Jagged Alliance Center - Forum

Dzisiaj jest 15 lis 2018 08:14


Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 100 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
lukasamd
Post : 19 lut 2008 12:40
Offline
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5295
  • Na JAC od: 31.05.2006


Dzisiaj uruchomiłem i... u mnie działa normalnie. Są jednak pewne błędy:

- wywala przy wejściu do raportu rozpoznania (jeżeli nacisnę na plik)
- nie działa Magazyn ani Linki na stronie Legion
- na tej samej stronie po wejściu do Legion 2 mamy opis z Legion 1

Do tego są problemy z niektórymi polskimi znakami (przynajmniej u mnie na JA2 1.05r + 1080 + JA2 1.13 PL).

Niezły smaczek z tym helikopterem, uważam jednak że sektor gdzie gracz ląduje jest "trochę" za mocny jak na początek, ja miałem Trevora i IMP i wyszli oni z tego starcia ledwo żywi... jak na pierwszy sektor kolesie z bardzo dobrymi osłonami i bronią maszynową o sporym zasięgu to trochę za dużo.

W obozie też miałem mały problem i nie wiem czy to normalne - rozmawiam z Alfredem, mówi mi co i jak, pokazuje zdjęcie. Zapisuję grę. Potem wczytuję i jestem już w obozie sam...


*
  WWW
Jazz
Post : 19 lut 2008 13:13
Offline
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 319
  • Na JAC od: 09.12.2006


lukasamd pisze:
- wywala przy wejściu do raportu rozpoznania (jeżeli nacisnę na plik)


Z tym nie mam pojęcia co jest grane bo raz działa a raz nie .

lukasamd pisze:
- nie działa Magazyn ani Linki na stronie Legion


to jest niedokończone . Tego jeszcze niema

lukasamd pisze:
- na tej samej stronie po wejściu do Legion 2 mamy opis z Legion 1


j/w

lukasamd pisze:
Do tego są problemy z niektórymi polskimi znakami (przynajmniej u mnie na JA2 1.05r + 1080 + JA2 1.13 PL).


Jak będą całkiem nowe dialogi to postaram się wszytko poprawić .

lukasamd pisze:
Niezły smaczek z tym helikopterem, uważam jednak że sektor gdzie gracz ląduje jest "trochę" za mocny jak na początek, ja miałem Trevora i IMP i wyszli oni z tego starcia ledwo żywi... jak na pierwszy sektor kolesie z bardzo dobrymi osłonami i bronią maszynową o sporym zasięgu to trochę za dużo.


ok, naniosę poprawki na te sektory , ale problem też leży w tym całym wsparciu , które jest dodane do v1.13 .

lukasamd pisze:
W obozie też miałem mały problem i nie wiem czy to normalne - rozmawiam z Alfredem, mówi mi co i jak, pokazuje zdjęcie. Zapisuję grę. Potem wczytuję i jestem już w obozie sam...


Muszę to sprawdzić bo nie tylko Ty masz ten problem

Dzięki za wyłapane bugi


*
 
mtl
Post : 19 lut 2008 15:20
Offline
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 954
  • Na JAC od: 12.06.2006


IMO lepiej jest wyłączyć w ini posiłki wroga w sektorach, które nie są miastami - poza tym, że to trochę dziwne (normalnie przejście takiego sektora to od 1h do 1h 45min, wrogowie pojawiają się jak by pokonali tą drogę w 5min) to trochę zawyża poziom - w obozie wrogowie pojawili się z zachodu i wytłukli prawie wszystkich - oprócz moich ludzi przy życiu pozostało jeszcze dwóch ludzi z ekipy Alfreda (on sam nie miał tyle szczęścia - niestety load...).

_________________
Obrazek
"There are two kinds of people in the world, my friend.
Those who have a loaded gun and those who dig. You dig!"


*
 
lukasamd
Post : 19 lut 2008 15:32
Offline
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5295
  • Na JAC od: 31.05.2006


?
U mnie sam obóz nie został nawet zaatakowany, po prostu wysiadłem 2 sektory przed nim (pilot helikoptera nie chciał bliżej :P)


*
  WWW
mtl
Post : 19 lut 2008 16:56
Offline
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 954
  • Na JAC od: 12.06.2006


Losowy sektor początkowy :P

_________________
Obrazek
"There are two kinds of people in the world, my friend.
Those who have a loaded gun and those who dig. You dig!"


