Jagged Alliance Center - Forum

Dzisiaj jest 19 lip 2018 21:35


Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
komixe
Post : 19 wrz 2017 00:19
Offline
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 10
  • Na JAC od: 19.09.2017
  • Skąd: Wrocław


Powróciłem do gry po wielu latach i napotkałem na problem przy rozdzielczości jakiej używam,jest to 1920x1080 oraz w pliku Ja2.ini jest utawiona ta sama wartość.Mój obraz mapy taktycznej jest tak mały że ciężko jest mi jest z niej korzystać.
Czy da się jakoś wyskalować obraz mapy taktycznej no i również okno laptopa?Wersja gry to Ja2 v1.13 HD Classic (7609).A tak to wygląda:

Obrazek

Proszę o pomoc.

_________________
Obrazek


Ostatnio zmieniony 19 wrz 2017 23:25 przez komixe, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
Starchris
Post : 19 wrz 2017 21:30
Offline
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1875
  • Na JAC od: 25.06.2010


Niestety nie da się. Im większa rozdzielczość, tym mniejszy laptop i mapa strategiczna. Skalowania nie ma.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
komixe
Post : 19 wrz 2017 23:13
Offline
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 10
  • Na JAC od: 19.09.2017
  • Skąd: Wrocław


Starchris pisze:
Niestety nie da się. Im większa rozdzielczość, tym mniejszy laptop i mapa strategiczna. Skalowania nie ma.


To prawda przy ustawieniu gry na 1920x1080 w pliku Ja2.ini gra nie będzie skalować elementów mapy,i nie da się tego naprawić.Jednak przy ustawieniu gry na 1024x768 (ta rozdzielczość posiada optymalizację) w pliku Ja2.ini i ustawieniu skalowania na naszej grafice załatwia problem gra działa na pełnym ekranie przy rozdzielczości 1920x1080 ustawionej na komputerze.W moim przypadku skorzystałem z panelu kontrolnego NVDIA.


Obrazek

:-) wułala :

Obrazek

W między czasie zmieniłem wersje MODa na tą: JA2 1.13(8338) + DBB IOV 929 + ITS + ARULCO REVISITED

_________________
Obrazek


*
 
Starchris
Post : 20 wrz 2017 21:54
Offline
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1875
  • Na JAC od: 25.06.2010


Ale to skalowanie udało Ci się wykonać w BECIE 8338, czy też w 7609?

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
komixe
Post : 21 wrz 2017 12:29
Offline
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 10
  • Na JAC od: 19.09.2017
  • Skąd: Wrocław


Starchris pisze:
Ale to skalowanie udało Ci się wykonać w BECIE 8338, czy też w 7609?


W obu tych wersjach gra działa poprawnie,po zastosowaniu skalowania.

_________________
Obrazek


*
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie

Przejdź do:  

Dzisiaj jest 19 lip 2018 21:35


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: BingBot i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników