Jagged Alliance Center - Forum

Dzisiaj jest 15 lis 2018 08:47


Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 100 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
Jazz
Post : 16 maja 2008 18:25
Offline
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 319
  • Na JAC od: 09.12.2006


@Moteel Na dzień dzisiejszy jest to niewykonalne . Może w przyszłości po wydaniu oficjalnej wersji L2 mógłbym się do tego zabrać , ale nic nie obiecuję.


*
 
Len
Post : 16 maja 2008 18:33
Offline
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 3982
  • Na JAC od: 02.06.2006


lukasamd pisze:
Tego nie można tak traktować, przecież to są zupełnie inne mody, to że jest 1 autor niewiele znaczy.

Idę o zakład, że pisałbyś tak samo gdyby ktoś ocenił w takim sam sposób jak ty np. jakieś spolszczenie IS - jedno mi się nie spodobało to cała grupa jest przekreślona... Niezbyt mądre podejście.

Ale ja nigdzie nie skreślam L2, po prostu stwierdzam, że ze względu na słabą poprzedniczkę, do tej modyfikacji nie podchodzę zbyt podjarany.

_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
adammiak
Post : 25 maja 2008 23:48
Offline
Szeregowy
  • Posty: 1
  • Na JAC od: 25.05.2008


Witam, po skopiowaniu paczki .rar L2beta na zainstalowaną Ja2 v.1.05 pl i odpaleniu gry w obozie i wartowni oraz dalej w pierwszym napotkanym mieście (gdzie jest Chris, Tony i Fatima - NPC-e zamiast nazwisk mają oznaczenie "???" Każda próba podjęcia z nimi rozmowy kończy się "wyrzuceniem" do windows'a. Czy ktoś może mi pomóc zlikwidować tę niedogodność ?

Edit:
Dziękuję za pomoc - wszystko gra.


Ostatnio zmieniony 26 maja 2008 19:44 przez adammiak, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
lukasamd
Post : 26 maja 2008 05:36
Offline
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5295
  • Na JAC od: 31.05.2006


Legion jest modyfikacją pod JA2 1.13 a nie czyste JA2. Najpierw wrzuć na JA2 moda 1.13 a dopiero potem Legiona.

Możesz też od razu pobrać pakiet Legion + JA2 1.13


*
  WWW
mtl
Post : 26 maja 2008 07:50
Offline
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 954
  • Na JAC od: 12.06.2006


adammiak pisze:
Chris, Tony i Fatima - NPC-e zamiast nazwisk mają oznaczenie "???"


Tak ma być - jak jeszcze nie rozmawiałeś z postacią, to jej jeszcze nie znasz (dlatego te ??? zamiast imienia). A jeżeli wywala cię przy próbie rozmowy, to spróbuj przeinstalować grę (zainstaluj JA2 PL, potem ściągnij tą paczkę tak jak mówił Lukas - JA2 1.13 + Legion 2, a następnie zainstaluj także wszystkie poprawki).

_________________
Obrazek
"There are two kinds of people in the world, my friend.
Those who have a loaded gun and those who dig. You dig!"


*
 
Jazz
Post : 28 maja 2008 17:06
Offline
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 319
  • Na JAC od: 09.12.2006


Łatka zmienia modyfikacje z v32 na v33 .

Naprawione bugi oraz zmiany :

v.6
Uwaga: Stare pliki save są niekompatybilne po instalacji łatki v6 . Do konwersji plików save można użyć konwertera, ale bardziej zalecana jest gra od nowa.

- poprawiono zlecenie od Jax'a w sektorze J15
- nowe sektory : H4, N8, N7, M16, A6, A7, A8, A9, A10, I16, J16, K16, L16, N16, O12, O13, O14, O15, O16, P12, P13, P14, P15, P16, B9, B10, J4, J5, J6
- nowe postacie (6) , w tym jedna do rekrutacji i jeden handlarz
- jedno nowe zadanie
- poprawiono parametry Jordana
- przypisanie grup do sektorów
- zmiany na plikach w katalogu TableData
- nowe gangi
- nowa metoda zapisu. Plik save został podzielony na poszczególne plik dat. W przyszłości ułatwi to łatanie modyfikacji .
SavedGames->profil->X->pliki o rozszerzeniu dat
gdzie : X - to numer katalogu
profil - nasz profil


Przypisanie grup do sektorów :

W zwykłym jaggedzie jeśli zaatakowaliśmy grupę kingpina w mieście San Mona (w sektorze C5) ,a następnie wchodząc do sektora D5, grupa kingpina była do nas też wrogo nastawiona przez atak w sektorze C5.

W modyfikacji L2 została dodana możliwość przypisania grup do sektorów .
Czyli możemy spotkać kogoś z grupy „gangster” w sektorze G12 i go zaatakować, a następnie przejść do sektorze F12 gdzie też spotkamy tą samą grupę, ale ona nas nie zaatakuje ponieważ nie wie o ataku w sektorze G12 . Oczywiście nadal występuje taka możliwość, że po ataku na daną grupę w jakimś sektorze to w pozostałych sektorach będzie ona do nas wrogo nastawiona.


Download

Instalacja :

JA2 + L2 + łatka6

Można grać na zapisanym stanie gry , ale najpierw musimy dokonać konwersji z v32 na v33 .


*
 
lukasamd
Post : 29 lip 2008 12:40
Offline
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5295
  • Na JAC od: 31.05.2006


Dziś zacząłem grać w Legiona 2 na wersji z łatką 7 i powiem że gra się naprawdę ciekawie... mapa wygląda elegancko, najemnicy z założonymi maskami gazowymi to też świetna sprawa.

