Jagged Alliance Center - Forum

Dzisiaj jest 21 sty 2018 14:17


Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
Kusio
Post : 18 lis 2010 21:29
Offline
Awatar użytkownika
Szeregowy
  • Posty: 9
  • Na JAC od: 11.11.2010


W końcu działa :D! Trochę po polsku, trochę po angielsku, nie ma Buns :(, mapa jeszcze inna niż w WF, ale przynajmniej nie jest tak biednie jak w zwykłym JA2. Mam nadzieję, że baterie SAM i Alma będą ufortyfikowane jak w WF. Zdobywanie ich to sama radość - oczywiście w pełnym słońcu ;]. Teraz mam zagadkę: kończyć Legion 2, czy darować sobie i siadać do tego cuda. Pewnie Legion 2 poczeka aż bugi poprawią ;].
Szczerze to nie mam pojęcia dlaczego, ale jeśli postępuję zgodnie z opisem Poloxyta to WF nie odpalę. Po wgraniu patcha 1.13 w pliku Ja2. ini mam linijkę VFS_CONFIG_INI = vfs_config.JA2113.ini i z tym wpisem działa mi wyłącznie 1.13. Jeśli jednak zmienię ją na CUSTOM_DATA_LOCATION = Data-WildFire6.06 to mam działające 1.13+WF. Dlaczego tak się dzieje nie mam pojęcia. Nie musiałem też tworzyć i nic zmieniać w pliku vfs_config.JA2113.ini. Gra wydaje się go zwyczajnie olewać i wrzucać po trochu to jest w katalogu Data-WildFire6.06 i Data-1.13. I bądź tu człowieku mądry ;].

Dzięki Poloxyt za wytrwałość w łopatologicznym tłumaczeniu mi co mam zrobić, aby w końcu móc cieszyć się grą.

PS
Mam jeszcze jedno pytanie. Da się coś zrobić, aby mieć tak jak w Wildfire 10 slotów na najemników?


*
 
gordon_g
Post : 21 gru 2010 12:51
Offline
Szeregowy
  • Posty: 2
  • Na JAC od: 15.02.2008


Witam

Po dłuższej przerwie postanowiłem wrócić do JA2, więc zainstalowałem sobie oryginał + 1,13, wszystko jak w w/w poradniku.
Wszystko chodzi tylko mam mały problem jak zajmuję sektor D13 to wywala mi błąd z zapisu pokazuje sie komunikat ze jest jakiś błąd w pliku queen command.cpp linia 1478 jak dobrze pamiętam, szukałem na necie co to może być ale nic nie znalazłem.
Ma może ktoś pomysł co z tym zrobić??

Z góry dzięki za jakąś pomoc.

Ps. zainstalowałem WF i CosDBB edytowałem wszystkie pliki tak jak w poradniku.


Ostatnio zmieniony 21 gru 2010 12:53 przez gordon_g, łącznie zmieniany 1 raz

*
 
ADEQJA2
Post : 12 sty 2011 21:28
Offline
Kapral
Kapral
  • Posty: 50
  • Na JAC od: 18.12.2010


zrobiłem kropka w kropke tak jak napisałeś (bez instalacji 1.112 gold us bo mam 1.09 wersje czy coś) i nie czyta mi DBBMODA ! czemu ? ;/


*
 
orfeusz
Post : 27 sty 2011 20:18
Offline
Szeregowy
  • Posty: 6
  • Na JAC od: 27.01.2011


ADEQJA2 pisze:
zrobiłem kropka w kropke tak jak napisałeś (bez instalacji 1.112 gold us bo mam 1.09 wersje czy coś) i nie czyta mi DBBMODA ! czemu ? ;/

Mam ten sam problem. Zainstalowałem wszystkie pliki w najnowszych wersjach oprócz patcha angielskiego (wersja z CDA) i zedytowałem pliki. Włączam i wszystko jest OK, ale najemnik z 85 marksmana ma MP5 a to podobno oznacza, że DBB nie działa.


*
 
SaviolaMaster
Post : 30 sty 2011 20:01
Offline
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 206
  • Na JAC od: 23.12.2010


Ja natomiast Ja natomiast mam inny problem i zwracam się z nim do poloxyta lub kogoś kto zrobił to wg. jego instrukcji i mu działa (chodzi oczywiście o JA21.13+Wildfie1.13+CosDBB.
Pomijam fakt że nie ma na stronie jagged alliance center wersji pliku 9.13, a są tylko 9.04,9.19 i przez to nie ma folderu profiles.
Zrobiłem wszystko wg. instrukcji z tym że jak napisałem wyżej zamiast DBB9.13(nie ma tego w download) wgrałem 9.04 więc bez folderu profiles.
Włączam grę i co widzę:
Gra działa elegancko choć cała po angielsku ale spoko.
Tyle że nie ma nic z wildfire.
Menu jest jak JA1.13 a wszystko inne jak klasyczne JA2.
Mogę tylko jednego I.M.Pa utworzyć,max to 85pkt,mapa jest z JA2...
Co zrobiłem źle?
PS: do zmiany maxymalnej liczby punktów podczas tworzenia najemnika,ustawienia żeby nie wywalało jak się wbija 100poziom jakiejś umiejętności i tego typu rzeczy ustawia się w edytorze INI EDITOR??

_________________
Obrazek


*
 
poloxyt
Post : 31 sty 2011 21:55
Offline
Awatar użytkownika
Szeregowy
  • Posty: 7
  • Na JAC od: 15.08.2010


ja to widze tak: wszystko jest na stornie i w zasadzie nic sie nie zmienilo od czasu jak pisalem mojego tutoriala

http://jagged-alliance.pl/plik325/

w tym tygodniu zalatwie sobie inne wersje jaggeda - 1/2 cd, pl/eng i bede probowal to instalowac zeby bylo wiadomo co dziala na jakiej wersji

_________________
Obrazek


*
 
SaviolaMaster
Post : 31 sty 2011 23:46
Offline
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 206
  • Na JAC od: 23.12.2010


Nie wiem jak to znalazłeś bo ja nie mogłem :P. Ale dzięki jutro zrobię wszystko jeszcze raz (svn ściągnięte czeka w innym folderze) i napiszę rezultat.

_________________
Obrazek


*
 
lukasamd
Post : 02 lut 2011 01:21
Offline
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5294
  • Na JAC od: 31.05.2006


Od sprzątania w downloadzie wszystkie pochodne DDB-Moda są w tej właśnie kategorii, bo te facto to tylko "podmody" tego moda i nie ma sensu się na nie specjalnie rozdrabniać :)

_________________
Blog Łukasz Tkacz


*
  WWW
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4

Przejdź do:  

Dzisiaj jest 21 sty 2018 14:17


Podobne tematy
 Tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Mapy z WildFire 6.06 na JA2 1.13

Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. JA2 1.13 + Wildfire - czy warto?

Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Załączniki Jak dołączyć do JA2 1.13 Wildfire DBB-MOD?

Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Ja2 1.13 + Update + Wildfire 1.13 + DDB i problem z IMP

Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. JA2 1.13 Wildfire

[ Przejdź na stronęPrzejdź na stronę: 1, 2 ]

Wyświetl najnowszy post

 


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników