Jagged Alliance Center - Forum

Dzisiaj jest 19 wrz 2018 23:18


Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
darthtaurus
Post : 18 mar 2018 12:17
Offline
Szeregowy
  • Posty: 6
  • Na JAC od: 18.03.2018


Cześć!
Witam wszystkich jak świeżak na forum. Po latach chcę wrócić do JA2, pierwszy razem z modem 1.13. Mam jednak pewien problem związany z przełączaniem ekranów między grą a pulpitem (potrzebuję tego do ciągłego googlowania zmian oczywiście). Załączyłem wersję okienkową, jednak kiedy przechodzą na pulpit, to okienko z grą przysłanie mi kluczowe części pulpitu, co uniemożliwia w praktyce działanie. Mam win 10.

Z góry bardzo Wam dziękuję za wszelką pomoc!

Pozdrawiam,
DarthTaurus


*
 
micand1989
Post : 18 mar 2018 14:15
Offline
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1566
  • Na JAC od: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Ogólnie słabo działa gra na Win10. Jest kilka problemów jeśli chodzi o Win10. Spróbuj uruchomić w trybie zgodności z Win7. Za stara gra na tak nowoczesny system operacyjny.

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
darthtaurus
Post : 18 mar 2018 18:31
Offline
Szeregowy
  • Posty: 6
  • Na JAC od: 18.03.2018


Hej,
dzięki za szybką odpowiedź. Niestety w zgodności z Win7 to samo. Rozumiem, że jeśli mimo wszystko będę grał na Win10, googlując sobie co potrzebuję na innym urządzeniu, to i tak mogę spodziewać się jakichś innych problemów?


*
 
micand1989
Post : 19 mar 2018 16:12
Offline
Awatar użytkownika
Major
Major
  • Posty: 1566
  • Na JAC od: 30.12.2010
  • Skąd: Łagiewniki Nowe


Poczytaj na tym forum jakie ludzie mają problemy na Win10. Kilka tematów było. Najlepiej wpisz w wyszukiwarkę bo posty są porozrzucane po różnych działach i tematach.

_________________
Obrazek
Obrazek


*
 
kwachu
Post : 19 mar 2018 22:47
Offline
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral
  • Posty: 31
  • Na JAC od: 05.04.2012
  • Skąd: Rybnik


Jedyne rozwiązanie jakie tu widzę to takie (i to akurat działa) że klikasz ppm na plik .exe który odpalasz w launcherze. Wchodzisz na właściwości->zgodność->tryb ograniczonych kolorów. Wybierasz Kolor 16-bitowy, następnie klikasz zastosuj. Kolejno wchodzisz do INI Edytora, wybierasz oczywiście odpowiedni plik .exe i w polu Windowed Mode zaznaczasz na TRUE. Tak bardzo łopatologicznie ale myślę że wiadomo o co chodzi. W ten sposób jak coś chcesz wygooglować to gra odpalona i przeglądarka też śmiga. Pozdro.

_________________
Obrazek


*
 
darthtaurus
Post : 19 mar 2018 23:26
Offline
Szeregowy
  • Posty: 6
  • Na JAC od: 18.03.2018


Hej,
dzięki jeszcze raz za odzew. Tak właśnie zrobiłem i niestety mam taki efekt, że okno gry wciąż nakłada się na przeglądarkę, choć jestem zalttabowany na ekran pulpitu... Próbowałem nawet z odrębnymi przestrzeniami roboczymi, jednak efekt ten sam :/

Pzdr


*
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie

Przejdź do:  

Dzisiaj jest 19 wrz 2018 23:18


Podobne tematy
 Tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Niemiecka wersja nie działa po update

Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Załączniki Wersja trial pełnego JA2!

Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Problem Z Johnem Walkarem.

Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Problem z robalami

Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Problem Windows 7

Wyświetl najnowszy post

 


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników
cron