Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Jaahquubel
Post : 09 cze 2010 16:03
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan
  • Posty: 1126
  • Dołączył: 28.05.2007
  • Skąd: Z Trakony


Cytuj:
Co tak słabo?

Jak się nie było można zalogować przez prawie 2 dni, to czego innego można się spodziewać?

// lukasamd:
Wydzielone z IV Edycji Pucharu Najemnika


*
  WWW
lukasamd
Post : 09 cze 2010 17:28
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


Jaahquubel pisze:
Jak się nie było można zalogować przez prawie 2 dni, to czego innego można się spodziewać?


U mnie łącznie nie działało jakieś 5-6 minut :)
Wystarczyło odświeżyć DNS, no chyba że się używa TPsowskich, w ich wypadku propagacja trwała "nieco" dłużej.


*
  WWW
Jaahquubel
Post : 10 cze 2010 05:36
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan
  • Posty: 1126
  • Dołączył: 28.05.2007
  • Skąd: Z Trakony


lukasamd pisze:
U mnie łącznie nie działało jakieś 5-6 minut Wystarczyło odświeżyć DNS, no chyba że się używa TPsowskich, w ich wypadku propagacja trwała "nieco" dłużej.

Wchodziłem z własnego kompa domowego, z komórfona i z jeszcze jednego kompa, na innym łączu, niż moje domowe. I wysyłało mnie na drzewo. A najśmieszniejsze jest to, że jednocześnie dostawałem maile z powiadomieniami o nowych postach, które dodawała Olinka.


*
  WWW
lukasamd
Post : 10 cze 2010 06:17
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


To, że otrzymywałeś powiadomienia nie jest niczym niezwykłym - w tym samym czasie u innych użytkowników, używających inny serwerów nazw (DNS), JACenter mogło już działać w pełni prawidłowo, tzn. z odpowiedniego serwera i adresu IP.
Podczas takich przeprowadzek zawsze zostawiam na starym serwerze komunikat, a na nowym serwis jest już otwarty, aby po odświeżeniu cache DNS u odwiedzających serwis był dla nich w pełni dostępny. Jeżeli odświeży się ręcznie i korzysta z takich, które są często aktualizowane (np. Google, Comodo), to czas propagacji wynosi do 10 minut.


*
  WWW
Jaahquubel
Post : 10 cze 2010 07:46
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan
  • Posty: 1126
  • Dołączył: 28.05.2007
  • Skąd: Z Trakony


Na Windowsie flushdns nic nie dawał.
Na Linuksie DNS nie jest cache'owany. Reset routera nic nie dał.
Z jakiego DNSa korzysta komórka przy połączeniu EDGE w Erze, nie wiem.


*
  WWW
lukasamd
Post : 10 cze 2010 07:49
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5313
  • Dołączył: 31.05.2006


Na komórkach raczej kiepsko, gdy sprawdzałem na Operze Mini również (bo wtedy dane idą przez ich serwery).
No ale zarzucę listą często aktualizowanych DNSów:

Comodo:

156.154.70.22
156.174.71.22

OpenDNS:
208.67.222.222
208.67.220.220

Google DNS:
8.8.8.8
4.4.4.4


*
  WWW
Nowy temat Odpowiedz w temacie


cron