Jagged Alliance Center - Forum

Dzisiaj jest 22 lis 2017 16:36


Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2
Autor Wiadomość
emanuel
Post : 02 maja 2007 12:11
Offline
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 209
  • Na JAC od: 29.04.2007
  • Skąd: Warszawa/Zabrze


ja mam problemy. mój najemnik dostał na podróż pistolet na wodę chybę :devil:

_________________
interiesno o czem dumajet kamandir... ;)
Obrazek
Obrazek


*
  WWW
emanuel
Post : 17 paź 2009 20:37
Offline
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 209
  • Na JAC od: 29.04.2007
  • Skąd: Warszawa/Zabrze


testuję wersję 1.5 spolszczenia i wiecie co?

mam znowu to samo co dawniej, sieczka ze sprzętem - dokładniej vietnamowych obrazków w ekwipunku, gra potrafi mi się zwiesić podczas zwykłego przekładania przedmiotów w widoku inwentarza sektora itp. itd.

nie wiem czemu. opiszę co robię

instaluję JA 2 z CD-Action (nie pamiętam jaka to była wersja)
instaluję na to JA 2.5 UB (wersja z CD-Project)
instaluję polską łatkę do UB
instaluję angielską łatkę do UB (podmienia mi pliki na starsze)
instaluję Vietnam SOG
instaluję łatkę angielską do SOG sog69patch1
instaluję łatkę angielską sog69patch2beta
instaluję najnowsze spolszczenie (wersja 1.5)

i mam jeden wielki chaos

czy ktoś instalował grę według mojego schematu i mu działało? czy ktoś instalował inaczej i mu zadziałało?

_________________
interiesno o czem dumajet kamandir... ;)
Obrazek
Obrazek


*
  WWW
Len
Post : 17 paź 2009 21:02
Offline
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 3977
  • Na JAC od: 02.06.2006


emanuel pisze:
instaluję JA 2 z CD-Action (nie pamiętam jaka to była wersja)
instaluję na to JA 2.5 UB (wersja z CD-Project)
instaluję polską łatkę do UB
instaluję angielską łatkę do UB (podmienia mi pliki na starsze)
instaluję Vietnam SOG
instaluję łatkę angielską do SOG sog69patch1
instaluję łatkę angielską sog69patch2beta
instaluję najnowsze spolszczenie (wersja 1.5)

i mam jeden wielki chaos

No skoro ty tak to instalujesz to ja się nie dziwię, że masz chaos :] Już ci wiele razy pisałem, że spolszczenia zawiera patche i nie trzeba nic instalować. Jedyne, co musisz zrobić to:
- Zainstalować Jagged Alliance 2: Unfinished Business
- Zainstalować JA2: Vietnam SOG '69
- Zainstalować polonizację w wersji 1.5

Nie wiem czy to pomoże (choć pewnie pomoże uniknąć niektórych problemów) to z pewnością wykluczy wiele możliwości.

_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
Stridingshadow
Post : 17 paź 2009 21:06
Offline
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 2260
  • Na JAC od: 07.03.2009
  • Skąd: Bejrut


A ja w ogóle nie rozumiem dlaczego emanuel instaluje JA2.5 na JA2.
JA 2.5 to standalone mod, nie wymaga wersji podstawowej.

_________________
Obrazek


*
  YIM
emanuel
Post : 17 paź 2009 22:08
Offline
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 209
  • Na JAC od: 29.04.2007
  • Skąd: Warszawa/Zabrze


ostatnie podejście. odinstalowuję, czyszczę rejestr, kasuję foldery. chcę tylko powiedzieć, że tak jak ty piszesz Len też próbowałem, ba od tego zacząłem. nie wiem tylko czemu co jakiś czas jak wracam do tej gry raz się udaje raz nie. raz kiedy się udawało z całą pewnością wgrywałem wszystkie łatki (ale wyskakiwał ten błąd z oddziałami i czasem "magazynki już nie chciały ponownie pasować do broni z której je się wyciągnęło".

skoro JA 2,5 UB jest standalone to i tak to się instaluje gdzie indziej i nie ma wpływu, niemniej mnie się cały czas zdawało że jest to nakładka na JA 2 - mniemam że jesteś na zicher pewny tego co piszesz.

a czemu po zainstalowaniu UB a potem SOG widzę że dane mam w katalogach c:/>Program Files/Sir-Tech/UB oraz c:/>Program Files/Interplay ? Z tego co zauważyłem zawierają one podobne foldery

EDIT: nie pisz posta pod postem, od tego jest opcja edytuj - Stridingshadow

ok, panowie teraz zrobilem tak:

JA 2,5 UB zainstalował się w katalogu Sir-Tech (ścieżka dostępu w poście wyżej)
SOG (ręcznie ustawilem ścieżkę dostępu na Sir-Tech NIE DOMYŚLNE INTERPLAY!!!)
Spolszczenie (tu już samo się domyśliło że ma wybrać folder Sir-Tech)

żadnych łatek i jak na razie mam przynajmniej Vietnamowe ikonki w inwentarzu. pogram sobie teraz trochę i zobaczę, jak tam z bugami w grze ;) jak wiadomo ja tam zawsze coś wyłapię zgodnie z prawem kogoś tam że najlepszym wychwytywaczem błędów w programie są goście ktorzy nie wiedzą jak on działa i do czego służy :diabel:

_________________
interiesno o czem dumajet kamandir... ;)
Obrazek
Obrazek


*
  WWW
Stridingshadow
Post : 18 paź 2009 10:23
Offline
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 2260
  • Na JAC od: 07.03.2009
  • Skąd: Bejrut


emanuel pisze:
skoro JA 2,5 UB jest standalone to i tak to się instaluje gdzie indziej i nie ma wpływu, niemniej mnie się cały czas zdawało że jest to nakładka na JA 2 - mniemam że jesteś na zicher pewny tego co piszesz.

Jestem tego pewien na miliard procent :) znam osoby które nie grały nigdy w JA2 a jedynie w JA2 UB.
Wbrew pozorom JA2 UB ma nieco inny silnik (i nieco lepszy edytor, oraz możliwość definiowania uzbrojenia każdego pojedynczego żołnierza) , dlatego są mody zrobione właśnie pod JA2UB.
Pomimo "JA2" w nazwie, ani UB ani np. Wildfire nie wymagają do działania dwójki.

_________________
Obrazek


*
  YIM
lukasamd
Post : 18 paź 2009 20:31
Offline
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5294
  • Na JAC od: 31.05.2006


emanuel pisze:
JA 2,5 UB zainstalował się w katalogu Sir-Tech (ścieżka dostępu w poście wyżej)
SOG (ręcznie ustawilem ścieżkę dostępu na Sir-Tech NIE DOMYŚLNE INTERPLAY!!!)
Spolszczenie (tu już samo się domyśliło że ma wybrać folder Sir-Tech):


To przedtem instalowałeś UB i SOGa oddzielnie?!
No to jak miało być dobrze, skoro pliki wyposażenia, tekstów i kilku innych dosyć istotnych elementów nie zostały zastąpione przez te, które wprowadzał SOG, tylko przez same spolszczenie? :D

_________________
Blog Łukasz Tkacz


*
  WWW
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2

Przejdź do:  

Dzisiaj jest 22 lis 2017 16:36


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników