Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
wierzba
Post : 22 sty 2019 12:22
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 180
  • Dołączył: 06.02.2010
  • Skąd: Legnica


niestety nie pomaga. gra im dłużej jest włączona, tym gorzej chodzi, zupełnie jakbym używał pc z 2000 roku, a mam z 2018. może to problem z kompatybilnością.

_________________
Wierzba-"Life is a waterfall"


*
 
DanielS
Post : 22 sty 2019 14:15
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 25
  • Dołączył: 07.09.2014


Trzeba do katalogu głównego gry dograć biblioteki z Wine3d. W sci dla wersji 1.13 które pobieram z Bear Pit jest katalog Docs w którym jest ten problem opisany.


*
 
wierzba
Post : 22 sty 2019 14:59
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 180
  • Dołączył: 06.02.2010
  • Skąd: Legnica


Pobrałem pierwsze z brzegu WindeD3D, wrzuciłem do głównego katalogu, jest lepiej owszem, ale nadaj ścina

_________________
Wierzba-"Life is a waterfall"


*
 
DanielS
Post : 22 sty 2019 15:53
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 25
  • Dołączył: 07.09.2014


U mnie na kompie jest opcja przełączania się pomiędzy zintegrowaną grafiką a normalna kartą przy uruchamianiu exe i tu czułem różnice w wydajności. Może masz to samo (schowane pod prawym przyciskiem myszy).
Możesz próbować jeszcze w opcjach gry wyłączyć niektóre efekty graficzne.
Możesz jeszcze pobawić się z trybami zgodności lub próbować uruchomić grę w oknie z przełączanie trybu grafiki na 16 bit.
Jeśli dobrze pamietam to problem zamulania mógł też występować na którymś exe z nowym AI (wersja 7609). Taki "slow motion" robił się podczas walki po oddaniu strzału.


*
 
wierzba
Post : 22 sty 2019 16:24
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 180
  • Dołączył: 06.02.2010
  • Skąd: Legnica


Nie widzę opcji przełączenia ze zintegrowanej (gram na pc), odpaliłem w zgodności z 98 i jest troszke lepiej, ale nadal nawet w trybie swobodnej gry się przycina. Wszystkie opcje, ktore mogly wpłynąc na wydajność gry wyłączyłem. Nie mam już pomysłów poza graniem w podstawowe JA2, bo 1.13 na Windows 10 wydaje się u mnie niemożliwe.

_________________
Wierzba-"Life is a waterfall"


*
 
DanielS
Post : 22 sty 2019 17:24
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy
  • Posty: 25
  • Dołączył: 07.09.2014


Jeszcze jest opcja aktualizacji sterownikow do grafiki. Możesz tez spróbować zmienić wersję 1.13 na nieco starszą (archiwalne sci sa do ściągnięcia). Ja mam zainstalowany 7609 Modpack autorstwa sevenfm (exe z końca 2018 z nowym AI) i póki co działa u mnie na Win10 bez zarzutu.
Tryb zgodności mam ustawiony na XP z service packiem.


*
 
Starchris
Post : 22 sty 2019 19:01
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1898
  • Dołączył: 25.06.2010



_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
wierzba
Post : 22 sty 2019 20:25
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 180
  • Dołączył: 06.02.2010
  • Skąd: Legnica


wrzuciłem na ja2 zwykłe, bez nakładki na windows 10 i nie na wildfire z nakładką, działa wszystko poprawnie. problem musi byc gdzies w plikach na wildfire

_________________
Wierzba-"Life is a waterfall"


*
 
M'cin
Post : 23 sty 2019 21:48
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy
  • Posty: 753
  • Dołączył: 18.11.2009


Spróbuj ma wirtualnej maszynie z XP. Stawiam na problem z Windowsem 10, Wildfire nikt pod niego nie testował w SirTechu :)


*
 
Obekan
Post : 24 sty 2019 12:03
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy
  • Posty: 1
  • Dołączył: 24.01.2019


Cześć wybaczcie, że trochę nie w temacie, ale mam nadzieję, że będziecie w stanie pomóc.
Chodzi o odpalenie Urban Chaos 1.13 7609 w wersji angielskiej.
Podstawowa wersje gry oraz 1.13 7609 chodzi mi normalnie płynnie, ale w UC zaraz po rozpoczęciu Gry w Laptopie pokazuje się czarny obraz i nic nie da się zrobić.
Czy ktoś miał taki problem?
Pozdrawiam


*
 
Starchris
Post : 24 sty 2019 20:42
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podpułkownik
Podpułkownik
  • Posty: 1898
  • Dołączył: 25.06.2010


Usuń plik Intro.slf z folderu Data i z folderu Data-1.13 jeśli tam jest. Często on jest problemem czarnego ekranu.

_________________
Obrazek
Poradniki Modera


*
 
wierzba
Post : 29 sty 2019 16:35
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy
  • Posty: 180
  • Dołączył: 06.02.2010
  • Skąd: Legnica


da się wyłączyć pasek energii, przynajmniej w wolnej turze?

_________________
Wierzba-"Life is a waterfall"


*
 
Ripper
Post : 17 mar 2019 18:09
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant
  • Posty: 299
  • Dołączył: 24.09.2010


Nie da sie, bo to integralna część rozgrywki


*
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4