 40 zł na łebka.

Pozdrawiam!

_________________
„Myśl, że państwo jest potrzebne do tworzenia prawa, jest tak samo mitem jak to, że jest potrzebne do dostarczania usług pocztowych lub policyjnych.”

prof. Murray Newton Rothbard


*
  WWW
Len
Post : 28 lut 2008 15:27
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 4003
  • Dołączył: 02.06.2006


Premislaus pisze:
A nie myśleliście nad kolektywem gram.pl? Albo pójść na odyńca do Topware by hostowali JAC na swoich serwerach, wszak mają patronat ;-) ?

Myśleliśmy i rozmowy trwały 2 miesiące, doszło nawet do podpisania umowy, założenia odpowiedniego serwera i domeny http://www.jacenter.gram.pl ale umowa została w ostatniej chwili zerwana przez nas samych. Nie będę tłumaczył dlaczego, zwyczajnie doszło do nieporozumienia. Ale plus tego jest taki, że współpracujemy z Gram.pl :)

_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
lukasamd
Post : 28 lut 2008 15:51
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


@Premislaus: Teraz, kiedy już wiadomo że to nie wypaliło i przez przypadek o tym napisałeś można to ujawnić ;) A co do 10zł, znając życie dla 99% ludzi to będzie za dużo...


*
  WWW
lukasamd
Post : 01 mar 2008 09:30
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


Od przedwczorajszego wieczora JAC stoi na serwerze xgame.pl, na stornie są już reklamy (jak ktoś nie chce ich widzieć to proszę zainstalować Firefoxa i dodatek Adblock Plus).

Piszcie co sądzicie o szybkości działania serwisu - wolno chodzi czy śmiga, jeżeli macie jakieś problemy (np. z DEBUG MODE) to należy to jak najszybciej zgłosić ;)


*
  WWW
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna


cron