Co do tych masek - znalazłem pewien błąd - kiedy ktoś ma założoną a jesteśmy na ekranie z mapą, mruga oczami które "przechodzą" przez maskę - po prostu grafiki się nakładają co niezbyt ładnie wygląda, podczas gry nie ma takich problemów (nie widać przez maskę oczów najemnika więc nie wiadomo czy mruga czy nie).

Kolejna sprawa - rozmawiałem z kolesiem w obozie a raczej starałem się, napisy przeleciały tak szybko że wyłapałem 1, może 2 słowa. Może to dlatego, że miałem w opcjach wyłączone słuchanie dialogów (ale tak było domyślnie).


*
  WWW
Klepczar
Post : 02 wrz 2008 21:03
Offline
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 150
  • Na JAC od: 25.12.2007
  • Skąd: Pruszków


Odpaliłem Legiona bez łatki 7 - wersje z 1.13

dzisiaj odczucia bardzo miłe szczególnie po niedawnym zawodzie "militia faction tracona" czy jakoś tak...

Maski - pomysł zaj****ty aczkolwiek graficznie słabszy - chwała za te opcję zastępczą z miniaturkami

jutro instaluje łatkę i gram na poważnie, ale wcześniej pytania:

- statystyki najemników - niesamowicie niskie... jest jakas opcja to wyłączająca to obniżenie?
- brakuje mi możliwości grzebania w pliczku tekstowym z opcjami jak w zwykłym 1.13 - ja pomiąłem czy się nie da wcale?

//moteel edit: aczkolwiek, na forum obowiązuje kultura wypowiedzi...


Ostatnio zmieniony 03 wrz 2008 14:10 przez Klepczar, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
lukasamd
Post : 23 lis 2008 00:49
Offline
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5295
  • Na JAC od: 31.05.2006


Dziś pojawiła się nowa wersja modyfikacji oznaczona jako Legion 2 v34. Wbrew numeracji, zmiany są naprawdę spore, oto kilka z nich:

- zintegrowanie JA2 1.13
- zintegrowanie DBB-MOD 907b beta
- dodanie JA2: Multiplayer
- dodanie Enhanced Description Box (rozszerzone, zaawansowane opisy przedmiotów i broni)
- dodanie New Inventory

No ja mogę powiedzieć tylko tyle, iż jeszcze takiego mixa nie widziałem... fakt że nadal beta, ale będę musiał znowu w to zagrać :D


*
  WWW
mtl
Post : 23 lis 2008 02:45
Offline
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 954
  • Na JAC od: 12.06.2006


Modyfikację można już pobrać z naszego serwera ;)

_________________
Obrazek
"There are two kinds of people in the world, my friend.
Those who have a loaded gun and those who dig. You dig!"


*
 
Len
Post : 23 lis 2008 22:23
Offline
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 3982
  • Na JAC od: 02.06.2006


Ja poczekam aż wyjdzie finalna wersja. Wiem jak wyglądają wersje beta i mam niemiłe doświadczenia z RR, która przed publikacją było nadzwyczaj zabugowane. Poza tym, zapisy stanu gry ze starszych wersji nie współpracują z nową wersją, więc jeśli zacząłbym grę to musiałbym trzymać się cały czas tej samej wersji.

Mnie osobiście denerwuje ta moda na wypuszczanie niedokończonych projektów ale cóż zrobić. Ja i tak zaczekam na stabilną wersję.

_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
darekpio
Post : 09 cze 2009 19:28
Offline
Szeregowy
  • Posty: 8
  • Na JAC od: 25.06.2008


co trzeba zrobić aby w tej modyfikacji było pole widzenia ograniczone tylko do kierunku w które patrzy żołnierz, bo u mnie mają pole widzenia w 360 stopniach, a ograniczone pole widzenia uważam za jedno z najlepszych rzeczy które wnosi 1.13


*
 
bladekkk
Post : 23 paź 2009 08:21
Offline
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 23
  • Na JAC od: 18.08.2009


Panowie jak to dokładnie zainstalować


*
 
Stridingshadow
Post : 23 paź 2009 15:13
Offline
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 2260
  • Na JAC od: 07.03.2009
  • Skąd: Bejrut


Na JACenter są recenzje większości dużych modów ;)
W każdej z nich jest napisane co jest podstawą dla moda.
W przypadku Legion 2 podstawą jest v1.13.
Z kolei v1.13 ma za podstawę JA2.
Dlatego żeby pograć w JA2 powinieneś zainstalować JA2 potem v1.13 (+ew. aktualizację z SVN) + Legion 2.

_________________
Obrazek


*
  YIM
bladekkk
Post : 23 paź 2009 16:55
Offline
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 23
  • Na JAC od: 18.08.2009


wyskakuje mi jakiś błąd o co chodzi


Załączniki:
ja.JPG
ja.JPG [ 45.9 KiB | Przeglądany 469 razy ]
*
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Przejdź do:  

Dzisiaj jest 15 lis 2018 08:47


Podobne tematy
 Tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Jak poprawnie zainstalować Legion 2?

[ Przejdź na stronęPrzejdź na stronę: 1, 2, 3, 4 ]

Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Legion 2 v36 a mod DBB-MOD?

Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Załączniki Recenzja modyfikacji Legion 2

Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Rosyjska wersja Legion 2

Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Legion 2- problem.

Wyświetl najnowszy post

 


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników
cron