Jagged Alliance Center - Forum

Dzisiaj jest 22 lis 2017 16:42


Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę   1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Fireox
Post : 27 gru 2006 14:34
Offline
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 201
  • Na JAC od: 04.06.2006
  • Skąd: Zamość


Kurna zawsze mam taki problem z zainstalowaniem Sog'a...instaluje go na wersje Ubka tego z Golda niby powinnien działać a nie działa..wybieram kampanie Vietnam Sog przecjhodze do gry a tu dalej samo UB nie Vietnam
co się dzieje co muszę zrobić żeby to naprawić ?


Ostatnio zmieniony 10 kwie 2009 14:25 przez Fireox, łącznie zmieniany 2 razy

*
 
Len
Post : 28 gru 2006 18:38
Offline
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 3977
  • Na JAC od: 02.06.2006


Niestety musisz poczekać, wczoraj ani dziś nie miałem czasu. Poczekaj do jutra, wszystko napiszę oczywiście w nowym poście ten usuwajac abyś nie zapomniał ;)

_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
Fireox
Post : 02 sty 2007 00:07
Offline
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 201
  • Na JAC od: 04.06.2006
  • Skąd: Zamość


i jak odpisze ktoś ?
zależy mi na czasie (teraz to nawet bardzo zależy...)


*
 
Len
Post : 02 sty 2007 01:18
Offline
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 3977
  • Na JAC od: 02.06.2006


Ah, sorki, zupełnie zapomniałem, mogłeś przypomnieć na Gg :)

Spróbuj zrobić tak:
- Zainstaluj JA2UB
- Zainstaluj patch do wersji PL
- Patch do wersji US
- Modyfikację Vietnam SOG '69
- Zainstaluj oba patche do Vietnama

U mnie tak działało, a patche do Vietnama wysyłam ci na pocztę.

_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
Fireox
Post : 02 sty 2007 16:41
Offline
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 201
  • Na JAC od: 04.06.2006
  • Skąd: Zamość


Robie tak jak mówisz tzn
-Instaluje UB (tą z Golda)
-Instaluje modyfikacje
-Instaluje Pathe do Vietnama
i dalej nie działa :/


*
 
gonzo_68
Post : 02 sty 2007 18:17
Offline
Starszy kapral
Starszy kapral
  • Posty: 114
  • Na JAC od: 17.08.2006


Wersja Gold może nie być najlepszym rozwiązaniem. Ja grałem w SOG-a na starszej i było OK.
Także Rosjanie odradzają instalowanie ich MOD-a Shady Job na wersję Gold.


*
 
lukasamd
Post : 02 sty 2007 18:24
Offline
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5294
  • Na JAC od: 31.05.2006


Ja instalowałem SOGa na zwykłym JA2,5UB PL z CDA i też mi dobrze działało :> Nie miałem żadnych problemów.

_________________
Blog Łukasz Tkacz


*
  WWW
emanuel
Post : 02 maja 2007 10:29
Offline
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 209
  • Na JAC od: 29.04.2007
  • Skąd: Warszawa/Zabrze


działać mi działa, ale na pierwszym screene z helikopterem rzekomo miał być śnieg a nie było - za to był w następnym sektorze...

no i nadal nie wiem czy mam wszystkie łatki, skoro amunicja mi nie pasuje do karabinów mimo że ją dopiero co wyjąłem z tej broni... :D

_________________
interiesno o czem dumajet kamandir... ;)
Obrazek
Obrazek


*
  WWW
Len
Post : 02 maja 2007 10:56
Offline
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 3977
  • Na JAC od: 02.06.2006


Eee... a na pewno masz wybranego SOGa w pliku Set JA2UB Campaign.exe? No i czy grasz ze spolszczeniem? Bo objawy, które podałeś są typowe dla wersji angielskiej.

_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
emanuel
Post : 02 maja 2007 11:09
Offline
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 209
  • Na JAC od: 29.04.2007
  • Skąd: Warszawa/Zabrze


teraz ci nie powiem bo wywaliłem i instaluję od nowa

chcę zrobić tak

1. stawiam polskiego 2.5 UB - już zainstalowane
2. mam jakąś łatkę do 2.5 ub polską - ja25ub_pl_patch_01.exe (bo w innym temacie ktoś kazał najpierw stawiać polską łatkę potem angielską)
3. mam też coś takiego - JA2UB_EnglishPatch101.exe jak rozumiem to jest angielska łatka
4. postawię SOG vietnam_sog_69.exe
5. postawię polonizację vsog69_pl.exe

ale

mam też jakieś dwie łatki do SOG
6. ja2ub_sog69patch1.exe
7. ja2ub_sog69patch2beta1.exe

i teraz już nie wiem co gdzie kiedy, ale chcę robić w tej kolejności.

_________________
interiesno o czem dumajet kamandir... ;)
Obrazek
Obrazek


*
  WWW
Len
Post : 02 maja 2007 11:13
Offline
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 3977
  • Na JAC od: 02.06.2006


Spolszczenie ma w sobie te dwie łatki do SOGa, które wymienileś na końcu ;)

_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
emanuel
Post : 02 maja 2007 11:15
Offline
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 209
  • Na JAC od: 29.04.2007
  • Skąd: Warszawa/Zabrze


aha. czyli krok 6. i 7. odpada

teraz widzę że ta łatka angielska do 2.5 UB chce mi podmieniać pliki na STARSZE chyba i mniejsze... stawiać ją?

_________________
interiesno o czem dumajet kamandir... ;)
Obrazek
Obrazek


*
  WWW
Len
Post : 02 maja 2007 11:22
Offline
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 3977
  • Na JAC od: 02.06.2006


Tak, zainstaluj ją.

_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
emanuel
Post : 02 maja 2007 11:41
Offline
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 209
  • Na JAC od: 29.04.2007
  • Skąd: Warszawa/Zabrze


tak zrobiłem, ale nie widzę jak narazie żadnej różnicy, a musze wygrać wpierw jakąś bitewkę, żeby zdobyć nową broń i sprawdzić jak to będzie z amunicją...

ale nadal mój IMP twierdzi że na około jest śnieg a to wygląda jak tropik :D

edit:
a więc, dotarłem do planszy na której wcześniej miałem śnieg (który się nie chciał roztopić :D ) i teraz mam piękną junglę, nadto rzekę i chyba jest ok. Muszę jeszcze przetestować czy będą się działy cuda z amunicją..,.

_________________
interiesno o czem dumajet kamandir... ;)
Obrazek
Obrazek


*
  WWW
lukasamd
Post : 02 maja 2007 11:54
Offline
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5294
  • Na JAC od: 31.05.2006


No to u mnie też było - w sumie można to zaliczyć jako błąd w spolszczeniu ;)

Ja zrobiłem tak:

- Instalka JA2,5UB PL
- Instalacja na tym wyżej Vietnama
- Instalacja spolszczenia 1.1 (teraz już mam 1.2)

no i zero problemów... ;)

_________________
Blog Łukasz Tkacz


*
  WWW
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2  Następna

Przejdź do:  

Dzisiaj jest 22 lis 2017 16:42


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników