Jagged Alliance Center - Forum

Dzisiaj jest 19 wrz 2018 22:10


Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
Kusio
Post : 18 lis 2010 21:29
Offline
Awatar użytkownika
Szeregowy
  • Posty: 9
  • Na JAC od: 11.11.2010


W końcu działa :D! Trochę po polsku, trochę po angielsku, nie ma Buns :(, mapa jeszcze inna niż w WF, ale przynajmniej nie jest tak biednie jak w zwykłym JA2. Mam nadzieję, że baterie SAM i Alma będą ufortyfikowane jak w WF. Zdobywanie ich to sama radość - oczywiście w pełnym słońcu ;]. Teraz mam zagadkę: kończyć Legion 2, czy darować sobie i siadać do tego cuda. Pewnie Legion 2 poczeka aż bugi poprawią ;].
Szczerze to nie mam pojęcia dlaczego, ale jeśli postępuję zgodnie z opisem Poloxyta to WF nie odpalę. Po wgraniu patcha 1.13 w pliku Ja2. ini mam linijkę VFS_CONFIG_INI = vfs_config.JA2113.ini i z tym wpisem działa mi wyłącznie 1.13. Jeśli jednak zmienię ją na CUSTOM_DATA_LOCATION = Data-WildFire6.06 to mam działające 1.13+WF. Dlaczego tak się dzieje nie mam pojęcia. Nie musiałem też tworzyć i nic zmieniać w pliku vfs_config.JA2113.ini. Gra wydaje się go zwyczajnie olewać i wrzucać po trochu to jest w katalogu Data-WildFire6.06 i Data-1.13. I bądź tu człowieku mądry ;].

Dzięki Poloxyt za wytrwałość w łopatologicznym tłumaczeniu mi co mam zrobić, aby w końcu móc cieszyć się grą.

PS
Mam jeszcze jedno pytanie. Da się coś zrobić, aby mieć tak jak w Wildfire 10 slotów na najemników?


*
 
gordon_g
Post : 21 gru 2010 12:51
Offline
Szeregowy
  • Posty: 2
  • Na JAC od: 15.02.2008


Witam

Po dłuższej przerwie postanowiłem wrócić do JA2, więc zainstalowałem sobie oryginał + 1,13, wszystko jak w w/w poradniku.
Wszystko chodzi tylko mam mały problem jak zajmuję sektor D13 to wywala mi błąd z zapisu pokazuje sie komunikat ze jest jakiś błąd w pliku queen command.cpp linia 1478 jak dobrze pamiętam, szukałem na necie co to może być ale nic nie znalazłem.
Ma może ktoś pomysł co z tym zrobić??

Z góry dzięki za jakąś pomoc.

Ps. zainstalowałem WF i CosDBB edytowałem wszystkie pliki tak jak w poradniku.


Ostatnio zmieniony 21 gru 2010 12:53 przez gordon_g, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
ADEQJA2
Post : 12 sty 2011 21:28
Offline
Kapral
Kapral
  • Posty: 50
  • Na JAC od: 18.12.2010


zrobiłem kropka w kropke tak jak napisałeś (bez instalacji 1.112 gold us bo mam 1.09 wersje czy coś) i nie czyta mi DBBMODA ! czemu ? ;/


*
 
orfeusz
Post : 27 sty 2011 20:18
Offline
Szeregowy
  • Posty: 6
  • Na JAC od: 27.01.2011


ADEQJA2 pisze:
zrobiłem kropka w kropke tak jak napisałeś (bez instalacji 1.112 gold us bo mam 1.09 wersje czy coś) i nie czyta mi DBBMODA ! czemu ? ;/

Mam ten sam problem. Zainstalowałem wszystkie pliki w najnowszych wersjach oprócz patcha angielskiego (wersja z CDA) i zedytowałem pliki. Włączam i wszystko jest OK, ale najemnik z 85 marksmana ma MP5 a to podobno oznacza, że DBB nie działa.


