Jagged Alliance Center - Forum

Dzisiaj jest 22 lis 2017 16:35


Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
snick
Post : 11 mar 2007 15:18
Offline
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy
  • Posty: 686
  • Na JAC od: 17.07.2006
  • Skąd: Zabrze


Mam pewien problem z SOGiem...

Obrazek

Znajduję się tu. Przyleciałem helikopterem do N9. Chciałem iść na dół, ale gra wywalała... Poszedłem w prawo o 2 sektory. I utknąłem. Gdziekolwiek się ruszę, gra wywala. Tzn mogę się najwyżej cofnąć, ale nie wiem, jak wrócić do bazy, bo helikoptery już nie działają...


*
  WWW
snick
Post : 11 mar 2007 17:08
Offline
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy
  • Posty: 686
  • Na JAC od: 17.07.2006
  • Skąd: Zabrze


Hmm... Wydaje mi się, że to może być ten błąd, który występował w JA2,5:UB, przy przechodzeniu z sektora do sektora 2 oddziałami w jednym czasie. Jeśli daloby się jakąś łatkę na to, albo co... Przy przejściu do sektora obok jednym oddziałem, wszystko dziala.

Nie chcę ryzykować z instalacją patcha na zmodyfikowane UB. :P Chyba, że jakiś doświadczony moder powie, że nic mi nie grozi... :P


*
  WWW
Len
Post : 11 mar 2007 17:11
Offline
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 3977
  • Na JAC od: 02.06.2006


Z tego co wiem instalowałem na exeka tego patcha, ale jeśli jednak go nie ma - to raczej nie polecałbym go instalować bo spieprzą ci się statystyki wszystkich przedmiotów i broni. To właśnie cały UB :/

_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
mtl
Post : 11 mar 2007 17:23
Offline
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 954
  • Na JAC od: 12.06.2006



_________________
Obrazek
"There are two kinds of people in the world, my friend.
Those who have a loaded gun and those who dig. You dig!"


*
 
Olinka
Post : 18 gru 2009 01:31
Offline
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 958
  • Na JAC od: 26.08.2008
  • Skąd: A.I.M


moteel pisze:
Na exe z Vietnama PL jest juz zainstalowany ten patch. Wersja exe to 1.01, czyli juz z patchem - http://xs313.xs.to/xs313/07100/ja25vietnamplver.gif

to ja dotarłam do tego miejsca i mam ten sam problem

link nie działa


Czy ktos mógłby mi pomóc?
Co mam zrobic by gra działała w miare poprawnie?
A przynajmniej bym mogła w nia grac dalej?

_________________
Obrazek
Pozdrawiam, Olinka

Moja mała "pasja"
Obrazek


*
 
lukasamd
Post : 18 gru 2009 15:50
Offline
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5294
  • Na JAC od: 31.05.2006


Spróbuj skopiować save, wywal dokładnie całego Jagged'a.
Potem instalacja czystego UB, na to SOG i spolszczenie.

Wgraj save i sprawdź czy działa. Niestety nie mogę nic obiecać w tym wypadku.

_________________
Blog Łukasz Tkacz


*
  WWW
Len
Post : 18 gru 2009 15:52
Offline
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 3977
  • Na JAC od: 02.06.2006


A jeśli całkowita instalacja na nowo nie podziała to spróbuj ponowić, ale tym razem nie instalując spolszczenia. Mówiąc prościej, spróbuj przejść do tych sektorach na angielskiej wersji SOGa.

_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
Olinka
Post : 18 gru 2009 16:37
Offline
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 958
  • Na JAC od: 26.08.2008
  • Skąd: A.I.M


Jak rozumiem mam przetestowac czy w ogóle da sie grac w Vietnam SOG 69?
:)

Zartuje.
Dobra najpierw zrobie jak mówi Lukas a później jak Len.
A później zgłosze sie do A.I.M celem wyjasnienia kto za tym stoi :):):)


Pierwsza opcja odpadła.
Druga chyba nie ma sensu jesli nei mam owego patcha i a z tego co gonzo pisał kiedys wynika jasno ,ze bez tego ani rusz.
Zainstalowałam wszystko od nowa i spróbuje jeszcze raz.

_________________
Obrazek
Pozdrawiam, Olinka

Moja mała "pasja"
Obrazek


*
 
gonzo_68
Post : 20 gru 2009 14:29
Offline
Starszy kapral
Starszy kapral
  • Posty: 114
  • Na JAC od: 17.08.2006


Olinka, o który patch Ci chodzi?
Mam 1.01 PL (ten od zapobiegania wywalaniu do Windy, przy wejściu więcej niż jednego oddziału do wrogiego sektora),
1.01 Eng (po jego wgraniu na polską podstawę, przed instalacją Vietnam SOG'69, nastąpi poprawne wprowadzenie nowych sprzętów i ich opisów z MOD-a, inaczej może być sieczka),
SOG'69 patch1 - poprawia błędy w SOG-u, wprowadza noktowizory i poprawki przy broni i sprzęcie.
Mogę wysłać na maila.


*
 
Len
Post : 21 gru 2009 12:28
Offline
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 3977
  • Na JAC od: 02.06.2006


Instalowanie wszelkich patchy ma sens tylko wtedy, gdy nie mamy w planach instalowania spolszczenia. Sama polonizacja posiada w sobie poprawkę do JA2 UB zapobiegającą wieszaniu się przy przechodzeniu pomiędzy sektorami. Same statystyki broni i przedmiotów zostały ręcznie przeniesione z SOGa do pliku ja2ub.exe w spolszczeniu.

_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
Olinka
Post : 21 gru 2009 21:32
Offline
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 958
  • Na JAC od: 26.08.2008
  • Skąd: A.I.M


gonzo_68 pisze:
Olinka, o który patch Ci chodzi?
Mam 1.01 PL (ten od zapobiegania wywalaniu do Windy, przy wejściu więcej niż jednego oddziału do wrogiego sektora),
1.01 Eng (po jego wgraniu na polską podstawę, przed instalacją Vietnam SOG'69, nastąpi poprawne wprowadzenie nowych sprzętów i ich opisów z MOD-a, inaczej może być sieczka),
SOG'69 patch1 - poprawia błędy w SOG-u, wprowadza noktowizory i poprawki przy broni i sprzęcie.
Mogę wysłać na maila.

gonzo bede zobowiazana bo szczerze mówiac napaliłam sie na tego moda :) i klimat mi sie spodobał.

Fajnie ,ze sie odezwałes :)

na priva podam szczegóły :)

_________________
Obrazek
Pozdrawiam, Olinka

Moja mała "pasja"
Obrazek


*
 
Olinka
Post : 21 gru 2009 21:33
Offline
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 958
  • Na JAC od: 26.08.2008
  • Skąd: A.I.M


Len pisze:
Instalowanie wszelkich patchy ma sens tylko wtedy, gdy nie mamy w planach instalowania spolszczenia. Sama polonizacja posiada w sobie poprawkę do JA2 UB zapobiegającą wieszaniu się przy przechodzeniu pomiędzy sektorami. Same statystyki broni i przedmiotów zostały ręcznie przeniesione z SOGa do pliku ja2ub.exe w spolszczeniu.

Lenku popróbuje wszystkiego.
Nie wiem w sumie czy chodzi o patch z przechodzeniem wiecej niz jednego oddziału bo nei próbowałam.
Zaraz spróbuje.

Zobaczyłam.
I faktycznie gra nie wywala sie kiedy przechodze jednym oddziałem.
Wychodzi na to ,ze nei działa ten patch ze spolszczenia a szkoda.
Moze warto by sie tym zajac :)

Instalowałam gre na kilka sposobów.
Po kolei to było tak:
JA2 -> patch do JA2 -> UB -> Vietnam SOG69 -. Spolszczenie do VSOG69

_________________
Obrazek
Pozdrawiam, Olinka

Moja mała "pasja"
Obrazek


*
 
gonzo_68
Post : 22 gru 2009 09:27
Offline
Starszy kapral
Starszy kapral
  • Posty: 114
  • Na JAC od: 17.08.2006


Po co JA2? Czy chodziło tylko o import postaci? Twórcy zalecają grać świeżymi (start fresh), tak napisano w SOG'69patch1.
Podstawą dla Vietnam SOG'69 jest JA2,5UB.
Kolejność instalacji dla wersji angielskiej MOD-a na polskiej podstawie wygląda tak:
1. JA2,5UB pl
2. Patch do JA2,5UB pl (ten zapobiegający wywalaniu do Windy, jak wchodzimy do wrogiego sektora więcej niż 1 oddziałem)
3. Angielski patch do UB - dzięki niemu sprzęty i opisy będą OK, inaczej będzie sieczka.
4. Vietnam SOG'69
5. Patch SOG'69patch1 - dodaje on noktowizory i coś tam jeszcze, poprawia różne błędy, poniżej spis po angielsku
This patch contains:
Problems in sectors B13, H11, H15, I11, I13, J15, M11, N9, N11_b1, N12, N13, O11, P9 fixed
Missing speech files for Sarge, Bullock, Spooky, and Hannigan have been fixed
Many improvements to the weapons and item list
Added Starlight Scope Goggles for nightops
Teleport back to Tay Ninh base has been added to An Loc Base sector, 'NVA map' item has been moved
Smoke, gas and stun grenades are now a touch lighter and can be thrown a bit farther and more accurately
40mm grenades slightly beefed up, a bit more worthwhile than the handgrenade now
VC armor/guardianvest bug accounted for. Endgame enemies now have their intended armour strength
Jeśli odwiedziłaś wcześniej sektory, które poprawiono, może trzeba będzie zacząć grę od nowa.
Grać należy postaciami z UB (start fresh), nie importować z JA2, mieć włączoną opcję mnóstwo broni - tons of guns ON.
Jest też drugi patch (pisali o nim na BPF), ale mnie wystarczał pierwszy do SOG'a.
No i dodatek Jonas Edition, który obniża poziom trudności gry: więcej postaci do rekrutacji, więcej kasy w sektorach.


*
 
Olinka
Post : 22 gru 2009 13:50
Offline
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 958
  • Na JAC od: 26.08.2008
  • Skąd: A.I.M


Nie mam angielskich wersji.
Mam polskie.
Do tej pory byłam przekonana, że JA 2,5 UB musi byc instalowane na JA2, a ze oczywiscie chciałam grac dalej IMPem o niezłych juz statach to chyba oczywiste :):):)

napisałam wyzej co mam i jak instalowałam.
Tak, w tej chwili UB instalowałam na czyste JA2.
Wklejajac savy z poprzedniej instalki nadal nie moge przejsc wiecej niz jednym oddziałem do kolejnego sektora tam gdzies na dole.
Jednym oddziałem moge.
Da sie grac ale pytamie czy to tylko ten bug czy cos jeszcze sie za tym kryje.

_________________
Obrazek
Pozdrawiam, Olinka

Moja mała "pasja"
Obrazek


*
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie

Przejdź do:  

Dzisiaj jest 22 lis 2017 16:35


Podobne tematy
 Tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Patche i nie tylko

Wyświetl najnowszy post

 


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników