Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2
Autor Wiadomość
Findek
Post : 09 sty 2019 18:34
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 3
  • Dołączył: 09.01.2019


Jeszcze jedno - odpaliłem grę przed próbą instalacji patcha i dziwne było to, że pociski leciały bardzo wolno i generalnie gra była słabo responsywna. Zupełnie inaczej zapamiętałem ją z gry w wersję, którą kupiłem prawie 20 lat temu w pudełku z Vobisie. Pociski leciały bardzo szybko, a gra chodziła płynnie - muszę kliknąć 6 razy, zanim najemnik pobiegnie w dane miejsce zamiast iść.


*
 
Starchris
Post : 09 sty 2019 19:27
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010



_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Starchris
Post : 09 sty 2019 19:30
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1899
  • Dołączył: 25.06.2010



_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
Findek
Post : 09 sty 2019 22:53
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 3
  • Dołączył: 09.01.2019


Starchris pisze:
Witaj Findek. A próbowałeś tego patcha?

https://jagged-alliance.pl/plik573/

Wielkie dzięki! Śmiga jak złoto.

Ten patch zmienia... wszystko? Nowi najemnicy? Tego się nie spodziewałem. Cudowna sprawa. Na razie jestem pogubiony. Poziom trudności urósł dramatycznie. Ilość sprzętu i zmiany w obsłudze ekwipunku również robią wrażenie.


*
 
M'cin
Post : 12 sty 2019 11:37
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy
  • Posty: 753
  • Dołączył: 18.11.2009




*
 
vilumisiek
Post : 13 sty 2019 15:09
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 11
  • Dołączył: 20.09.2011


Zadziałało :) Odpisałbym wcześniej ale myślałem, że mój temat skasowano a nie połączono...

Co ciekawe zabiłem dwie ostatnie osoby i dziewczyna odgoniła mnie od kompa, próbuję już tylko dograć grę a nagle zaczął wyskakiwać komunikat o braku płyty :D A poprzednie 30 uruchomień normalnie :/

_________________
pozdrawiam, Vilu


*
 
dzidek1983
Post : 23 lip 2019 14:34
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 28
  • Dołączył: 02.07.2009


Mi wszystko super działa z dodatkeim tego Patcha.

Startuje zwykłe JA2, Wildfire, 1.13 i Arulco Revisited.


*
 
Ronnie
Post : 24 lip 2019 23:57
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral
  • Posty: 114
  • Dołączył: 05.03.2012
  • Skąd: Radom


U mnie powyższa łatka rozwiązuje problem. Trzeba tylko pamiętać żeby wywalić intro.slf.
Druga rzecz, którą można zrobić to zwiększyć szybkość animacji poruszania się (ale to tylko pudrowanie bo nie rozwiązuje problemu).

W Ja2_Options (lub w INI editorze w sekcji Graphics Settings) wyszukujesz linijki:

PLAYER_TURN_SPEED_UP_FACTOR = 1.0
ENEMY_TURN_SPEED_UP_FACTOR = 1.0
CREATURE_TURN_SPEED_UP_FACTOR = 1.0
MILITIA_TURN_SPEED_UP_FACTOR = 1.0
CIVILIAN_TURN_SPEED_UP_FACTOR = 1.0

Żeby przyspieszyć prędkość animacji trzeba zmniejszyć np. na 0.7

_________________
Obrazek


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2