*
 
SaviolaMaster
Post : 30 sty 2011 20:01
Offline
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 206
  • Na JAC od: 23.12.2010


Ja natomiast Ja natomiast mam inny problem i zwracam się z nim do poloxyta lub kogoś kto zrobił to wg. jego instrukcji i mu działa (chodzi oczywiście o JA21.13+Wildfie1.13+CosDBB.
Pomijam fakt że nie ma na stronie jagged alliance center wersji pliku 9.13, a są tylko 9.04,9.19 i przez to nie ma folderu profiles.
Zrobiłem wszystko wg. instrukcji z tym że jak napisałem wyżej zamiast DBB9.13(nie ma tego w download) wgrałem 9.04 więc bez folderu profiles.
Włączam grę i co widzę:
Gra działa elegancko choć cała po angielsku ale spoko.
Tyle że nie ma nic z wildfire.
Menu jest jak JA1.13 a wszystko inne jak klasyczne JA2.
Mogę tylko jednego I.M.Pa utworzyć,max to 85pkt,mapa jest z JA2...
Co zrobiłem źle?
PS: do zmiany maxymalnej liczby punktów podczas tworzenia najemnika,ustawienia żeby nie wywalało jak się wbija 100poziom jakiejś umiejętności i tego typu rzeczy ustawia się w edytorze INI EDITOR??

_________________
Obrazek


*
 
poloxyt
Post : 31 sty 2011 21:55
Offline
Awatar użytkownika
Szeregowy
  • Posty: 7
  • Na JAC od: 15.08.2010


ja to widze tak: wszystko jest na stornie i w zasadzie nic sie nie zmienilo od czasu jak pisalem mojego tutoriala

http://jagged-alliance.pl/plik325/

w tym tygodniu zalatwie sobie inne wersje jaggeda - 1/2 cd, pl/eng i bede probowal to instalowac zeby bylo wiadomo co dziala na jakiej wersji

_________________
Obrazek


*
 
SaviolaMaster
Post : 31 sty 2011 23:46
Offline
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 206
  • Na JAC od: 23.12.2010


Nie wiem jak to znalazłeś bo ja nie mogłem :P. Ale dzięki jutro zrobię wszystko jeszcze raz (svn ściągnięte czeka w innym folderze) i napiszę rezultat.

_________________
Obrazek


*
 
lukasamd
Post : 02 lut 2011 01:21
Offline
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5295
  • Na JAC od: 31.05.2006


Od sprzątania w downloadzie wszystkie pochodne DDB-Moda są w tej właśnie kategorii, bo te facto to tylko "podmody" tego moda i nie ma sensu się na nie specjalnie rozdrabniać :)


*
  WWW
jaggen
Post : 26 sie 2018 09:03
Offline
Szeregowy
  • Posty: 1
  • Na JAC od: 19.08.2018


Cześć

A ja mam mały problem i nie specjalnie mogę znaleźć odpowiedź (uporać się z tym)

Mam wersję wildfire ze steam, gdzie ja2 jest jako DLC. Generalnie wygląda to tak, że w katalogu są jakby dwie oddzielne gry. Swoje pliki ma WF a swoje ja2.

Teraz, chcąc grać w 1.13 dla WF wrzucam go do którego katalogu? Jak wrzucam do ja2 to gra się odpala (ale nie wiem czy nei jest nic namieszane, jakieś błędy wywala na czerwono), jak wrzucam do katalogu z wf to czy to z pliku ja2.exe czy z wf6.exe gra się wysypuje.

Dzięki za pomoc

Serwus!


*
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4

Przejdź do:  

Dzisiaj jest 19 wrz 2018 22:10


Podobne tematy
 Tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Mapy z WildFire 6.06 na JA2 1.13

Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. JA2 1.13 + Wildfire - czy warto?

Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Załączniki Jak dołączyć do JA2 1.13 Wildfire DBB-MOD?

Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Ja2 1.13 + Update + Wildfire 1.13 + DDB i problem z IMP

Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. JA2 1.13 Wildfire

[ Przejdź na stronęPrzejdź na stronę: 1, 2 ]

Wyświetl najnowszy post

 


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników