Olinka pisze:
Własciwie to nei chodziło mi oreligie tylko o to o czym wczesniej rozmawialismy.
Ja napisąłam, że spotkałam sie z wypowiedzia jakoby ludzie z transparentami (obroncy Krzyza) byli podstawionymi bojówkarzami PO, opłaconymi przez Platforme.
Dalej rozmawialismy o teoriach spiskowych.
Odniosłam wrazenie, że bierzesz pod uwage taki jw scenariusz.
Ale moge sie mylic, chciałam to tylko ustalic.

Włączyłem się w rozmowę nie przeglądając wszystkich postów, chciałem zobaczyć o czym tu tak nabite tyle stron z postami, i sprawdziłem te ostatnie bo tam już o czymś innym było hehe
A co do tych bojówkarzy to jakaś bujda, po co miała by być tam jakaś konkurencja i podstawianie skoro to wszystko to jedno i to samo, a jak konkurują to by znów nas zaślepić.
I tutaj nawiąże chociaż by do Francji, pewno wiecie o tym że wprowadzili utrudniającą życie reformę.
Prasa pisze:
Francuski Senat przyjął w piątek w pierwszym czytaniu niezwykle kontrowersyjną reformę, przewidującą podniesienie wieku przejścia na emeryturę z 60 do 62 lat.
Gdzie na innym forum natknąłem się na informacje na temat manifestacji przeciwników rządowej reformy emerytalnej, którzy wyszli na ulicę. O czym media milczą a co lepsze tuszują ważne informacje :
Cytuj:
Według policji w Bordeaux maszerowało 34 tys. osób, organizatorzy podali, że uczestników było ponad dziesięciokrotnie więcej, w Tuluzie - według tych samych źródeł odpowiednio - 35 tys. i 155 tys. Wielotysięczne manifestacje odbyły się także m.in. w Rennes i Angouleme.
Tutaj video na youtube : https://www.youtube.com/watch?v=KUayGEWM77w
A o to wypowiedzi użytkowników :
Cytuj:
Cytuj:
Przynajmniej mają jaja. U nas nawet jakby przedłużyli wiek emerytalny do 100 lat, to i tak nikt nie wyszedłby na ulicę.
Cytuj:
A wiesz dlaczego?
Bo media!
Media stworzyły sztuczne obozy wzajemnie się nienawidzące, więc przeciw komu i kto ma wyjść na ulice?
Ci co nienawidzą PiS będą manifestować przeciw reformie emerytalnej czy ci co nienawidzą PO będą za tym manifestować? A PO jak i PiS są za tą reformą...
Dopiero jak ludzie przejrzą na oczy i dadzą sobie spokój z byciem negatywnym wyborcą (głosowanie przeciw) wówczas oprzytomnieją i sobie nie pozwolą na to czy tamto.
A tak dziś zarówno PiS jak PO maja ten sam cel... a skłócenie społeczeństwa tylko im w tym pomaga. Tak naprawdę to wyborca PO niczym się nie różni od wyborcy PiS... obaj grają w tej samej drużynie... szkoda, że ta drużyna działa na szkodę Polski i polaków.