Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1670 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 112  Następna

W najbliższych wyborach swój głos oddam na
Czas głosowania minął 10 paź 2007 20:16
Prawo i Sprawiedliwość (PiS) 8%  8%  [ 1 ]
Platforma Obywatelska (PO) 69%  69%  [ 9 ]
Lewica i Demokraci (LiD) 8%  8%  [ 1 ]
Polskie Stronnictwo Ludowe (PSL) 8%  8%  [ 1 ]
Liga Polskich Rodzin (LPR) 8%  8%  [ 1 ]
Samoobrona 0%  0%  [ 0 ]
Liczba głosów : 13
Autor Wiadomość
Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Len pisze:
Olinka pisze:
Dopóki nie upłyna lata swietlne i historia nie odpowie na pytania kto i za czym stoi nie wyklucze, że Rosjanie wraz z Rządem Polskim doprowadzili do tej katastrofy.

Kiedyś Kaczyński Jarosław powiedział, że odpowiedzialni za katastrofę są wszyscy, którzy ją organizowali. Zapomniał tylko dodać, że on ją współorganizował...

Sprawa nie będzie wyjaśniona, bo najpierw potrwa oficjalne Rosyjskie śledztwo, które zapewne zajmie kilka lat po których dojdziemy do wniosku, że wiemy za mało i uruchomimy kolejną komisję. Ta niczego nowego się nie dowie, więc aby uzupełnić luki zacznie się polowanie na tych, którzy prowadzili wcześniejsze śledztwo i tak dalej, i tak dalej, aż w końcu wszyscy się pozabijają, a ogłupiony naród dojdzie do wniosku, że winny jest każdy. Śledztwa to nasza specjalność, zawsze tylu oskarżonych a żaden skazany.

A tymczasem wszyscy specjaliści i piloci mówią jednoznacznie, że niezależnie od okoliczności (tj. czy prezydent naciskał czy nie, czy Moskwa naciskała czy nie, czy wyprawa była dobrze zorganizowana czy nie) to i tak główną odpowiedzialność ponoszą piloci, którzy popełnili klasyczny błąd.

Dlatego pisałam o latach świetlnych.
Nie mam złudzen, że prawdy sie dowiemy, my.
Piloci jesli mieli błedne informacje to jedynie popełnili bład, że chcieli wyladowac.
Aczkolwiek ponoc przeciez byli dobrze wyszkoleni i na pewno nie pierwszy raz ladowali w złych warunkach atmo.
Dla mnie nie jasna jest wina pilotów, nadal pozostaje jedna z teorii.

Moja mała "pasja"

Ostatnio zmieniony 26 wrz 2010 15:57 przez Olinka, łącznie zmieniany 1 raz

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Olinka pisze:
Piloci jesli mieli błedne informacje to jedynie popełnili bład, że chcieli wyladowac.
Aczkolwiek ponoc przeciez byli dobrze wyszkoleni i na pewno nie pierwszy raz ladowali w złych warunkach atmo.

Obecnie wszystko jest teorią. Ale doświadczeniem też nie można tego tłumaczyć. To byli najlepsi z najlepszych ale przede wszystkim tylko ludzie. Nawet Robert Kubica, świetny kierowca, w tym miesiącu popełnił błąd amatora - za szybko wjechał w boksy.

Niemniej, obecnie jest to najbardziej prawdopodobna teoria, bo w takich warunkach po prostu się nie ląduje.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Polecam przeczytać: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... anie_.html

Cytuj:
Wygląda na to, że zmiękczanie mojego wizerunku kompletnie nic nie dało, a tylko zdemobilizowało nasz twardy elektorat - mówi w wywiadzie dla "Newsweeka" Jarosław Kaczyński, prezes Prawa i Sprawiedliwości. Przyznaje, że to nie on wymyślał strategię swojej kampanii w wyborach prezydenckich i że to w jej trakcie popełniono "wiele poważnych błędów".

Prezes Prawa i Sprawiedliwości wymienia w wywiadzie dla "Newsweeka" rzeczy, którymi powinien był zająć jego sztab. - Zdecydowana większość wskazań mówi, że rezygnacja ze Smoleńska to był błąd, że należało mówić o katastrofie - przyznaje. - Ale popełniono, choć nie ze złej woli, dużo innych błędów, począwszy od dalece niepełnego wykorzystania wielkiej mobilizacji przy zbieraniu podpisów, po fatalną koncepcję spotów, niską mobilizację partii, która, jak się zdaje, w dużej części nie zaakceptowała części sztabu i była biegiem wydarzeń mocno zdezorientowana. A po drugiej turze zapanowało wśród niektórych ogromne samozadowolenie - stwierdza Kaczyński.

W jego ocenie powinno się także pokazać Komorowskiego w kampanii lidera PiS, jako "przedstawiciela skrajnie lewego skrzydła PO, przyjaciela Palikota, w przeszłości największego przeciwnika koalicji z PiS i jedynego posła Platformy, który sprzeciwił się rozwiązaniu WSI".

Zdaniem Kaczyńskiego poparcie dla PiS może być jeszcze większe, niż w ostatnich wyborach prezydenckich. Podkreślił, że to nie on dobierał sobie ludzi do prowadzenia kampanii wyborczej i że to nie on wskazał Joannę Kluzik-Rostkowską na szefową sztabu wyborczego. - Początkowo sądziłem, że Joanna będzie raczej tylko twarzą kampanii, bo jest rzeczywiście wyjątkowo urocza. Później ona zapragnęła być realnym szefem i na to też przystałem, choć byłem jej postawą zaskoczony - mówi Kaczyński. Jednak jego zdaniem szefowanie Kluzik-Rostkowskiej było błędem.

Oleksy to lewica? "Ja żartowałem..."

Dziennikarze zapytali prezesa, czy powtórzyłby teraz hasła, które wypowiadał w trakcie kampanii wyborczej, np. że Józef Oleksy to polityk lewicy. - Ja czasem w polityce żartuję, nawet jeśli jestem przygnębiony - odpowiedział Kaczyński. - Powiedzenie, że to polityk lewicy starszo-średniego pokolenia, było takim żartem. Niczym więcej - dodał.

"Albo popsute urządzenia, albo pijaństwo"

Jarosław Kaczyński odniósł się także do śledztwa w sprawie katastrofy w Smoleńsku. Zdaniem brata zmarłego w wypadku prezydenta pilotów Tu-154m wprowadzono w błąd, co wynikało "albo z popsutych urządzeń w samolocie, albo też z celowego działania, kompletnego braku kwalifikacji albo też pijaństwa tych, którzy byli na lotnisku" - twierdzi były premier.

Na pytanie, czy wierzy, że katastrofa zostanie wyjaśniona, Kaczyński odpowiada, że tak i sugeruje, że stanie się to po zmianach w Rosji. - Wierzę, bo nikt nie jest wieczny - mówi prezes PiS. - Władimir Putin też. Może będzie pomarańczowa rewolucja w Rosji? - podkreśla.

Ten człowiek ma nierówno pod sufitem. Nie wiem jak to skomentować, więc może zapytam tych, którzy na niego głosowali: jak to jest szczerze uwierzyć w przemianę, a potem usłyszeć "Ja żartowałem"?

I jednak dobrze kiedyś mówiłem, że Kaczyński lubi grę pod tytułem "Postój no pani Natalii-Świat przy mnie parę minut to kobity na nas zagłosują". Natalii-Świat zginęła, to postać musiała Kluzik-Rostkowska. Ta się nie sprawdziła (tj. w jego odczuciu), więc która następna? Ja proponuję od razu jakąś stewardessę zatrudnić czy coś.

*
Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Stewardesa?... to chyba byłby zart na miare czarnego humoru, angielskiego w dodatku.

Pytasz sie wyborców PiSu.
Ja Ci moge odpowiedziec za siebie.
Mnie nie interesowała gra polityczna na poziomie "ładnych twarzy".
Wiem ludzie to lubia, np "oooo Kwasniewski to taki przystojny, ładny, na Prezydenta sie nada, a jego zona... baaaa super babeczka".
Ja nie.
Dla mnie moze byc gruby, niski, ślepy, łysy byleby miał program który odpowiadac bedzie moim oczekiwaniom.
Lub tak jak Prezydent reprezentował bedzie kierunek polityki który wg mnie jest dobry dla mojego kraju.
Tak wiec słowa o zarcie... to moge odbierac jedynie w kategoriach totalnej głupoty bo takich rzeczy sie nie mówi.
Wszyscy tak robia, ba, wszyscyc o tym wiedza, ze tak sie robi.
Ale o tym nie wolno mówic na głos.
Bo zaraz tłuszcza zakrzyknie "oszust"!!!
Nie wazne, ze wszyscy graja pod publiczke, uzywaja chwytów ponizej pasa, ładnych słówek, twarzy, haseł, po wyborach robia swoje.
To nikogo nie rusza.
Gorzej jak sie do tego publicznie przyznaja.
To mnie osobiscie powaliło.
Bo jak dla mnie to skrajna głupota brak jakiegokolwiek rozumu w poruszaniu sie w mechanizmach społecznych.

Albo... gra polityczna, której pojac nie moge bo normalnie az za mądre by to było.
Pomyslałam, że byc moze poprzez taka jazde na Poncyliusza, Kluzikowa i Jakubiak Jarek chce ich niejako uwierzytelnic.
Pozniej oni beda zabierac głos tacy wiecie sponiewierani ale nadal beda za PiSem i jego polityka.
No bo wytłumaczcie mi dlaczego oni nadal siedza przy PiSie????
Dlaczego tak solidarnie trzymaja buzie na kłódkę?
Wg mnie po takich słowach ze strony Jarka wypadałoby rzucic kilkoma %^&%$ i wyjsc.
Kasa, i lojalnosc partyjna???????
Do tego stopnia?
To nie dzisiaj.
Ale jak juz pisałam to tylko moja teoria i jak uwazam to za madre na Jarka wiec pozostaje..

... co Kaczynski wygaduje o swoich "twarzach" kampanii to mnie przeraza.
Głównie pokazuje mi jak nic on nie wie na temat tego z czym ma do czynienia.
Owszem kierunek polityki itd sa mi bliskie ale sorrry no rece opadaja kiedy Jarek otwiera usta w sprawach innych niz polityka.
Po kiego on to robi?
Nie wiem.
Wizerunku swojego nie poprawia a wrecz popada we własne sidła.
Zupełnie niepotrzebnie.

No nic popatrzymy.

Dodano: 27 wrz 2010 21:15

Len pisze:
Olinka pisze:

Obecnie wszystko jest teorią. Ale doświadczeniem też nie można tego tłumaczyć. To byli najlepsi z najlepszych ale przede wszystkim tylko ludzie. Nawet Robert Kubica, świetny kierowca, w tym miesiącu popełnił błąd amatora - za szybko wjechał w boksy.

Niemniej, obecnie jest to najbardziej prawdopodobna teoria, bo w takich warunkach po prostu się nie ląduje.
Najpewniej błąd popełnił człowiek tu sie zgadzam.
Pytanie tylko KTO TO BYŁ (???)

Moja mała "pasja"

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Nie chodzi o sam fakt przyznawania ale przyznawania poprzedzonego zmienianiem się z dnia na dzień (i oczekiwania, że nagle wszyscy uwierzą). Ta wypowiedź także tyczy się programu politycznego, bo ten w ostatniej kampanii zmierzał w stronę przyjaźni (nawet SLD), a teraz okazuje się, że to był jakiś żart.

Olinka pisze:
Dlaczego tak solidarnie trzymaja buzie na kłódkę?

Co do Jakubiak. Jakiś czas temu dumnie chodziła z podniesioną twarzą, twardo stąpała i do każdej kamery z wielką pewnością mówiła "Porozmawiam sobie z prezesem", "Będę walczyła o swoje". Chwilę później wyszła od prezesa z opuszczoną głową, nie patrzała w kamery i mówiła "Ale naprawdę, nic się nie stało. Nie wiem o co wam chodzi". Widocznie zabrakło jej pewności siebie, ale pamiętajcie i strzeżcie się - Jarek ma haka na każdego :D

*
GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Rząd nas zadłuża
Opozycja nic nie robi
Media pier*** o głupotach zamiast o tym że idziemy w stronę Grecji
Społeczeństwo przytakuje panu Tuskowi
kolejne kłamstwo Tuska że podwyżka podatku jest na 2-3 lata a potem wróci stan z przed podwyżki
no kurde cudownie

*

aszek
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Hmm, dopiero teraz się obudziłeś Gru ?

Parokroć nieśmiało pisałem o zadłużeniu państwa a i przy okazji o roli mediów w tym codziennym teatrzyku odwracania uwagi. Wątek skręcił gdzieś w komunę (znowu) to sobie dałem spokój z teoriami spiskowymi.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Najlepsze jest to, że Polska się zadłuża, a Solidarność wzywa do zatrzymania programu oszczędnościowego :D

Idąc tym tokiem myślenia żądam, aby pracodawcy przestali ogłaszać bankructwo swoich firm! No jak tak można! Na znak protestu i aby zostać zauważonym nie będę nic kupował tak długo, aż przyznają że nie ogłoszą bankructwa!

GrU pisze:
kolejne kłamstwo Tuska że podwyżka podatku jest na 2-3 lata a potem wróci stan z przed podwyżki

Podwyżka podatku zawsze jest "na jakiś czas" i zawsze pozostaje na zawsze. Za 2-3 lata kiedy może kryzys minie całkowicie i może wszystko zacznie wracać do poprzedniego stanu, przed kancelarią premiera ustawią się pielęgniarki, nauczyciele, górnicy, stoczniowcy i tak dalej, i tak dalej. A wtedy będzie do wyboru - albo obniżyć podatek albo te nieroby będą tam koczowały do końca roku.

