Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Xaris
Post : 12 sty 2020 00:47
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 7
  • Dołączył: 21.08.2014


Witam serdecznie.
Może ktoś będzie w stanie mi pomóc, bo mi już brakuje pomysłów, a na forum też nie znalazłem rozwiązania.

Mianowicie:
Chciałem wrócić sobie po paru latach do JA2 i wybór padł na UC 1.13.
Instaluje swoje stare JA2 1.05PL, ściągam z downloadu Ten Pliczek https://jagged-alliance.pl/plik570/
W opisie jest jasno napisane:
Cytuj:
Modyfikacja jest w polskiej wersji językowej
[...]
Cytuj:
Preferowana podstawa: JA2 1.05r PL
[...]
Cytuj:
Do instalacji nie są potrzebne żadne dodatkowe pliki. Modyfikację wypakowujemy i wszystkie pliki i foldery w jej głównym katalogu, kopiujemy bezpośrednio do miejsca zainstalowania JA2. Grę uruchamiamy za pomocą pliku "ja2.exe".
"
Ok! Bajka.
Wrzucam więc wszystko jak Moder Przykazał do katalogu. W moim przypadku C:/Gry/JA2
Błąd z rozdzielczością...Ok. Wrzucam https://jagged-alliance.pl/plik573/
I dla świętego spokoju dodaję uruchamianie JA2.exe w trybie XPSP3. Odpalam INIEditor i ustalam rozdziałkę.

Gra się odpala! Hura!

Ale gdy widzę już laptopa i wchodzę w maile widzę...Listy od Enrico. Zamykam lapka, a tu mapy mam podpisane po staremu. Tj. Omerta, Balime itp. Choć sektorów jakby więcej. Ciężko mi stwierdzić, czy wygląd mapki jest taki sam, bo zwyczajnie nie pamiętam jaki być powinien.
Wchodzę jeszcze na stronę AIM a tam np. biografię najemników mam po angielsku.

To jest to spolszczenie, czy nie ma? A może ja coś źle włączyłem? Spoglądam do FAQ i widzę wpisy z problemami nazw i aby wtedy uruchamiać przez JA2_UB.exe.
Wywala ściana błędów. Próbuję zmieniać w INIEdytorze "Select INI FIles" ze zwykłego Data/Ja na Data-1.13/Ja albo DataUC1.13/JA ale nic to nie daje.
Select JA2 1.13 mod ustawione domyślnie na vfs.configUC113 - 2014 Stable. Próbuję zmienić na UC113 albo UC113OldMaps albo OldMaps 2014 Stable ale wyskakują errory przy włączeniu.

Czy coś robię nie tak? Czy jest jakiś sposób aby gra na W10 działała poprawnie i dobrze spolszczona?


*
 
Starchris
Post : 12 sty 2020 14:57
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1902
  • Dołączył: 25.06.2010


Jeśli chodzi o polską wersję to polonizacja 1.13 skończyła się na wersji około 4870, potem już nie kontynuowano dalszego spolszczania, dlatego nowsze i najnowsze wersje, to tylko polska wersja w podstawowych aspektach, choć czasem i nawet tego nie ma, a nie wspominając już o modach.

Co do nazw miast, to jest błąd, pewnie nie jeden, bo autorzy moda po prostu przekierowali wszystko, aby mod ciągnął nazwy z folderu z polskimi plikami, ale tych plików już nie z modowali do nazw z UC, tylko pozostawili oryginalne.

Ściągnij sobie plik z załącznika i wklej do katalogu: Data-1.13 / TableData / Map

Gdyby nie zadziałało od razu, to trzeba pewnie zacząć grę od nowa.


Załączniki:
Polish.Cities.xml.7z [416 bajtów]
Pobrany 4 razy

_________________
Obrazek
Poradniki Modera
*
 
Xaris
Post : 12 sty 2020 20:07
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 7
  • Dołączył: 21.08.2014


Dziękuję za odpowiedź! Ech, szkoda, że spolszczenie nie było dalej rozwijane. Nic to, pozostaje mi zagrać w wersje angielską :/
Temat do zamknięcia


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie


cron