*
 
lukasamd
Post : 19 lut 2008 17:30
Offline
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5295
  • Na JAC od: 31.05.2006


Kolejny błąd - kiedy Jordan coś mówi pojawiają się prostokąty na jego ustach, próbowałem zrobić screena ale jakoś wtedy ich nie było..


*
  WWW
Bartek0511
Post : 26 kwie 2008 15:57
Offline
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik
  • Posty: 1043
  • Na JAC od: 11.07.2006


Nie rozumiem czemu Jazz tego tu nie napisał no ale dobra.
No więc wyszły dwa patche do L2.

1. (czytaty z LA)

Naprawione bugi oraz zmiany :

v.1
- zmiana nazwy sektora K8 z pustynia na wartownia
- zmiana nazwy sektora i8 z rakiety z-p na dom
- usunięto 100 sztuk jednego przedmiotu niektórym najemnikom
- naprawiono podróż z sektora n10 do o10
- naprawiono wygląd twarzy księdza Jordana (tylko tą po rekrutacji)
- poprawki w niektórych dialogach (prace nad dialogami cały czas trwają)
- nowy plik faces_small.ini . Plik służy do przechowywania informacji o małych twarzach (po rekrutacji)
- poprawki w pliku MovementCosts.xml
- poprawki w pliku Cities.xml
- poprawki w pliku 060.NPC , 121.NPC 066.NPC
- usunięto zaznaczony kościół na mapie
- usunięto zaznaczony dom na mapie
- naprawiono podróż między sektorami j14 <-> j15 <-> i15
- poprawiono błąd z pobieraniem informacji z pliku jednostki.ini
- poprawka ekranu wczytywania dla sektora początkowego
- poprawki w profilach przechowywanych w plikach ini
- drobne poprawki w kodzie gry

Bugi nienaprawione:

- w sektorze L11 i C5 gra zauważy że niby ktoś tam jest, ale tak naprawdę nikogo niema
- pod Win98 mogą wystąpić problemy z wyświetlaniem loadscreenów
- jeszcze brak map : H4 , I4 , N7 , N8

DOWNLOAD:
http://www.legion.zone.zg.pl/dwnld.php?lng=pl&pg=317

2.

Druga łatka do bety .

Naprawione bugi oraz zmiany :

v.2
- poprawiono sprzęt Ivana w pliku ini
- zmiana nazwy sektora i8
- zmiana nazwy sektora D8_b1
- wybór dni ma większy wpływ na główne zadanie (losowe postacie npc .itp)
- poprawki w dialogach edt
- poprawki w skryptach npc
- usunięto opcję INSANE
- dodano dwie nowe postacie do rekrutacji (sektory losowe)
- poprawki w kodzie gry
- dodano wyświetlenie przynależność danej jednostki do grupy (gangi,robotnicy .itp)

DOWNLOAD:
http://www.legion.zone.zg.pl/dwnld.php?lng=pl&pg=317


*
 
Jazz
Post : 01 maja 2008 16:03
Offline
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 319
  • Na JAC od: 09.12.2006


Modyfikacja zawiera wszystkie dotychczasowe łatki + v1.13

Download


*
 
Len
Post : 14 maja 2008 14:10
Offline
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 3982
  • Na JAC od: 02.06.2006


Ktoś już grał w Legiona 2 dłużej niż 5 minut? Co sądzicie o tej modyfikacji?

_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
lukasamd
Post : 14 maja 2008 16:12
Offline
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5295
  • Na JAC od: 31.05.2006


Wszelkie opisy poprawionych bugów wyglądają zachęcająco, jak tylko skończy się ten okres zaliczania i w końcu będę miał święty spokój z pewnością sięgnę, zobaczę jak wiele się zmieniło i zaktualizuje opis na stronie.

Cieszy mnie fakt, że po opublikowaniu bety mod nie umarł - Jazz wydaje sukcesywnie kolejne poprawki, może to nie to samo co dostać od razu pełną wersję, ale chyba lepszy sposób niż pozostawienie graczom zabugowanej bety.


*
  WWW
mtl
Post : 14 maja 2008 16:27
Offline
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 954
  • Na JAC od: 12.06.2006


Grałem w nową wersje jak i w starszą (która miała dużo bugów). Jest różnica, oczywiście na plus. Nie przyliczyłem żadnego wysypu do Windowsa, również problem z uszkodzonymi zapisami został prawie wyeliminowany (tylko jeden przypadek miałem w nowej wersji).

