Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
kaniak24
Post : 07 mar 2015 13:51
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 1
  • Dołączył: 07.03.2015


Siemanko, już kiedyś zakładałem podobny temat, ale nie potrafiłem go odkopać.

Postaram się opisać najdokładniej o co mi chodzi. Otóż grając dajmy na to w Wildfire na tym najtrudniejszym poziomie, zauważyłem że np. po opuszczeniu Almy i po ponownym zajęciu jej przez wroga, przeciwnicy zajmują dokładnie te same miejsca co przy mojej pierwszej wizycie (np. jeden na dachu, jeden za rogiem, jeden za drzwiami). Dlatego nawet na hardzie, pamiętając pozycję wroga, mogę chodzić na spokojnie moim IMP'em z nożem i wszystkich kosić bez wszczęcia alarmu.
Jedynie ataki dzikich kotów lub wdepnięcie na jakiś przypadkowy oddział poza miastem daje mi jakąś radość z rozgrywki.

Czy jest jakaś łatka, do Wildfire która nie zmienia za bardzo gry ale naprawia ten moim zdaniem błąd? Albo jakaś modyfikacja? Podpowiedzcie mi cokolwiek. Mogę nawet pogrzebać w plikach źródłowych, ale ktoś musi mnie trochę pokierować. :(

Chciałbym żeby ilość wrogów w miastach była losowa, tak samo jak ich rozmieszczenie. I mogliby być ze 2 razy mocniejsi :ok: Tylko tyle.

Przez parę lat zadowalałem się serią JA, jednak z czasem stała się po prostu przewidywalna, co odbiera radość z gry. Finalnie rozwalam Wildfire w pojedynkę, trochę słabo :P


*
 
Ripper
Post : 07 mar 2015 13:57
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 297
  • Dołączył: 24.09.2010


Witaj, niestety to jest rzecz normalna i wkażdej wersji JA2 jest dokładnie tak samo.

Poprostu na mapach jest poustawiane tak że w niektórych punktach MUSZĄ być w nich wrogowie, a jeśli ilość wrogów jest większa niż ustalone na mapie miejsca gdzie zawsze będą wrogowie, wtedy ta nadwyżka wrogów będzie losowa, i niestety łatki na to niema bo to taka mechanika gry jest :P


*
 
M'cin
Post : 07 mar 2015 14:52
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy
  • Posty: 743
  • Dołączył: 18.11.2009


Są ludzie którzy 1.13 na insane klepią w pojedynkę :P Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie spróbowanie któregoś z modów. jeśli chcesz nowości.
Można też spróbować grać bez sejwowania i wczytywania w trakcie, ja mam 4 nieudane podejścia za sobą


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie


cron