Jagged Alliance Center - Forum

Dzisiaj jest 27 cze 2017 02:11


Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Piotr
Post : 20 mar 2017 18:19
Offline
Szeregowy
  • Posty: 2
  • Na JAC od: 20.03.2017


Witam wszystkich.Jestem Piotr i bardzo lubię Jagged Alliance.Miałem zwykłą dwójkę,ale nie przeszedłem jako dziecko.Potem miałem Unfinished Buisness,które prawie ukończyłem,ale coś pod koniec gry się zepsuło.Teraz mam 30 lat i biorę się za Jaggeda na poważnie ;)Kilka dni temu kupiłem na Steam Jagged Alliance Wildfire.Wszystko fajnie,ale jest problem.Gdy wchodzę na teren gdzie jest wróg,np.miasto,to powinno się pojawić okno rozmieszczania najemników,a u mnie tego nie ma.Co zrobić?Radzę sobie na oślep stawiając ich gdzie się da, licząc na dobrą pozycję.


Drugi problem jest taki,że chciałbym ściągnąć moda 1.13 do wildfire,ale czy to możliwe?Z tego,co wyczytałem u was jest to możliwe,ale nie pamiętam teraz gdzie to wyczytałem.

Pozdrawiam :)


*
 
kosciogryz
Post : 20 mar 2017 23:59
Offline
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 14
  • Na JAC od: 28.02.2017


Ta gra ma w sobie coś, że wspomnienia powracają i zarazem chęć ponownej gry w nowej wersji 1.13 :-D

Co do drugiego pytania wejdź proszę na stronie w dział download. Tam po lewej w spis modyfikacji, potem 1.13 główne pliki i wybierz którą wersję chcesz. Grałem w 4870, dalsza stabilna 7609 oferuje więcej opcji. Wedle Twojej woli. Tam znajdziesz 1.13 wildfire w różnych wersjach językowych. W polskiej wersji jest trochę niedoróbek, które mogą Ci drażnić oko.

Prywatnie powiem Ci, że pograłem w kilka wersji 1.13 i bardzo spodobało mi się Arulco Revisited czyli zupełnie nowa mapa i wiele więcej. Tak jak i Ty grałem przed laty w JA2 oraz 2.5UB i Wildfire, to ostanie przypadło mi do gustu. teraz mamy modyfikacje i jest co nadrabiać.

Twoje pytanie odnośnie wejścia w sektory wroga- rozumiem, że nie wyświetla Ci się podgląd ekranu taktycznego przed walką, gdzie możesz rozlokować najemników czy tak?


*
 
Starchris
Post : 21 mar 2017 03:39
Offline
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1863
  • Na JAC od: 25.06.2010


Piotr pisze:
Drugi problem jest taki,że chciałbym ściągnąć moda 1.13 do wildfire,ale czy to możliwe?Z tego,co wyczytałem u was jest to możliwe,ale nie pamiętam teraz gdzie to wyczytałem.

Nie wiem, czy przypadkiem koledze nie chodziło o to, jak zainstalować 1.13 na JA2 Wildfire. Jeśli tak to trzeba przedtem na czyste Wildfire nałożyć nakładkę https://jagged-alliance.pl/plik435/

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Piotr
Post : 21 mar 2017 15:10
Offline
Szeregowy
  • Posty: 2
  • Na JAC od: 20.03.2017


Tak,mam jagged alliance wildfire PL,ale nie wiem jak zainstalować tę nakładkę.Trochę mi wstyd,ale poproszę łopatogicznie wytłumaczyć :)


*
 
Starchris
Post : 21 mar 2017 19:33
Offline
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1863
  • Na JAC od: 25.06.2010


1. Najpierw instalujesz JA2 Wildfire,
2. Potem wszystkie pliki i foldery w tej nakładce kopiujesz i wklejasz do głównego katalogu JA2 Wildfire.
3. Teraz dopiero wybierasz modyfikację i tak samo wszystkie jej pliki i foldery, kopiujesz i wklejasz do głównego katalogu JA2 Wildfire
4. W zależności którą wersję 1.13 wybrałeś, to musisz jeszcze tak samo jak powyżej wrzucić jednego z trzech patchy, które są pod opisem nakładki.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie

Przejdź do:  

Dzisiaj jest 27 cze 2017 02:11


Podobne tematy
 Tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Załączniki Nowy Interfejs dla JA2, JA 2 UB oraz JA2 Wildfire.

Wyświetl najnowszy post

 


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników
cron