*
Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Wczoraj znowu w Rozmowach bardzo Politycznych widziałam sobie Ziobra i posłanke Muche...

Powiem szczerze :) Ziobro byłbardzo uprzejmy dla tej pani.
Ona zas... powinna udac sie na zielona trawke.

To nic, że pani w koncu przyznała, że na temat samobójstwa B.Blidy nie wie nic, to nei przeszkodziło jej mówic, że komisje w tej sprawie ukazała "rzeczy porazajace" :):):) padłam.

To nic, że 10 prokuratorów przesłuchiwanych powiedziałao jak jeden ,że nikt na nich nei naciskał.
Posłanka Mucha wie lepiej jak było.

Szkoda, że nie powołano Komisji do zbadania mafii weglowej.

Głupio jednak kiedy Ziobro musi sie tłumaczyc za ałowa Kaczynskiego.
Moze pamietacie jak Jarek niedawno palnał w kolejnym super wywiadzie, że Ziobro składał oswiadczenia/wuwiad na jego polecenie.
Ziobro wybrnął dobrze ale Jarek mnie dobija.

Dodano: 29 wrz 2010 18:11

We Włoszech ceny zywnosci sa... takie same lub nizsze niz u nas.

Moja mała "pasja"

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Olinka pisze:
To nic, że pani w koncu przyznała, że na temat samobójstwa B.Blidy nie wie nic, to nei przeszkodziło jej mówic, że komisje w tej sprawie ukazała "rzeczy porazajace" :):):) padłam.

To nic, że 10 prokuratorów przesłuchiwanych powiedziałao jak jeden ,że nikt na nich nei naciskał.
Posłanka Mucha wie lepiej jak było.

To tak jak z pisiorami, ich fanami, i aferą hazardową. Same domysły, spekulacje, dowody na "wydaje mi się, że..." a oni i tak wiedzą wszystko najlepiej. Polityka rządzi się swoimi prawami.

*
Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Len pisze:
To tak jak z pisiorami, ich fanami, i aferą hazardową. Same domysły, spekulacje, dowody na "wydaje mi się, że..." a oni i tak wiedzą wszystko najlepiej. Polityka rządzi się swoimi prawami.

A najlepiej zalatwia sie ją (politykę) na cmentarzu.
Jak to lubia robic POwsinogi.

Moja mała "pasja"

*

Aver
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Olinka pisze:

Ogólnie staram się nie udzielać w tym temacie, ale "polityka + cmentarz" raczej się kojarzą z PiS'em. ;)

*

Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Aver pisze:
Olinka pisze:

Ogólnie staram się nie udzielać w tym temacie, ale "polityka + cmentarz" raczej się kojarzą z PiS'em. ;)

:):):)

ja tam wole fakty od skojarzen

w polityce rzecz jasna :)

Moja mała "pasja"

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Nikt jeszcze nie skomentował "ru-hu" Palikota, więc ja muszę. Cieszę się, że w końcu powstaje coś, co nie boi się powiedzieć zdecydowane "NIE!" kościołowi, a także twór jakże odmienny od tego, który terroryzuje politykę od kilku lat - tj. od PISu. Z pełną odpowiedzialnością powiem nawet, że partia Palikota będzie dokładnym przeciwieństwem partii sługusów Jarka. W końcu odważne słowa i plany, ale bez prób tworzenia nowego państwa i wmawiania narodowi, że dopiero teraz stanie się demokratyczne, a wszyscy przeciwnicy to zdrajcy, komuchy, neonaziści i żydzi. Mówi się, że Palikot najwięcej wyborców odbierze PO i tak zapewne będzie. Tylko osobiście ciekaw jestem kto, mając taki wybór, będzie głosował na PIS, który od 20 lat stoi w miejscu? Mówię o tym dlatego, że jak jakiś produkt przestaje podążać za coraz nowocześniejszą konkurencją, to ludzie po prostu przestają go kupować (co mnie, rzecz jasna, bardzo cieszy).

Co zrobi Palikot na razie ciężko powiedzieć, ale jego działalność w komisji "Przyjazne Państwo" sugeruje, że będzie to partia skuteczna. Rozważam dwie możliwości dlaczego nie wyrzucano go z PO, pierwsza to taka że po prostu był skuteczny (bo był), a druga że groził stworzeniem konkurencji. Albo oba na raz.

*
Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Nie wierze, że nie wiesz dlaczego Palikota z PO nie wyrzucono :)

Czy to bedzie odpowiedz dla tych co za jarkiem juz nie bardzo?
Watpie.
Palikot okazał sie bezdusznym chamem a tego sie wymazac nie da a jak wiemy, nie wierzymy w przemiany osobowisci politków.

Moja mała "pasja"

*

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów. Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 112  Następna