Co do samego gameplaya, to IMO bardziej przypomina on ten z Unfinished Business - mam wrażenie, że nie gram w JA2, a właśnie w kampanię do JA2,5. Dość ciekawa fabuła, nastawiona na szybsze działania, a nie jak w JA2, ciągłe doszkalanie samoobrony i zdobywanie dochodów z kopalń.

_________________
Obrazek
"There are two kinds of people in the world, my friend.
Those who have a loaded gun and those who dig. You dig!"


*
 
Len
Post : 16 maja 2008 12:18
Offline
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni
  • Posty: 3982
  • Na JAC od: 02.06.2006


Ja chyba nieprędko zagram w L2. Po poprzedniej modyfikacji pozostał pewien niesmak.

_________________
Iron Squad | FonoGAME | Gry.Gery.pl | Jagged Alliance Center


*
  WWW
lukasamd
Post : 16 maja 2008 17:23
Offline
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5295
  • Na JAC od: 31.05.2006


Tego nie można tak traktować, przecież to są zupełnie inne mody, to że jest 1 autor niewiele znaczy.

Idę o zakład, że pisałbyś tak samo gdyby ktoś ocenił w takim sam sposób jak ty np. jakieś spolszczenie IS - jedno mi się nie spodobało to cała grupa jest przekreślona... Niezbyt mądre podejście.


*
  WWW
Jazz
Post : 16 maja 2008 17:26
Offline
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 319
  • Na JAC od: 09.12.2006


Cytuj:
Cieszy mnie fakt, że po opublikowaniu bety mod nie umarł - Jazz wydaje sukcesywnie kolejne poprawki, może to nie to samo co dostać od razu pełną wersję, ale chyba lepszy sposób niż pozostawienie graczom zabugowanej bety.


Robie co mogę. Idą wakacje więc trzeba połatać L2 :)

JA2 Legion 2 Beta

Naprawione bugi oraz zmiany :

v.5
- stopień trudności ma większy wpływ na początkowy sektor. Od teraz tylko na Easy mamy możliwość wylądowania w obozie
- nowa opcja w pliku Ja2_Options.INI . Par_los - losuje parametry najemnikom . TRUE - włączone, FALSE - wyłączone . Można zostawić na TRUE i wyłączyć losowanie parametrów tylko wybranemu najemnikowi (a nie wszystkim) w jego pliku ini - katalog "Profile".
- nowa opcja w pliku Ja2_Options.INI . Koszt_los - Parametr daje losowy koszt wynajęcia najemnika (Eksperymentalne!! zalecane na FALSE )
- poprawiono sprzęt wrogom w losowych sektorach oraz zmniejszono ich ilość. Od teraz nie są tak dobrze uzbrojeni
- poprawki w pliku jednostki.ini . Zmniejszono ilość wrogów w sektorach losowych
- poprawiono losowanie parametrów najemnikom
- dodano kolejne grupy przemytników . Po eksterminacji takich grup możemy zbierać pieniądze
- w budynkach znajdujących się w miastach dodano różne przedmioty : łomy, pieniądze .itp
- gangi posiadają pieniądze


Download

Instalacja JA2 + L2 + łatka3 + łatka4 + łatka5
Można grać na zapisanym stanie gry .


*
 
mtl
Post : 16 maja 2008 18:03
Offline
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik
  • Posty: 954
  • Na JAC od: 12.06.2006


@Jazz IMO dobrym posunięciem było by połączenie modyfikacji z nowszym 1.13 (czyli np. z wersją Release 2085). Wiem, że to ogrom pracy, jednak poza wieloma poprawkami w kodzie 1.13 dochodzi jeszcze nowy inwentarz, który, bez obrazy oczywiście, jest zdecydowanie lepszy niż ten obecny w Legion 2.

BTW. dodałem łatkę #5 do downloadu.

_________________
Obrazek
"There are two kinds of people in the world, my friend.
Those who have a loaded gun and those who dig. You dig!"


*
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Przejdź do:  

Dzisiaj jest 15 lis 2018 08:14


Podobne tematy
 Tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Jak poprawnie zainstalować Legion 2?

[ Przejdź na stronęPrzejdź na stronę: 1, 2, 3, 4 ]

Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Legion 2 v36 a mod DBB-MOD?

Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Załączniki Recenzja modyfikacji Legion 2

Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Rosyjska wersja Legion 2

Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Legion 2- problem.

Wyświetl najnowszy post

 


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników
cron