Jagged Alliance Center - Forum

Dzisiaj jest 22 lis 2017 16:27


Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3
Autor Wiadomość
kosciogryz
Post : 18 mar 2017 19:34
Offline
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 14
  • Na JAC od: 28.02.2017


Witam ponownie,

Ustawiam sobie parametry gry, by móc odpalić kampanię Arulco Revisited v1.4 pod 7609. Zauważyłem, że na ekranie strategicznym po lewej stronie u góry przy imieniu i nazwisku najemnika widnieje ranga np. lt. col. itd. odpowiadająca jego poziomowi doświadczenia. W edytorze znalazłem możliwość wł/wył. enemy rank. Chciałbym wyłączyć widok rang dla najemników- czy jest to możliwe? Jeśli tak to gdzie to wyłączyć?

=========================================
szukałem po plikach ale znalazłem odpowiedź w samej grze w opcjach. Problem rozwiązany.

Staram się sam szukać rozwiązań problemów ale nie znalazłem nic w stylu show_player_rank ani żadnej wzmianki o tej przypadłości na tym forum. W ini edytorze wspisując w "search" słowo "rank" wyskakuje tylko opcja dla przeciwnika. To już kolejny mój problem opisany na forum. Zastanawiam się czy zadaje zbyt łatwe pytania czy zbyt trudne? W jednym poście odpowiedzi udzielił mi użytkownik kwachu i tym samym naprowadził do badania dalszych opcji pliku. Liczę, że i tu ktoś naprowadzi, wskaże kierunek, da mi wędkę...


*
 
micand1989
Post : 18 mar 2017 22:48
Offline
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1551
  • Na JAC od: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


trzeba sobie zadać pytanie czy twoji najemnicy mogą mieć w ogóle coś takiego jak ranga? Ja pierwsze słyszę że moi mają mieć rangi. Jeśli chodzi o przeciwników to da się zabijać od szeregowca do pułkownika.

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
kosciogryz
Post : 19 mar 2017 00:27
Offline
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 14
  • Na JAC od: 28.02.2017


Według opcji gry owszem mogą. Preferences-> show merc ranks. Taka opcja widnieje po przewinięciu na drugą stronę. Zaznaczenie tej budki powoduje przydzielenie skrótów stopni wojskowych przed imieniem i nazwiskiem najemnika na ekranie strategicznym.
Powoli odkrywam co 1.13 wnosi i mody do niego. Jeszcze mnóstwo nauki przede mną...


*
 
Xafloz
Post : 19 mar 2017 08:42
Offline
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 15
  • Na JAC od: 27.01.2017


Rangi są ciekawe, ale gdy się ma już bardzo zaawansowany team to drużyna generałów zabija hordy wrogich pułkowników co dla każdego co ma pojęcie o wojskowości prezentuje się dość dziwnie. Mimo to używam tej opcji.


*
 
kosciogryz
Post : 20 mar 2017 00:30
Offline
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 14
  • Na JAC od: 28.02.2017


Dobrze to ująłeś. Mnie na insane bardzo brakuje korpusu podoficerów. Wyskakują sami oficerowie i trochę chorążych. Samo to już wygląda dziwnie. Dobrze, że merc ranks to opcja.


*
 
Halucyn
Post : 16 cze 2017 23:40
Offline
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral
  • Posty: 91
  • Na JAC od: 06.12.2007


Witam. Czy w INI Edytorze jest opcja wyłączenia odmowy rekrutacji członków AIM? Często grywam bez wczytywanie przy śmierci najemników i nieraz gdy zginie jakaś dwójka, to prawie żaden z AIM nie chce się zrekrutować (strach przed słabym dowódcą :P ). Wiem, że da się to zmienić w edytorze postaci, ale po pierwsze za dużo z tym roboty (każdy najemnik oddzielnie), a po drugie nawet mi on nie działa. Od tylu lat mnie to wkurza, a do dziś nie znalazłem rozwiązania...

_________________
Obrazek


*
 
micand1989
Post : 17 cze 2017 07:59
Offline
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1551
  • Na JAC od: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Halucyn pisze:
Witam. Czy w INI Edytorze jest opcja wyłączenia odmowy rekrutacji członków AIM? Często grywam bez wczytywanie przy śmierci najemników i nieraz gdy zginie jakaś dwójka, to prawie żaden z AIM nie chce się zrekrutować (strach przed słabym dowódcą :P ). Wiem, że da się to zmienić w edytorze postaci, ale po pierwsze za dużo z tym roboty (każdy najemnik oddzielnie), a po drugie nawet mi on nie działa. Od tylu lat mnie to wkurza, a do dziś nie znalazłem rozwiązania...

Nie, nie da się tego zmienić w INI Edytorze

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3

Przejdź do:  

Dzisiaj jest 22 lis 2017 16:27


Podobne tematy
 Tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Załączniki AIMNAS: problemy, pytania, odpowiedzi

[ Przejdź na stronęPrzejdź na stronę: 1 ... 13, 14, 15 ]

Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. ja 2 ub hybryda 1.13 ini edytor

Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. INI editor

Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Poradnik INI EDITOR (by Ormus n2o)

[ Przejdź na stronęPrzejdź na stronę: 1, 2 ]

Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Data/APCBPConstants.ini

Wyświetl najnowszy post

 


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników
cron