Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
wierzba
Post : 21 sty 2019 14:40
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 181
  • Dołączył: 06.02.2010
  • Skąd: Legnica


Witam. Zainstalowałem Wildfire, pobrałem nakładkę na Windowsa 10, wrzuciłem do folderu jak należy, użyłem registry serial, pobrałem również nakładkę 1.13 do Wildfire następnie wrzuciłem najnowszą wersję 1.13 t.j. (8643) i dzieje się taka sytuacja jak na obrazku poniżej.

Jak temu zaradzić?


Gdy wrzucam 1.13 na zwykłe JA2 (które o dziwo uruchamia się normalnie), pojawia się ten sam problem co z Wildfire.

Problem występuje również z wersją 1.13 (7609), przypuszczam, że problem tkwi w modzie.


Załączniki:
jagged.jpg
jagged.jpg [ 250.5 KiB | Przeglądany 465 razy ]

_________________
Wierzba-"Life is a waterfall"
*
 
Mixtero
Post : 21 sty 2019 16:12
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral
  • Posty: 71
  • Dołączył: 21.11.2013
  • Skąd: Korniaktów Płd.


Jak zaczniesz grać np. wejdziesz do sektora to dalej to samo ?

_________________
Obrazek


*
 
Dredd
Post : 21 sty 2019 16:14
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Szeregowy
  • Posty: 2
  • Dołączył: 31.12.2010


Bo Twój monitor ma ustawioną rozdzielczość 1920x1080, a grę uruchamiasz w 1024x768 i wydaje mi się, że w INI Editor masz ustawioną opcję: uruchamiaj w oknie.


*
 
wierzba
Post : 21 sty 2019 16:43
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 181
  • Dołączył: 06.02.2010
  • Skąd: Legnica


Mixtero - w sektorach również

Dredd - opcja gry w okienku jest wyłączona, a.k.a. mam ustawione full screen. Przy zmianie rozdzielczości na jakąkolwiek inną niż te oznaczone gwiazdkami, wyskakuje informacja, ze moje urządzenie nie wspiera tej rozdzielczości i wyłącza grę. Gdy próbuje uruchomić w oknie, wyskakuje informacja, że wymagana jest 16-bit głębia koloru i również wyłącza grę.



EDIT: znalazłem rozwiązanie, wystarczyło w INI edytorze zmienić rozdzielczość na 800x600, dzięki Dredd za dobry trop

_________________
Wierzba-"Life is a waterfall"


*
 
Dredd
Post : 21 sty 2019 16:58
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Szeregowy
  • Posty: 2
  • Dołączył: 31.12.2010


Sprawdź w ustawieniach karty graficznej, jakie masz ustawione skalowanie obrazu, bo bardzo często tam jest przyczyna gier w okienkach lub przyciętych z czarnymi paskami po bokach. Jeśli działa na 800x600, to tym bardziej powinna działać właściwie na innych standardowych rozdzielczościach.


*
 
wierzba
Post : 21 sty 2019 21:37
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 181
  • Dołączył: 06.02.2010
  • Skąd: Legnica


sprawdzę. niemniej dziekuję za Twoje pierwsze posty od 2010r. :D

_________________
Wierzba-"Life is a waterfall"


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie


cron