Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
ernim1
Post : 24 maja 2020 15:25
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 7
  • Dołączył: 01.05.2018


Dawno już nie grałem. Na mapie z sektorami widzę spluwę Remington m870 podswietloną na czarno, nie moge jej wziąść bo wyskakuje "nie możesz jej stąd pobrać" Szukałem jej po dachach i nie moge jej znaleźć. Gdzie ona dokładnie leży? dlaczego jest zacieniowana na czarno? Sektor D13.

I kiedy pojawi mi sie w kompie Merc? Mam tylko AIM i IMP a pamietam, że z Merc byli tani ludzie.


*
 
lukasamd
Post : 24 maja 2020 18:20
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik
  • Posty: 5317
  • Dołączył: 31.05.2006


MERC pojawia się bodajze trzeciego dnia gry (jeśli mnie pamięć nie myli).

A Remington... hm, czy to czasem nie leży na "zakrystii" kościoła? Coś mi świta, że tam był, ale to wymaga włamu.


*
  WWW
Starchris
Post : 24 maja 2020 20:48
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1930
  • Dołączył: 25.06.2010


ernim1 pisze:
Dawno już nie grałem. Na mapie z sektorami widzę spluwę Remington m870 podswietloną na czarno, nie moge jej wziąść bo wyskakuje "nie możesz jej stąd pobrać" Szukałem jej po dachach i nie moge jej znaleźć. Gdzie ona dokładnie leży? dlaczego jest zacieniowana na czarno? Sektor D13.

Tak jak Lukas mówi, to oznacza, że Twój najemnik zobaczył tę broń gdzieś i jest ona odkryta, ale nie odblokowałeś do niej dostępu. Najczęściej jest to sytuacja, gdzie nasza postać zobaczyła jakiś przedmiot w środku budynku, ale do tego budynku nie możesz wejść, bo wszystkie wejścia są zamknięte na klucz. Odblokuj drzwi poprzez ich otwarcie przy pomocy kopnięc, wytrychów, łomu, czy ładunków wybuchowych, a przedmiot będzie dostępny.

ernim1 pisze:
I kiedy pojawi mi sie w kompie Merc? Mam tylko AIM i IMP a pamietam, że z Merc byli tani ludzie.

MERCe pojawiają się najwcześniej po odbicu pierwszego miasta, z reguły Drassen.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
ernim1
Post : 24 maja 2020 21:22
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 7
  • Dołączył: 01.05.2018


Tak jest, dzięki wam wielkie. Faktycznie Merc zaraz mi sie pojawił a ta broń leżała na zakrysti kościoła hehe i chyba trzeba było ją podnieść ręcznie bo gdy ją wziąłem to ojczulek się zapytał czy wojna się już skończyła czy coś takiego.


*
 
ernim1
Post : 02 cze 2020 17:08
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 7
  • Dołączył: 01.05.2018


delete


*
 
ernim1
Post : 04 cze 2020 12:23
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 7
  • Dołączył: 01.05.2018


Żeby nie śmiecić na forum to zapytam się jeszcze w tym wątku o taką kwestie:

Czy ktoś wie, czy w oryginalnym JA2 noktowizor noszony w dzień daje ujemne punkty do widzenia? Bo nigdy nie chce mi się ich na dzień zdejmować :P

I jak dołączyć Conrada z Almy? Impem mam 35dowodzenia i 85int i po 2 kwestiach zaczyna sie walka. Więcej dowodzenia musze mieć?


*
 
Andrew Vysotsky
Post : 04 cze 2020 17:59
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral
  • Posty: 79
  • Dołączył: 21.10.2010


Zdaje się, że trzeba mieć inteligencję na wysokim poziomie, wtedy można nawet stargować cenę (jeden raz - na coś koło 3000 $), co do noktowizora, to nie pamiętam. Nie ma we właściwościach? A nie zużywa się jak nosisz non stop?

_________________
Obrazek
Ignorancja jest pychą, a pycha ignorancją.


*
  WWW
Starchris
Post : 04 cze 2020 18:54
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1930
  • Dołączył: 25.06.2010


ernim1 pisze:
Czy ktoś wie, czy w oryginalnym JA2 noktowizor noszony w dzień daje ujemne punkty do widzenia? Bo nigdy nie chce mi się ich na dzień zdejmować

Sprawdzałem w kodzie źródłowym wiele razy. Nie ma to żadnego znaczenia. Noktowizory działają tylko między 21:30 a 06:30. W innych godzinach po prostu nie dają żadnych bonusów, a tym bardziej żadnych minusów. Najfajniejsze jest to, że okulary przeciwsłoneczne dają Ci jedną kratkę na plus do widoczności, dokładnie między 12:00 a 13:00, w innych godzinach nie działa. Czasami może uratować życie :)

ernim1 pisze:
I jak dołączyć Conrada z Almy? Impem mam 35dowodzenia i 85int i po 2 kwestiach zaczyna sie walka. Więcej dowodzenia musze mieć?

Tutaj raczej chodzi o umiejętność dowodzenia, trzeba mieć minimum 50.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
ernim1
Post : 09 cze 2020 15:30
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 7
  • Dołączył: 01.05.2018


Dzieki wielkie za odpowiedzi. No nie powiem, niezła ciekawostka z tymi okularami, że działają tylko godzinę :)

A z Conradem udało mi się pogadać, ale za 3500$/dzień to niech spada i go olałem. Niestety olałem także Kingpina (nie oddałem mu pieniedzy) i teraz gdy wróciłem do San Mony zaczęli mnie atakować cywile. Źle się z tym czuję i chyba pozostanie mi jedynie omijać San Mone do końca gry. A szkoda, bo żadnych zadań tam nie zrobiłem :( No ale myślę, że będzie okazja nadrobić te zadania przy kolejnym przechodzeniu z 1.13. Nieśmiertelna gra :)

Pozdrawiam


*
 
ernim1
Post : 14 cze 2020 11:04
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 7
  • Dołączył: 01.05.2018


Hurra, udało się, po wielu latach i wielu próbach w końcu przeszedłem gre i pokonałem Deidranne i obcego matke :)
Niedługo pewnie zagram w 1.13.

Ale mam pytanie odnośnie robota. Złożyłem go i dostałem pilot do sterowania tym robotem. Gdy zakładam go na głowe to wraz nie mogę się nim poruszać i wyskakuje, że "Nikt nie używa zdalnego sterowania" A mam ten pilot założony na głowę. Trzeba go jeszcze jakoś włączyć/aktywować? Mam robota w oddziale, moge go wybrać ale nie mogę się poruszać :( Pokonałem już te robaki bez tego robota ale w 1.13 by mocno ułatwił sprawę, szczególnie na ostatnim poziomie kopalni :P


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie